Gå till innehållet
Hand som håller i ett simkort och vit zyxel inomhursrouter

Bredband via 5G

  • Snabbt bredband via mobilnätet
  • Perfekt om ni är många som surfar
  • Typ som fiber, men utan kablar och trassel

Över 1000 Mbit/s

Det är riktigt snabbt! Normalhastigheten i 5G+ nätet är 200-600 Mbit/s.

5G-nätet växer

Surfa snabbare i Stockholm, Göteborg, Malmö och fler andra städer. Läs mer om våra hastigheter och se om 5G har kommit till din stad

Få rabatt på ditt bredband

100 kr rabatt/mån om du har eller skaffar ett mobilabonnemang med minst 20 GB surf. Då betalar du bara 299 kr/mån. Trevligt, eller hur?

Köp ditt bredband med router

Välj till en kraftfull utomhusrouter eller smidig inomhusrouter, båda presterar utmärkt i både 4G och 5G. Med vårt snabba 5G-bredband är det lätt att komma igång, inget trassel eller krångel.

Utomhusrouter med 5G
Zyxel NR7103

Zyxel
NR7103

För den bästa mottagningen

  • Monteras på fasaden för bästa signalmottagning
  • Installationshjälp ingår på många platser i Sverige
  • Routerpaket för maxad surfupplevelse
Obegränsad surf
499
kr/månad
i 24 månader
Köp nu
Inomhusrouter med 5G
Zyxel NR5103e

Zyxel
NR5103e

Snabbstartad och flexibel

  • Ställ var du vill hemma
  • Lätt att installera
  • Kan felsökas av kundservice på distans
Obegränsad surf
399
kr/månad
i 24 månader
Köp nu

Vad är bredband via 5G?

Bredband via 5G är ett snabbt bredband till hemmet och kan jämföras med fasta bredband som t ex fiber, men med fördelen att vi inte behöver kalla det fast.

Många kallar det för FWA (Fixed Wireless Access) och det är exakt vad det låter som: Ett bredband som får uppkoppling via mobilnätet istället för via fysiska kablar nedgrävda i marken. Det vill säga ett bredband utan fiber som gör jobbet utan kablar och trassel!

Hur snabbt kan jag surfa?

Tack vare utbyggnaden av 5G+ är mobilnätet så pass stabilt idag att det kan leverera supersnabb surf, inte bara till mobiler, utan till hela hem via en router.

Vid optimala förhållanden kan dina surfhastigheter nå över 1000 Mbit/s. Normalhastigheten är 200-600 Mbit/s och är ett beräknat genomsnitt för hela 5G+ nätet. Hastigheten kan variera bland annat beroende på var du befinner dig och hur många som surfar samtidigt. För att få ett hum om hur snabbt det kan tänkas gå hos dig rekommenderar vi att du söker på din adress i vår täckningskarta.

Vi har riktigt bra täckning med 5G+ i flera storstäder! Du kan få den bästa bredbandsupplevelsen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Helsingborg. Vi fortsätter att bygga ut hela tiden!

Vad är skillnaden mellan bredband via 5G och fiber?

Kvinna dricker kaffe i sängen medan hon surfar på sin dator. Bredvid sig har hon sin mobil

Teknisk hjälp hemma

Vi samarbetar med TechBuddy, de hjälper dig som tycker att teknik är krångligt eller bara vill spara på tålamodet! Du beställer hem en tekniker som hjälper dig installera och komma igång med dina produkter.

nomhusrouter står i bokhyllan

Schyssta tips när du väljer bredband

Vi delar med oss av tips på hur du ska placera din router för bästa mottagning, vad skillnaden är mellan bredband via mobilnätet och fiber och varför det är så bra med ett mesh-nätverk.

En kvinna sitter framför ett tält vid vattnet med en sovsäck runt sig. I handen håller hon en mobil som hon tittar på.

Flexibelt bredband från 19 kr/mån

Surfa jättelite till hur mycket som helst och betala bara för det du använder. Perfekt till stugan, båten eller roadtrippen!

Frågor och svar om bredband

Vårt bredband kan alla skaffa, men det är viktigt att du undersöker din täckning i våra nät. För att bredband via mobilnätet ska kunna jämföras med fiber eller fast bredband behöver du ha bra täckning av 5G+. Se hur täckningen ser ut där du bor. Även om du inte har täckning i 5G+ kan du få en bättre upplevelse i 4G med våra 5G-routrar.

Vårt obegränsade bredband via mobilnätet är perfekt till hemmet och är för dig som vill nå snabb 5G-fart och koppla upp hemmets alla prylar.

Vi har också ett mobilt bredband som passar utmärkt till stugan eller i husvagnen eftersom det anpassar sig efter hur mycket du surfar enligt fasta prisnivåer.

Hastigheten på våra bredband är inte begränsad: du surfar alltid så snabbt som nätet och din hårdvara tillåter på den platsen du befinner dig. Både hastigheten och täckningen kan variera - bland annat beroende på plats, utrustning och nätets belastning.

Normalhastigheten för 3G är 3–16 Mbit/s och för 4G är det 10–80 Mbit/s. För 5G är normalhastigheten 10-100 Mbit/s. Vid optimala förhållanden kan du surfa över 1000 Mbit/s i 5G+. Normalhastigheten i 5G+ är 200-600 Mbit/s. Angivna normalhastigheter är ett beräknat genomsnitt för hela nätet och inte en garanti för viss hastighet på viss plats.

Vill du säkerställa den bästa bredbandsupplevelsen där du befinner dig har vi ett bredband för hemmet. Det är ett fast bredband via mobilnätet med en utomhusrouter som du fäster på fasaden eller t ex ett balkongräcke. Se till att du har fastighetsägarens eller bostadsrättsföreningens godkännande om du inte äger din fastighet. Fördelen med en utomhusrouter är att du kan rikta den mot den mast som ger dig bäst mottagning.

Har du inte möjlighet till en utomhusrouter finns vår 5G-inomhusrouter som är ett fullgott alternativ.

Surfar du i perioder? Då har vi ett mobilt bredband där du betalar för hur mycket (eller lite) du surfar månad per månad.

För att få snabbare hastighet kan du använda appen Zyxel Air för att hitta din optimala mottagning och för att jämföra din signalmätning där du vill sätta din router. Testa att placera routern i ett fönster eller vid tunnare ytterväggar i olika väderstreck och se var du får bäst signalstyrka. Om du skulle uppleva sämre WiFi-mottagning där du använder uppkopplingen i idag föreslår vi att du köper till ett mesh-nätverk som förstärker WiFi-signalen i din bostad.