Gå till innehållet
Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.
Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är bredband i en surfplatta, bärbar router eller bara ett SIM-kort som du kan användas för att surfa tillfälligt.

Våra bredbandsabonnemang

Fyra pilar som bildar en fyrkant som ska symbolisera mobilt bredband med flexibel surfmängd.

Flexibel surf

Flexibel surfmängd som anpassar sig efter hur mycket du surfar.

 • Fyra nivåer med fasta prisintervaller
 • Betala bara för din användning enligt fasta prisintervall
 • Upp till obegränsad surf

Pris från: 19 kr/mån

Jordglob som ska symbolisera en fast surfmängd på 15 GB.

15 GB

Använd hela surfmängden i EU/EES utan extra kostnad.

 • Passar i surfplatta eller som komplement
 • Surfa och streama
 • Går att köpa obundet (bara SIM-kort)

Pris: 149 kr/mån

Jordglob som ska symbolisera en fast surfmängd på 50 GB.

50 GB

Använd hela surfmängden i EU/EES utan extra kostnad.

 • Passar i surfplatta eller som komplement
 • Surfa och streama
 • Går att köpa obundet (bara SIM-kort)

Pris: 249 kr/mån

Evighetssymbol som ska symbolisera mobilt bredband med obegränsad surfmängd.

Obegränsat

Obegränsad surf i Sverige till en fast månadskostnad.

 • Passar som fast bredband
 • Obegränsad surfmängd
 • 4G-router ingår vid köp med 24 mån bindning

Pris: 399 kr/mån

Välj bredband efter behov

Oavsett om du är på jakt efter en fast hemma-lösning med router, wifi och obegränsad surf, eller bara behöver ett tillfälligt abonnemang utan bindningstid har vi något för dig. Hur vill du surfa?

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet. Fördelen med mobilt bredband är att det kan användas på flera platser - precis som en mobil.

Det spelar alltså ingen roll om du flyttar, eller om du vill använda bredbandet på olika platser.

Mobilt bredband är bredband hemma, i båten, i husbilen eller på landstället.

Frågor och svar om mobilt bredband

De bredbandsabonnemang med 15 eller 50 GB surf kan använda hela sin surfpott i Sverige och inom EU/EES. Övriga abonnemang är nationella och fungerar endast i Sverige. Att surfa utanför EU/EES (eller på fartyg och flyg) medför en rörlig kostnad. Tryck för att läsa mer om utlandssurf och roaming..

Ja, det går självklart bra. Eftersom det då inte ingår någon 4G-router från oss behöver du köpa en själv. Den behöver ha plats för SIM-kortt och klara att ta emot 3G och 4G-signaler. För 3G behöver din utrustning stöda 900- och 2100-bandet. För 4G behöver din utrustning stöda 800-, 2100- och 2600-bandet. Här hittar du våra obundna abonnemang.

Om den surf som ingår i abonnemanget tar slut spärras du från att surfa vidare. Du behöver då vänta tills nästa månad börjar eller fylla på med extrasurf via Mitt3. Tänk på att extrasurf bara gäller den innevarande månaden och flyttas inte över till nästa månad.

Börja med att säkerställa att ditt abonnemang inte är spärrat för utlandsanvändande, eller att du nått ditt kostnadstak för surf i utlandet. Det gör du enklast via Mitt3. Om det fortfarande inte fungerar kan det vara så att den plats du är på inte har någon mobiltäckning. När du surfar utomlands använder du den utländska operatörens nät, där både hastighet och täckning kan skilja sig från hur det är i Sverige (och vårt nät).

I vår täckningskarta kan du söka på gata, ort eller postnummer för att se hur täckningen uppskattas vara där bredbandet ska användas. I vår täckningskarta hittar du förutom täckning även information om hastighet.

Man i svart mössa och vit vindjacka håller i en mobil. Det ser ut att vara soluppgång/solnedgång och som att han fotar den.

Sök täckning

Läs mer om vårt nät, hastighet och sök täckning på de platser där du vill använda mobilt bredband.

Närbild på en grå drönare som flyger.

Femte generationens mobilnät

Resan mot 5G har bara börjat! Tryck för att läsa mer om femte generationens mobilnät och hur vi jobbar för att göra det tillgängligt för alla!