Gå till innehållet
En kvinna ligger i en orange hängmattan med en mobil och flera personer står runt omkring för att också titta.
En kvinna ligger i en orange hängmatta med en mobil, personer står unt omkring fr att också titta.

Familjeabonnemang

Har du också en surfsugen familj? Hos oss kan du stilla suget för bara 99 kr/mån per användare! Alla får eget nummer, samtal och SMS/MMS ingår och ni delar på surfen från huvudabonnemanget.

Hur funkar familjeabonnemang?

Det blir billigare att samla familjen hos oss med extra användare än att teckna separata abonnemang för varje person.

Kille i orange T-shirt som tar en selfie

1. Välj huvudabonnemang

Ha eller skaffa ett mobilabonnemang med eller utan bindningstid. Om ni är många som ska dela rekommenderar vi en högre surfmängd på huvudabonnemanget.

En kille i orange T-shirt som tar en selfie och två personer som busar i bakgrunden

2. Lägg till extra användare

Lägg till upp till fem extra användare i ditt huvudabonnemang. Varje extra användare som du lägger till kostar 99 kr/mån.

En hel familj som tar en groupie på stranden en fin sommardag

3. Dela surf!

Varje extra användare får ett eget nummer med samtal, SMS/MMS men delar på surfen från huvudabonnemanget.

Varför välja familjeabonnemang?

Att samla sina abonnemang är ett smart sätt att både få koll och samtidigt sänka månadskostnaden, eftersom det blir billigare att lägga till extra användare än om varje person hade köpt ett eget abonnemang!

Priset per användare går dessutom ner med varje extra användare som läggs tiill. Så bra!

Alltid med extra användare

För varje extra användare ingår: eget nummer, samtal och SMS/MMS. Surfen delas med huvudabonnemanget.

  • Alla får eget nummer
  • Alla delar på surfen
  • Allt på samma faktura

Frågor och svar om familjeabonnemang

Ja, det är möjligt att flytta in (nummeflytt/portera) ett nummer från en annan operatör till en extra användare. Det görs via Mitt3. Logga in med dina uppgifter, klicka på "Abonnemang" och välj sedan det abonnemang som numret ska flyttas till. Scrolla ner och klicka på "Nummerflytt och nummervisning". Fyll in det nummer som ska flyttas till oss, välj om numret ska va synligt för nummerupplysningen och klicka sedan på "Flytta nummer till Tre". En nummerflytt tar någar dagar att genomföra. Fram tills flytten är genomförd använder du det nummer som vi tilldelat abonnemanget. Läs mer om nummerflytt.

Om du har flera abonnemang, men vill göra om ett av dem till en extra användare så att det istället ingår i ett familjeabonnemang kan du göra det via Mitt3 (betaversionen). Logga in med dina uppgifter, klicka på "Gå vidare för att testa vårt nya Mitt3" och välj sedan det abonnemang som ska göras om. Klicka på "Abonnemangsdetaljer" och sedan "Byt abonnemang". Välj "3Extra användare" i listan. Läs igenom villkoren för bytet och klicka därefter på "Byt till 3Extra användare".

Att lägga till en mobil i ett familjeabonnemang skiljer sig inte från att lägga till en mobil på ett vanligt abonnemang. Välj mobil, bocka i "Fortsätt med mitt nummer från Tre" och sedan "Endast mobil" en bit ner på sidan. Välj delbetalningsperiod, gå vidare och ange sedan numret till antingen huvudabonnemanget eller till den extra användaren. En delbetalning är är inte kopplad till ett specifikt nummer, utan hamnar på abonnemangsinnehavarens personnummer. Varje personnummer kan som mest ha fem delbetalningar, förutsatt att du blir godkänd i Tres kreditprövning. För delbetalning hos Tre krävs att du har ett aktivt abonnemang under delbetalningstiden. Kostnaden läggs på fakturan som skickas till abonnemangsägaren.

I ett familjeabonnemang från oss delar alla användare på den surfmängd som ingår i huvudabonnemanget. Om det exempelvis ingår 50 GB surf/mån i huvudabonnemanget blir det en gemensam sufpott som delas av alla - oavsett hur många det är som delar.

Inom EU/EES och i våra 3Värlen-länder (där det ingår) delar ”alla i familjen” på den surfpott som ingår i huvudabonnemanget – precis som i Sverige. Undantaget är vårt obegränsade mobilabonnemang, där alla ”i familjen” istället har en egen surfpott på upp till 60 GB/mån. Exempel med 3Flexibel 15GB + 2 extra användare = alla delar på 15GB i Sverige och inom EU/EES och 3Världen. Exempel med 3Flexibel Obegränsat + 2 extra användare = alla får en egen surfpott på upp till 60 GB/mån inom EU/EES och 3Världen. Läs gärna mer om utlandsanvändande.

Mer från oss

Kvinna i brunrött hår och solglasögon som pratar i mobilen och ler.

Bara abonnemang

För att kunna samla familjen hos oss behöver du först ett mobilabonnemang. Köp från 199 kr/mån med 5GB surf/mån. Ingen bindningstid.

Kompisgäng bestående av två killar och två tjejer tar en groupie/selfie med en mobil.

Ny mobil?

Familjeabonnemang med mobil? Inga problem! Lägg enkelt till en delbetalning på huvudabonnemanget och dela upp kostnaden på 12, 24 eller 36 månader.

Hukande kvinna som fotar spexande barn med mobilen. I bakgrunden syns en stor trappa med ett räcke.

3Surfa säkert

Allt i ett-lösning som skyddar mobil, surfplatta och dator. Med 3Surfa säkert vill vi göra upplevelsen online tryggare för både dig och din familj.

Villkor

Avtal om 3Extra Användare förutsätter att huvudabonnemanget är ett 3Surfa/3Flexibel Obegränsat, 3Surfa/3Flexibel 50GB, 3Surfa/3Flexibel 15GB eller 3Surfa/3Flexibel 5GB till ordinarie pris, och att samtliga abonnemang i kundens namn faktureras enligt ordinarie pris. Eventuella rabatter på tidigare avtal om abonnemang tas bort i samband med avtal om 3Extra Användare, med undantag för eventuell 3Bredband Hemma-rabatt.

Max fem 3Extra Användare per person. I abonnemanget 3Extra Användare ingår obegränsade röstminuter, SMS och MMS inom Sverige, samt samtal, SMS och MMS inom övriga EU/EES (dock inte trafik från Sverige till utlandet, samt betal- och satellitsamtal/SMS). Vid köp av 3Extra Användare ingår tjänsten 3Dela Data som fungerar med 3Surfa Obegränsat, 3Surfa 50GB, 3Surfa 15GB eller 3Surfa 5GB samt 3Bredband Go-abonnemang utan extra kostnad. För datadelning med övriga abonnemang krävs tjänsten 3Dela Data för tillkommande kostnad om 49 kr per månad och abonnemang. 3Bredband Hemma är inte kompatibelt med 3Dela Data. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.