Gå till innehållet

Blogg

Mobila nyheterDigitalt livGuiderFöretagande
Geocaching tub i träd

Vad är geocaching?

Geocaching skulle kunna beskrivas som en modern skattjakt där man med sin mobil letar efter skatter.

nomhusrouter står i bokhyllan

Mobilt bredband med obegränsad surf

Ja, det är sant. Hos oss hittar du bredband över det mobila nätet med obegränsad surfmängd. Du kan koppla upp din mobil, dator, surfplatta och andra prylar på vårt mobila bredband helt utan att oroa dig för att surfen ska ta slut.

Tre stycken iPhone SE ovanpå varandra i färgerna svart, röd och vit

Jämför iPhone SE 2022

Apple har presenterat den tredje generationen av iPhone SE: iPhone SE 2022. Vi har jämfört nya iPhone SE 2022 med iPhone SE från 2020 och nya iPhone 13. Här listar vi de viktigaste skillnaderna för att göra det lättare att välja.

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Ta bort virus på mobilen

Har din mobil börjat att bete sig konstigt? Misstänker du att du har drabbats av ett mobilvirus? Det kan tyvärr vara möjligt. I och med att våra smarta mobiler i princip har utvecklats till små minidatorer kan dom även drabbas av virus.

Mobilabonnemang utan bindnignstid.

Jämför mobilabonnemang

Ta reda på vilket mobilabonnemang som passar dig bäst. Vi jämför mobilabonnemangen för att du enkelt ska kunna välja det abonnemang du eller din familj behöver.

Ett barn håller upp en mobil och tittar på den. Barnet ler.

Bra appar för barn

Är du på jakt efter bra och lärorika appar för ditt barn? Då har du hamnat rätt! Här tipsar vi om appar som underhåller, utbildar och får fötterna att vilja hoppa upp och ner.

Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.

Förläng och förstärk WiFi

Repeater, range extender eller huskur.

Bild på en mobil som visar 5G-hastigheten på Stureplan i Stockholm.

4G vs 5G

Att 5G är nyare och snabbare än 4G kan nog de flesta lista ut men vad är egentligen skillnaderna och hur märks det för oss som användare? Det reder vi ut i det här inlägget!

Två kvinnor sitter tillsammans på en grå betongbänk och samtalar. Den ena kvinnan visar den andra något på sin mobil.

Jämför mobiler

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Galaxy S22 fotar i mörker

Samsung Galaxy S22: Vi testar kameran

De flesta som använder sin mobilkamera i bra belysning blir oftast nöjda med sina bilder. I svagt ljus eller mörker är vi ofta vana vid att bilderna kan bli blurriga och korniga. Samsung har tagit fronten för att detta ska bli ett minne blott. Vid lanseringen av Samsung Galaxy S22-serien fick vi också nya funktioner i kameran. Vi har testat kameran och är imponerade.

Kvinna i brunt lockigt hår, grön tröja och ljusblå jeans sitter i skräddarställning i en vit soffa och tittar på en surfplatta.

Surfplatta för barn

Sverige-semester har blivit allt vanligare och bilresorna allt längre! Även mysiga familjekvällar hemma med film är något som vi värdesätter högt nu för tiden och det är där surfplattan kommer in i bilden. Vare sig du är hemma eller inte, vill vi ge dig möjligheten att göra precis det som du älskar!

Samsung S22 serien i färgerna svart, vit, grön och rosa

Jämför Samsung Galaxy S22

Samsung inleder 2022 med att presentera tre mobiler i sin nya Galaxy S22-serien: Galaxy S22, 22+ och S22 Ultra. Vi hjälper dig att ta reda på vilken som kan passa dig bäst.

En man med skägg och grön jacka står utomhus och tittar på film i sin surfplatta. han har trådlösa hörlurar i öronen.

Vem ringde?

Okänt nummer? Så här gör du för att ta reda på vem som ringer.

En man i mörkt hår sitter i en soffa med en surfplatta i händerna. En kvinna i blont hår ligger i soffan med benen över honom. Hon håller i en mobiltelefon.

Så här gör du vid dålig mobiltäckning

Hackar samtalen när du är inomhus? Är ditt surfande tröttsamt segt? Har du alltid undrat varför du har dålig mobiltäckning hemma? Då har vi lösningen för dig.

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.

Två män dricker kaffe och tittar på en mobil.

