Gå till innehållet

Så betalar du med Samsung Pay

Samla alla dina betal- och medlemskort i din mobil med Samsung Pay.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2022-11-02)

Bild på Samsung Galaxy S21-serien. Två mobiler mot varandra, kamera-huset i fokus.

Med appen Samsung Pay har du en digital plånbok i handen som gör att du inte behöver släpa med dig alla dina fysiska kort överallt.

Vad är Samsung Pay?

Samsung Pay är en digital plånbok i din androidmobil som ersätter dina fysiska plastkort och möjliggör kontaktlösa betalningar i butik.

Hur använder man Samsung Pay?

Det har aldrig varit smidigare att handla och här kommer tre enkla steg till köp:

1. Swipa Framme vid kassan swipar du smidigt upp från låst skärm, hemskärmen eller standby för att komma till dina betal- och medlemskort. Där kan du enkelt bläddra mellan alla dina inlagda kort för att välja vilket du vill använda.

2. Identifiera dig med ditt fingeravtryck eller ögonigenkänning Efter att du valt betalkort identifierar du dig snabbt genom fingeravtrycksläsaren eller irisskanning på mobilen för att komma vidare med betalningen.

3. Betala med Samsung Pay Du placerar sedan mobilen vid blippsymbolen eller intill terminalens högra sida med någon centimeters mellanrum. Samsung Pay fungerar på alla typer av kortterminaler. Om terminalen efterfrågar PIN-kod slår du in betalkortets PIN-kod för att slutföra betalningen.

1, 2, 3, klar. Nu är köpet gjort och med Samsung Pay är det dessutom omöjligt att råka glömma kvar sitt kort i terminalen eller tappa det på golvet en stressig dag.

Vanliga frågor och svar om Samsung Pay

Vilka kort stöds av Samsung Pay?

SEBSwedbank
NordeaVolvofinans
HandelsbankenINGO
Danske BankKlarna
Circle KRe:member
Ica BankenCoop
SkandiaNK
LänsförsäkringarSJ

Och många fler! Här hittar du fler kort som stöds av Samsung Pay.

Vad händer med Samsung Pay om jag tappar bort min mobil?

Eftersom bara du kan initiera betalningsläget med ditt fingeravtryck/iris kan du vara lugn. Om du blir av med din mobil så kan du enkelt avaktivera ditt Samsung Pay-konto online utan att spärra dina fysiska kort. Samsungs tjänst "Hitta min mobila enhet" (Find my Mobile) kan spärra din Samsung Pay eller rensa den genom att ta bort alla betalkort som finns registrerade på enheten via fjärranslutning. Allt för ett mer smidigt och säkert liv.

Vilken är bäst av Google Pay eller Samsung Pay?

Hos alla senare Samsung mobiler kommer deras egna betalnings-app förinstallerade. Du behöver alltså inte ladda ner Google Pay, men du kan om du vill! Skillnanden mellan betaltjänsterna är vilka banker som är anslutna, så vill du ha den betaltjänst som stöds av betydligt fler är det Samsung Pay.

Relaterade inlägg

Kvinna sitter i en röd strandklänning på en solstol. Det är eftermiddag och hon tittar på sin surfplatta. Himlen är ljusblå med rosa moln.

Fördelarna med 3Världen

Med 3Världen från Tre kan du njuta av din semester utan att oroa dig för höga roamingavgifter. Denna tjänst gör det möjligt att surfa, ringa och sms:a som om du vore hemma i Sverige i hela 80 länder.

Framtidens nät

Vi har träffat Tres nätchef Maria Jonsson för att prata om framtidens nät. Maria Jonsson berättar om vad 5G – och 6G-nätet kommer ge oss, hur Tre har jobbat med utbyggnaden av mobilnätet och varför det är så spännande med VR och AR.