Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Tre stycken trillingar sitter i soffan med varsin mobil.

Familjeabonnemang

Lägg till och koppla upp vad du vill i ditt mobilabonnemang, från 99 kr/mån.

Lägg till personer för 129 kr/mån

 • Lägg till upp till fem personer
 • Alla ringer och sms:ar fritt från eget nummer
 • Ingen bindningstid
 • Dela på surfen*

Lägg till uppkoppling för 99 kr/mån

 • Lägg till upp till tre uppkopplingar
 • Skaffa med surfplatta eller bara själva SIM-kortet
 • Ingen bindningstid
 • Dela på surfen*

*Ni delar på surfen som ingår i ditt mobilabonnemang, upp till 100 GB per månad och person/uppkoppling vid obegränsad surf.

Varför välja familjeabonnemang?

Det blir billigare att samla dina nära, kära och prylar hos oss i ett familjeabonnemang.

Ett marsvin sitter på en röd raggarbil och tittar på en mobil.

1. Sänk månadskostnaden

Att samla sina abonnemang är ett smart sätt att sänka månadskostnaden eftersom priset per person/abonnemang minskar med varje person eller uppkoppling som läggs till.

Kvinna med rött hår sitter i en raggarbil och blåser tuggumi.

2. Samla allt på ett ställe

På Mitt3 är det enkelt att se alla kostnader och göra ändringar på abonnemang. Du kan lägga till en kostnadsskontroll, beställa och aktivera eSIM eller flytta in ett nummer.

Tre trillingar med rött hår sitter i baksätet på en raggarbil.

3. Dela på tjänster

Dela på surfen, upp till 100 GB/mån. Och har huvudabonnemanget 3Världen kan hela familjen surfa i 80 länder till samma pris som i Sverige.

Frågor och svar om familjeabonnemang

Med ett familjeabonnemang kan du lägga till vad som helst till ditt mobilabonnemang: personer, surfplattor eller andra prylar att surfa på.

Lägga till personer

 • Upp till fem personer för 129 kr per person och månad
 • Alla får eget nummer, fria samtal och sms och ni delar på surfen från ditt huvudabonnemang, upp till 100 GB per månad och användare
 • Extra användare får tillgång till 5G om huvudabonnemanget har det

Lägga till extra uppkoppling

 • Upp till tre uppkopplingar för 99 kr per uppkoppling och månad
 • Dela på surfen från huvudabonnemanget, upp till 100 GB per månad och SIM-kort

Ett familjeabonnemang blir billigare jämfört med att skaffa separata abonnemang till alla extra användare. Ett mobilabonnemang med 5 GB surf hos oss kostar t ex 199 kr/mån medan en extra användare kostar 129 kr/mån. Dessutom får du allt samlat på samma faktura!

I ett familjeabonnemang från oss delar alla surf med huvudabonnemanget. Om det exempelvis ingår 20 GB surf/mån i huvudabonnemanget blir det en gemensam surfpott som delas av alla, inklusive huvudabonnenten, så det är först till kvarn som gäller.

Om huvudabonnemanget däremot har obegränsad surf gäller max 100 GB i månaden per extra användare eller uppkoppling.

Byta till extra användare

Om du har flera mobilabonnemang, men vill göra om ett av dem till en extra användare (så att det istället ingår i ett familjeabonnemang) kan du göra det via Mitt3.

 1. Logga in med BankID och välj det abonnemang du vill ändra till en extra användare
 2. Välj "Abonnemangsdetaljer" och sedan "Byt abonnemang"
 3. Välj "3Extra Användare" i listan. Läs igenom villkoren för bytet och klicka på "Byt till 3Extra Användare"

Byta till extra uppkoppling

Har du ett bredbandsabonnemang kan du byta till extra uppkoppling på Mitt3 enligt stegen ovan och byta till 3Extra Uppkoppling, eller genom att ringa oss på 0735 300 401.

Att lägga till en mobil i ett familjeabonnemang skiljer sig inte från att lägga till en mobil på ett vanligt abonnemang.

 1. Välj mobil, bocka i "Fortsätt med mitt nummer från Tre" och sedan "Endast mobil" en bit ner på sidan under "Abonnemang".
 2. Välj delbetalningsperiod, gå vidare och ange sedan numret till antingen huvudabonnemanget eller till den extra användaren som ska ha mobilen.

En delbetalning är inte kopplad till ett specifikt nummer, utan hamnar på huvudabonnemangets personnummer. Varje personnummer kan som mest ha fem delbetalningar, förutsatt att du blir godkänd i Tres kreditprövning.

Villkor

Avtal om 3Extra Användare och 3Extra Uppkoppling förutsätter att huvudabonnemanget är ett 3Flexibel/3Surfa OBG, 3Flexibel/3Surfa 20GB, 3Flexibel/3Surfa 5GB abonnemang och att samtliga abonnemang i kundens namn faktureras enligt ordinarie pris (förutom eventuell 3Bredband Rabatt samt 3Flexibel Rabatt).

Max fem 3Extra Användare och tre 3Extra Uppkoppling per person. I abonnemanget 3Extra Användare ingår obegränsade röstminuter, sms och mms inom Sverige samt samtal, sms och mms inom övriga EU/EES (dock inte trafik från Sverige till utlandet, samt betal- och satellitsamtal/sms). Med 3Extra Uppkoppling går det endast att surfa.

Vid köp av 3Extra Användare och 3Extra Uppkoppling ingår tjänsten 3Dela Data som delar data mellan samtliga abonnemangs totala surfpott hos samma kund, dock max 100GB per månad per delning. 3Extra Användare och 3Extra Uppkoppling delar data med nyss nämnda 3Flexibel- 3Surfa-abonnemang samt 3Bredband GO 15GB och 50GB utan extra kostnad och övriga abonnemang (exklusive 3Bredband Max) med tjänsten 3Dela Data för tillkommande kostnad om 49kr per månad och abonnemang. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.