Satsa på en smart, mobil växel

5 anledningar till varför det är en god idé I värsta fall är ett missat samtal en förlorad kund. Att skaffa en smart mobil företagsväxel är en god idé – hur litet ditt företag än är. Se här!

Jämför Samsung Galaxy S20 FE och S21

Hur står sig Samsung Galaxy S20 FE 5G mot Galaxy S21 5G?

Olika iPhone med bland annat iPhone 12 och iPhone SE i olika färger

Jämför iPhone 12 och iPhone 13

Apples senaste iPhone 13-modeller är imponerande på flera fronter och är onekligen deras bästa mobiler hittills. Vad är egentligen skillnaderna mot förra årets modeller och vilken passar dig bäst? Vi jämför iPhone 12-serien med iPhone 13-serien så att du kan läsa om vad som utmärker modellerna och deras största skillnader.

Fyra glada personer sitter i en trappa med sina mobiltelefoner.

Vad är Android?

Vi berättar vad ett operativsystem är, hur det fungerar och jämför Android med iOS.

Kvinna i rödbrunt hår sitter i en soffa. I knät sitter ett barn och håller upp en mobil. Båda tittar på skärmen.

Välj mobiltelefon till barn

Idag har nästan alla nioåringar en egen mobil. Men vilken mobiltelefon bör du välja till ditt barn? Det kan vara en djungel, vi hjälper dig att välja rätt telefon och hur du kan tänka.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nyheter i iOS 14 för iPhone

Med iOS 14 bygger Apple vidare på de mest klassiska delarna av iOS‑upplevelsen, men gör den ännu mer hjälpsam, personlig och säker. Nyheterna är många och i det här blogginlägget lyfter vi fram några av våra favoriter.

Använd WiFi-samtal på platser där du saknar täckning men har tillgång till WiFi

Vad är WiFi?

WiFi har för många blivit synonymt med både bredband, surf och internet. Men vad är egentligen WiFi och står det för något? Är WiFi något som bara går att ha hemma och på jobbet, eller finns det även i mobilen, i båten, i bilen och på flygplan?

Vi listar fem anledningar till varför du ska köpa din nya mobil på Tre.se.

Byta från iPhone till Android

Välkommen till världens största operativsystem för mobiler; Android. Det har aldrig varit enklare att byta från iOS till Android. Har du dessutom köpt dig en mobil från Samsung blir det ännu enklare att flytta från iOS!

Barn i randig tröja och yvigt brunt hår sitter med en man i svart hår, skägg och grå tröja i en fåtölj. De interagerar med en mobiltelefon.

Dags för första egna mobilen? Så vet du när barnet är redo

Att få sin första egna mobil är ett stort steg för ett barn. Men hur vet du att ditt barn är redo? Och vad kan du som förälder behöva tänka på? Här är några frågor som kan vara bra att fundera över innan du gör slag i saken.

Kvinna sitter i mörkret och lyssnar på musik Ansiktet lyser upp av mobilens ljus.

Så skyddar du mobilen i vinter

Du står ute i minusgrader, sms:ar en kompis och plötsligt är batteriet på väg att ta slut. Hjälp, vad göra? Här får du tips på hur du undviker att mobilens batteriprocent går ned till noll när det är kallt ute.

Bild på Samsung Galaxy S21-serien. Två mobiler mot varandra, kamera-huset i fokus.

Jämför Galaxy S21-serien från Samsung

Vi jämför Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G för att göra det enklare att välja.

En vit bänkskiva där det ligger en mobiltelefon, en surfplatta i ett svart fodral, een tidning och en kopp kaffe i take away-mugg.

Analysera och optimera nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan del 3 Hur tar du företagets nyhetsbrev till nästa nivå? I den tredje delen av vår nyhetsbrevsskola gräver vi ner oss i statistik och maximerar resultaten. Vi har tidigare i bloggen berättat varför nyhetsbrev kan vara helt rätt för ditt företags marknadsföring och samlat de bästa tipsen på hur du skapar bra innehåll i ditt nyhetsbrev.

En mobiltelefon av modellen Apple iPhone, ett AirPods-fodral samt vita AirPods ligger på en brun matta i skinn.

5 apptips för ekonomi och administration

Det papperslösa samhället är ännu inte här – men nästan! Som företagare finns det goda möjligheter att strömlinjeforma betalningar och bokföring för att spara tid och pengar. Här är fem svenskutvecklade appar som ligger långt framme i utvecklingen.

