Gå till innehållet
Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.

Mobilt bredband

Obegränsad surf 399kr/mån

Med vårt populäraste val Bredband hemma får du obegränsad surf inom Sverige som räcker till hela familjens uppkopplade prylar.

Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.

Mobilt bredband

Obegränsad surf 399kr/mån

Med vårt populäraste val Bredband hemma får du obegränsad surf inom Sverige som räcker till hela familjens uppkopplade prylar.

Nyhet!

Flexibelt bredband från 19 kr/mån. Variera din surfmängd från månad till månad.

Nyhet
Man och kvinna joggar tillsammans. Båda har hörlurar på.

Flexibelt bredband ute i stugorna!

Se till att kunna surfa i sommarstugan, husvagnen eller på stranden. En flexibel bredbandslösning som anpassar sig efter dina surfvanor. Utan bindningstid såklart!

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet. Fördelen med mobilt bredband är att det kan användas på flera platser - precis som en mobil. Det spelar alltså ingen roll om du flyttar, eller om du vill använda bredbandet på olika platser. Mobilt bredband är bredband hemma, i båten, i husbilen eller på landstället.

Med mobilt bredband surfar du tryggt och stabilt i vårt mobilnät. Ett prisvärt och flexibelt alternativ till fast internet som dessutom inte kräver någon installation.

Kvinna i ljusblå jeans och vit överdel med uppsatt hår ligger i en säng och bläddrar på en surfplatta.

Bredbandsguider

Lyser lampan rött? Går det inte att ansluta? Behöver du byta APN eller uppdatera mjukvaran i routern? Kolla in våra mobil- och routerguider för snabb hjälp.

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Mät och förbättra din hastighet

Står routern undangömd? Många tjocka väggar hemma? Routern har inbyggda antenner som behöver fri sikt för att kunna prestera på toppnivå. Testa dig fram, och hitta den plats hemma där det funkar bäst.

En mörk bild där man ser en gammal kvinna och hennes barnbarn sitter i soffan och tittar på film på datorn.

Boka Hemfixarna

Hemfixarna hjälper dig att installera och komma igång med dina produkter. De är specialister på: datorer, skrivare, nätverk, WiFi, streamingtjänster, tv- och digitalboxar samt smarta hem.

Så funkar mobilt bredband

Mobilt bredband fungerar som ett bredband i ett SIM-kort som du enkelt sätter i en surfplatta eller 4G-router. Detta kräver ingen installation eller speciell utrustning på samma sätt som ett fast bredband gör.

Mobilt bredband med router

När du köper mobilt bredband med bindningstid ingår den utrustning du behöver för att komma igång. När du väljer vår hemmalösning ingår en fast 4G-router med WiFi och när du väljer vår "bortalösning" ingår en bärbar 4G-router eller en surfplatta.

Köp bredband med router

Mobilt bredband utan bindningstid

Du kan såklart även köpa våra abonnemang för mobilt bredband utan bindningstid. Då ingår bara SIM-kortet och du måste själv köpa en router, modem eller surfplatta anpassad för mobilnätet.

Köp bredband utan bindningstid

Frågor och svar om mobilt bredband

Hastigheten styrs av hur täckningen är där bredbandet används. Läs gärna mer om vårt nät, täckning och hastighet på våra nätsidor. Normalhastigheten för 3G är 6 – 20 Mbit/s och för 4G är det 10 – 54 Mbit/s. Det är tillräckligt för att kunna strömma film och serier i hög kvalitet.

Mobilt bredband kräver ingen installation eller speciell utrustning, allt du behöver göra är att sätta i SIM-kortet i en router eller surfplatta. Hos oss ingår router eller surfplatta vid köp med 24 månaders bindningstid. Väljer du att köpa bara ett abonnemang behöver du köpa en kompatibel produkt separat att använda abonnemanget med.

Vi erbjuder kundservice över telefon, chatt, e-post och i butik. Du kan även ta hjälp av vår samarbetspartner Hemfixare - de kan hjälpa till om du vill göra något speciellt med bredbandet, som att exempelvis förlänga anslutningen (i en villa), hjälpa till att hitta en speciell antenn till husbilen och så vidare.

Om du väljer abonnemanget 3Bredband Hemma med 24 månaders bindningstid ingår en router. Routern har uttag för trådbundna anslutningar, vilket innebär att du kan koppla upp din stationära dator, tv-box och liknande.

Att dra in fiber kan vara kostsamt och ta tid, eftersom det kräver installation. ADSL-nätet, eller kopparnätet, håller på många ställen i landet på att avvecklas. Mobilt bredband är inte förknippat med några installationskostnader eller låst till en specifik plats. Mobilt bredband är en flexibel bredbandslösning som jämfört med övriga uppkopplingstyper är relativt billig.