Gå till innehållet

Så betalar du med Samsung Pay

Samla alla dina betal- och medlemskort i din mobil.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2021-03-25

Bild på Samsung Galaxy S21-serien. Två mobiler mot varandra, kamera-huset i fokus.

__Med appen Samsung Pay har du en digital plånbok i handen som gör att du inte behöver släpa med dig alla dina fysiska kort överallt. Det har aldrig varit smidigare att handla och här kommer tre enkla steg till köp: __

1. Swipa Framme vid kassan swipar du smidigt upp från låst skärm, hemskärmen eller standby för att komma till dina betal- och medlemskort. Där kan du enkelt bläddra mellan alla dina inlagda kort för att välja vilket du vill använda.

2. Identifiera dig med ditt fingeravtryck/iris Efter att du valt betalkort identifierar du dig snabbt genom fingeravtrycksläsaren eller irisskanning på mobilen för att komma vidare med betalningen.

3. Betala med Samsung Pay Du placerar sedan mobilen vid blippsymbolen eller intill terminalens högra sida med någon centimeters mellanrum. Samsung Pay fungerar på alla typer av kortterminaler. Om terminalen efterfrågar PIN-kod slår du in betalkortets PIN-kod för att slutföra betalningen.

1, 2, 3, klar. Nu är köpet gjort och med Samsung Pay är det dessutom omöjligt att råka glömma kvar sitt kort i terminalen eller tappa det på golvet en stressig dag.

Vad händer med Samsung Pay om jag tappar bort min mobil?

Eftersom bara du kan initiera betalningsläget med ditt fingeravtryck/iris kan du vara lugn. Om du blir av med din mobil så kan du enkelt avaktivera ditt Samsung Pay-konto online utan att spärra dina fysiska kort. Samsungs tjänst "Hitta min mobila enhet" (Find my Mobile) kan spärra din Samsung Pay eller rensa den genom att ta bort alla betalkort som finns registrerade på enheten via fjärranslutning. Allt för ett mer smidigt och säkert liv.

Till alla våra Samsungmobiler

Relaterade inlägg

Barn i randig tröja och yvigt brunt hår sitter med en man i svart hår, skägg och grå tröja i en fåtölj. De interagerar med en mobiltelefon.

Dags för första egna mobilen? Så vet du när barnet är redo

Att få sin första egna mobil är ett stort steg för ett barn. Men hur vet du att ditt barn är redo? Och vad kan du som förälder behöva tänka på? Här är några frågor som kan vara bra att fundera över innan du gör slag i saken.

Kvinna sitter i mörkret och lyssnar på musik Ansiktet lyser upp av mobilens ljus.

Så skyddar du mobilen i vinter

Du står ute i minusgrader, sms:ar en kompis och plötsligt är batteriet på väg att ta slut. Hjälp, vad göra? Här får du tips på hur du undviker att mobilens batteriprocent går ned till noll när det är kallt ute.