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13 vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Precis som förra året fick vi fyra nya modeller att välja mellan. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

Jämför iPhone 12-seerien

Jämför iPhone 12

Här ser du skillnaderna mellan de olika modellerna i iPhone 12-serien.

En man i solglasögon håller i, och tittar på en svart mobiltelefon.

Säkerhetskopiera mobilen

Har du köpt en ny mobil, eller vill säkerställa att ditt innehåll är i säkra händer? Då är det dags att säkerhetskopiera! Det alltid bra att ha en back up av ditt innehåll sparat någonstans. Oavsett om du har en mobil med Android eller iOS ska det vara enkelt att säkerhetskopiera.

Man i blå jeans, bruna stor och vit skjorta sitter ner och tittar på en mobiltelefon som han håller i ena handen.

Byta från Android till iPhone

Välkommen till iOS! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att byta från Android till iPhone, så är du redo att flytta över till iOS? Så här gör du! 

Två kvinnor vid havet tar en selfie med kvällssolen i ansiktet.

Emoji-skola: 10 emojisar vi ofta använder ”fel”

En emoji kan förstärka en känsla, lätta upp en stämning eller helt enkelt göra chatten mer mysig och personlig. Men vad händer om vi tror att vi säger en sak – och det uppfattas som något helt annat?

Två kvinnor med ett stort leende tittar på en mobil. De har airpods i öronen.

Emoji-skola: Här är de vanligaste kombinationerna

Brukar du lägga till en smiley här och ett hjärta där? Den senaste trenden är att göra emoji-kombinationer av vardagsfraser, ofta som en ”rebus” med två-tre figurer eller fler. Här får du koll på de allra vanligaste.

En kvinna och ett barn sitter i en fåtölj och tittar i en gul mobil som barnet håller i med båda händerna.

Orolig för barnen? Så här får du bättre koll

Vi visar mobilfunktionerna som gör att du slipper oroa dig för barnen

Vi listar fem anledningar till varför du ska köpa din nya mobil på Tre.se.

Kom igång med din nya iPhone

Nu är det dags att byta din gamla mobil mot din nya. Så här gör du för att spara alla dina SMS, bilder, filmer och appar innan du byter.

Man i brunt halvlångt hår, grön skjorta och vitblårandig tröja tar en selfie med en vit mobil i ett rostrosa skal.

Byta till ny iPhone

Vi har samlat våra bästa tips för att det ska vara enkelt när du vill byta till en ny iPhone.

Två personer sitter tillsammmans med en mobiltelefon och går igenom något. Den ena personer håller i mobilen och den andra visar något på skärmen.

Städa mobilen

Har ditt lagringsutrymme blivit fullt? Kan du inte ladda ner nya appar? Det låter som om du är på jakt efter en lösning som hjälper dig att frigöra lagringsutrymme och öka hastigheten på din mobil. Vi ger dig flera tips om hur du kan städa och rensa mobilen.

En tjej med långt hår och en kille i grön skjorta är ute i skogen. Han håller upp sin mobiltelefon för att ta ett kort.

Så sparar du batteri på mobilen när du reser

Du har whatsappat och streamat tv-serier hela bussresan och ska precis dela din vassaste selfie när du med en rysning inser att mobilbatteriet snabbt håller på att ta slut. Vad gör du för att behålla dina 7 procent så långt som möjligt? Här är några enkla knep.

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Frihet med dubbla SIM-kort

Ska du ut och resa eller är allmänt trött på att släpa flera mobiltelefoner till och från jobbet? Med en mobil som stödjer Dual SIM behöver du endast en – skönt va? Du väljer själv när det ena telefonnumret ska vara aktivt och hur du vill använda det. Vill du inte bli nådd på kvällar och helger men använda företagets surf? Inga problem!

Två kvinnor med varsin ryggsäck promenerar tillsammans.

Bluetooth. Hur det fungerar och vad det är

I korthet är bluetooth en teknik som gör det möjligt att trådlöst överföra data, så som musik från mobilen till ett par trådlösa hörlurar med hjälp av radiovågor. Bluetooth har funnits sedan sent 90-tal och har fått sitt namn efter den danska vikingakungen [Harald Blåtand](https://sv.wikipedia.org/wiki/Harald_Bl%C3%A5tand).

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Byt till Galaxy med Smart Switch

Vill du byta från iPhone till Samsung? Det är faktiskt inte så jobbigt som man kan tro, med Samsungs tjänste Smart Switch kan du flytta innehållet från en mobil till en Samsung Galaxy på bara några minuter.

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?

En blå smartphone tillsammans med rosa trådlösa hörlurar ligger på ett grått skrivbord.

Hitta och spåra mobil

Få saker skulle kännas så jobbigt och förlamande som om vi skulle råka bli av med vår mobil. Här har vi tips på hur du kan hitta och spåra din mobil. Innan du läser vidare bland tipsen bör du spärra ditt abonnemang hos din operatör om det är så att din mobil har försvunnit eller blivit stulen.

Man och kvinna joggar tillsammans. Båda har hörlurar på.

Bästa träningsapparna

Trots pandemi vill vi att hälsan ska vara på topp. Med gratis träningsappar kan du träna precis den träningen du vill, vart du vill. Ta en titt i listan och hitta din favorit!

Man i svart mössa och vit vindjacka håller i en mobil. Det ser ut att vara soluppgång/solnedgång och som att han fotar den.

Fördelar med AR- Så kan du dra nytta av den nya tekniken

Augmented reality, förstärkt verklighet, är här för att stanna. Men vad innebär egentligen den nya tekniken, och hur kan du ha nytta av den i vardagen? Tre reder ut AR-begreppen.

Två personer sitter tillsammmans med en mobiltelefon och går igenom något. Den ena personer håller i mobilen och den andra visar något på skärmen.

Byta telefon

Har du uppgraderat dig till en ny mobil? Vad trevligt! Då är det bara att flytta över allt innehåll som finns på gamla telefonen. Och innan du suckar och grämer dig för hur det ska gå så kommer det med appars hjälp att gå galant. Snart är du igång med nya telefonen! Men psst! Det är alltid bäst att säkerhetskopiera först.

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Mobil för äldre

Idag finns mobilen med oss alla oavsett ålder, det är härligt. En mobil för äldre har blivit en målgrupp som är viktigare än någonsin. Behovet är stort av just de funktioner som en seniortelefon bör ha för att vara användarvänlig och inte skapa ett motstånd. Vi vill hylla alla äldre som faktiskt vågar ta till sig den nya tekniken idag! Hurra för alla äldre med mobiltelefoner!

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Betala med mobilen

För dig som har en smartphone kan du sköta betalningarna med mobilen. Koppla dina bankkort till mobilen så kan du snabbt och säkert betala med mobilen nästa gång du är i affären. Att betala med mobilen är lika tryggt som att betala med kort.

Massvis med människor som går nära varandra på en bred gata.

Smarta insikter från mobildata. Så funkar det

Anonymiserade data från mobilnätet kan användas för att se när det är mycket folk på en viss plats. Det ger oss möjligheten att se hur människor reser, var de uppehåller sig och när de är på vissa platser. I det här inlägget förklarar vi lite kort vad vi gör och vad data från mobilnätet kan användas till.

Fyra glada personer sitter i en trappa med sina mobiltelefoner.

3 Trevliga mobilhacks för iPhone

Nyttja din mobil till max med våra smarta mobilhacks! Även om du använder mobilen varje dag finns en hel del dolda funktioner och finurligheter som du säkert inte lagt märke till tidigare. Här har vi samlat tre mobilhacks som du förhoppningsvis inte hade en aning om.

Man och kvinna på promenad i skogen. De har stannat för att ta en selfie. Kvinnan håller i mobile och båda gör en pose mot kameran.

Molnlagring. Vad det är och hur det funkar

Hisspitchen för molnlagring är att du kan spara dina filer, så som: foton, filmer och andra dokument på internet och alltid ha tillgång till dem. Oavsett vart du är och oberoende av om du surfar från mobilen, datorn eller surfplattan. Men vad är "molnet" och hur funkar det?

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Vad är NFC? Vi förklarar närfältskommunikation

Near Field Communication, eller Närfältskommunikation (förkortat NFC) är en överföringsmetod för utbyte av data över väldigt korta sträckor (upp till fyra cm). Låter det krångligt? Häng med så förklarar vi.

Fyra personer står och tittar ut mot bergklippor. Ett stort dimmoln vid sidan om berget. En av kvinnorna pekar mot berget.

Landsnummer

Undrar du vilket land samtalet kom ifrån eller behöver du hjälp med att ringa utomlands? Vi har listat alla länders landskoder.

Kvinna i ljusblå jeans och vit överdel med uppsatt hår ligger i en säng och bläddrar på en surfplatta.

Tre testar sömn

Hur sover vi idag? Vilka hjälpmedel finns för att sova bättre? I det här avsnittet av Tre testar pratar vi sömn.

En kvinna med grått, yvigt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

4 fördelar med WiFi-Samtal

Vi listar fyra ytterst relevanta exempel på när möjligheten till WiFi-samtal kan vara värt sin vikt i guld.

Ett skrivbord med en dator, en mobil som ligger och laddar på en trådlös laddplata och en kopp kaffe med fat.

Skapa bra innehåll till nyhetsbrev - Del 2

Nyhetsbrevet är en utmärkt kanal för att nå dina kunder – om du ser till att fylla det med rätt innehåll. Vi har samlat 9 bra tips som gör ditt nyhetsbrev läsvärt, lockande och matnyttigt.

En tjej med långt hår och en kille i grön skjorta är ute i skogen. Han håller upp sin mobiltelefon för att ta ett kort.

Öppet WiFi eller mobilsurf på resan?

Visst har det blivit allt smidigare att resa med mobilen. Nästan överallt kan vi komma åt ett gratis WiFi-nätverk där vi kan ladda upp semesterbilder och prata med nära och kära utan att det behöver kosta extra på resan. Du känner säkert igen att det finns så kallade öppna nätverk på flygplatser ochtågstationer men också en hel del låsta på restauranger och caféer.

Kvinna håller i ett möte med tre deltagare.

Bättre möten på kortare tid - lilla mötesskolan del 1

Vi vet i dag att det slösas väldigt mycket tid på meningslösa möten. Helt i onödan. I den första av tre delar i vår lilla mötesskola tittar vi på hur du kan få ut mer av dina möten – på kortare tid.

Ett skrivbord med en dator, en mobil som ligger och laddar på en trådlös laddplata och en kopp kaffe med fat.

Kom igång med nyhetsbrev- Del 1

Sociala mediertjänster kommer och går, men nyhetsbrevet består. Och faktum är att e-postmarknadsföring är minst lika användbart och effektivt i dag som någonsin tidigare. Vi kommer i en rad blogginlägg berätta och tipsa om olika tjänster och möjligheter och som en del av det inleder vi härmed en nyhetsbrevsskola.

Kvinna håller i ett möte med tre deltagare.

Ha alternativa möten – och få mer energi- Lilla mötesskolan del 2

Promenadmöten, speed meetings eller dagliga små stå-upp-möten. Det finns flera sätt att variera mötesformen, bli effektivare och samtidigt skapa mer energi.

Bild som illustrerar Galaxy S21-seriens nattläge. Ljus förgrund, kvinna i skåpbil. Mörk bakgrund, campingplats.

Mobilfotoskolan del 1: komposition

Du fotar och fotar, men dina bilder lyfter inte riktigt. Vad kan man göra för att få mer respons på bilderna? Här kommer vi i ett par blogginlägg att hjälpa dig bli en bättre mobilfotograf. Första delen handlar om det kanske mest grundläggande och viktiga för att få till en bild som känns levande: komposition!

Vi listar fem anledningar till varför du ska köpa din nya mobil på Tre.se.

Håll koll på hälsan med mobilen

Att ta hand om hälsan är viktigt – det är ju det viktigaste vi har! Men mobilen som hjälpmedel kan du hålla koll på din hälsa var du än är. Få koll på din medicin, träffa en läkare eller gör ett hörseltest. Allt med mobilen.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Håll mobilen ren i influensatider

Så minskar du bakteriemängden på din mobil. Förutom att rensa mobilen från gamla filer och dåliga selfies behöver man då och då rengöra den från mikroorganismer och bakterier... Så med handen på hjärtat, kan du ärligt säga att du någonsin gjort rent din mobil, ditt skärmskydd eller ditt mobilskal?

Kvinna i rödbrunt hår sitter i en soffa. I knät sitter ett barn och håller upp en mobil. Båda tittar på skärmen.

I karantän? Fem tips för en effektiv arbetsdag hemma

Just nu är vi många som jobbar hemifrån för att minska smittspridningen av coronaviruset, men att få till en effektiv arbetsdag hemma är inte helt lätt. Hemmet associeras med fritid och det är lätt att tappa fokus och distraheras av andra saker än jobb.

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Brukar du låna ut din mobil till ditt barn?

Så skyddar du dig mot oförutsatta utgifter. Mobilen är en riktig underhållningsmaskin. Den är en bra muta att ge barnen på morgonen för att få lite extra sovmorgon, i vagnen på väg hem från förskolan eller under bilfärden.

Man och kvinna vid ett bord på ett cafè med varsin kaffekopp. De pratar. Mannen håller i en surfplatta.

Annonsering på Facebook. Så funkar det

Att annonsera på Facebook kan vara plättlätt, men om du vill göra lite mer avancerade målgruppsinställningar så gäller det att ha tungan rätt i mun. Vi hjälper dig som företagare med några viktiga tips så att du inte trillar ner i de vanligaste fallgroparna.

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Design iPhone 11 och iPhone 11 Pro

iPhone 11 är designad i aluminium och tåligt glas på både fram- och baksida. Enligt Apple håller det aluminium som används i iPhone 11 samma kvalitet som det som används inom rymdindustrin.

En kvinna med grått, yvigt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

Doro 8080. Enkel och senioranpassad Android-smartphone.

Resultatet av flera års utvecklingsarbete är Doro 8080 - en smart seniormobil som Doro kallar för en "enkel smartphone med briljant design" som är "designad med dig i åtanke". I det här blogginlägget djupdyker vi i nya Doro 8080 och går igenom allt från mobilens funktioner till utseende och prestanda.

Samsung A41 svart

Galaxy A41

Det har aldrig funnits så många bra mobiler att välja på som nu. I takt med att fler och fler letar efter att få "mycket för pengarna", snarare än att vara "först med det senaste" har en ny era inletts - eran för riktigt bra och prisvärda mobiler.

Kvinna med blont hår, solglasögon, svart kappa och vitt linne. Hon håller i en mobiltelefon och ler mot kameran.

AppGallery, Huaweis egen appbutik

Efter en lång väntan från många fans är Huawei äntligen tillbaka med uppföljaren till den populära P30-serien. Huawei P40 och Huawe P40 Pro är två nya mobiler från Huawei som kommer laddade med allt från ett nytt avancerat kamerasystem till en helt ny app-butik.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Apple TV+. Streamingtjänst från Apple

Under Apples Keynote 2019 fick vi se smakprov på några av de filmer och serier som kommer finnas tillgängliga. Bland annat gör Jennifer Aniston sin första serie efter Vänner exklusivt för Apple TV+ och det presenterades även en rad spännande filmer.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Hedy Lamarr - kvinnan bakom teknikrevolutionen

"Alla kreativa människor vill göra det oväntade." Citatet är ett av många från Hedy Lamarr - kreativ, banbrytande och produktiv som få. Under sitt 85 år långa liv hann denna österrikiska inte bara med en exceptionell skådespelarkarriär i Hollywood. Hon bidrog också till tekniken som de flesta av oss idag är beroende av. Häng med på en resa genom Lamarrs legendariska liv.

Två kvinnor sitter tillsammans på en grå betongbänk och samtalar. Den ena kvinnan visar den andra något på sin mobil.

Så påverkar det digitala språket vår kommunikation

När det första sms:et i världen skickades 1992 var det få som kunde förutse att den nya meddelartjänsten skulle ge upphov till ett helt nytt språk världen över. Språkvetaren Patrik Hadenius guidar oss rätt i djungeln av emojis, förkortningar och uttryck.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Kom igång med din nya Huawei-mobil

Har du köpt någon av de nya Huawei-mobilerna? Kul! Eftersom P40-serien och Mate Xs inte har tillgång till Google Play, vill vi hjälpa dig komma igång, så att du kan få ut det mesta av din nya mobil - så fort det bara går!

En blå smartphone tillsammans med rosa trådlösa hörlurar ligger på ett grått skrivbord.

Trådlös laddning

Mobiler som har stöd för trådlös laddning behöver inte laddas med sladd. De kan istället laddas med speciella trådlösa laddare, eller en laddningsplatta.

Färglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Xiaomi Mi - 10 nyhet från Xiaomi

Som första svenska mobiltillverkare blev vi i slutet av 2018 först ut med att sälja Xiaomi-mobiler. Då tog vi in den prisvärda Redmi 6A och flaggskeppet Mi 8. Båda modellerna blev populära och välkomnades av våra kunder som prisvärda alternativ till dyrare mobiler med liknande prestanda, design och funktionalitet.

Fyra ungdomar sitter i en trappa och skrattar, två av dem håller i mobiler.

Emojivärldens 7 underverk

Vad är historien bakom & vilka använder vi mest?

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Hur påverkas din mobil av kyla?

Fem tips på hur du håller den vid liv i kylan.

En man med skägg och grön jacka står utomhus och tittar på film i sin surfplatta. han har trådlösa hörlurar i öronen.

Hur mycket surf behöver man? Hur du kan tänka och tips för att spara data!

Alla har olika behov och vi använder vår mobil på olika vis vilket gör att surfmängd ibland kan vara klurigt. Vi är många som ofta behöver köpa till surf i slutet av månaden medan andra har massor kvar. Hur vet man egentligen hur mycket surf man behöver? Vi reder ut detta och hjälper dig med hur du ska tänka samt tipsar om hur du enkelt sparar din surf i vardagen.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Samsung Galaxy A80

Vi har testat Samsung Galaxy A80.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Omvänd trådlös laddning

Om en mobil har stöd för omvänd trådlös laddning betyder det att den kan dela med sig av sitt batteri till andra mobiler och enheter trådlöst. Omvänd trådlös laddning debuterade i slutet av 2018 i mobilen Huawei Mate 20 Pro.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Bli mästerfotograf med Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 har en riktigt bra kamera. Här är åtta saker som gör kameran i S8:an till ett skarpt nöje – och dig själv till en riktig mästerfotograf. Samsung-lanseringen innehöll allt från delbar multitaskingskärm till iris-skannern, som gör att du kan låsa upp din mobil med en enda blick. Här är några av nyheterna som vi älskar.

Kvinna i mörkt hår, grå mössa och vita, trådlösa in ear-hörlurar. Hon ser harmonisk ut.

Svenskarna och internet. Våra nätvanor 2020

2020 blev ett annorlunda år i många bemärkelser. Även vi som mobiloperatör har märkt förändringar i våra användares ökade behov av uppkoppling. I den årliga rapporten Svenskarna och Internet från Internetstiftelsen i Sverige (IIS) studeras svenskarnas internetvanor.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Samsung Galaxy Watch Active

Träna med stil.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Hur mycket surf drar en film? Och hur snabbt bredband behöver man egentligen?

Är du trött på buffrande filmer och serier i dålig kvalitet? Eller är du orolig att surfen ska ta slut? Vi djupdyker i hur mycket surf du behöver för att kunna streama i lugn och ro.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Galaxy A51

Samsungs omtag av A-serien har under 2019 enligt oss levererat en rad bra mobiler i olika prisklasser. En mobil som stuckit ut lite extra är Galaxy A50, som nu har fått en uppföljare vid namn Galaxy A51. I det här blogginlägget djupdyker vi i alltifrån från skärm till kamera och prestanda.

Apple iPhone 11 Pro i färgen svart.

iPhone 11 Chip

A13 Bionic. Ett snabbt chipp i en smartphone.

Bild på Samsung Galaxy S21-serien. Två mobiler mot varandra, kamera-huset i fokus.

Så betalar du med Samsung Pay

Samla alla dina betal- och medlemskort i din mobil.

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Wireless Reverse Charging

Bli hjälte bland dina vänner i sommar.

Man och kvinna i träningskläder fotade bakifrån. Mannen håller i ett par vita on ear-hörlurar.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Apple Watch Series 5 - vi har spanat in nyheterna!

Vi har spanat in nyheterna i smartklockan Apple Watch Series 5. Läs om alla spännande nyheter och funktioner.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

10 år med Samsung Galaxy

Sedan 2010 har Samsung i sann utmanaranda flyttat gränserna för vad som är möjligt att göra med en smartphone. Modellerna har genom åren förbättrats och anpassats för att maximera upplevelsen av det som Samsung-användarna gör med sina mobiler. Vi blickar tillbaka och listar Samsungs innovationer genom åren.

En tjej med långt hår och en kille i grön skjorta är ute i skogen. Han håller upp sin mobiltelefon för att ta ett kort.

Fota i motljus? Inga problem!

Dagarna blir allt längre och allt ljusare – det är lätt att lockas till att knäppa av en selfie i det varma sommarljuset. Ett inte alltid helt lyckat recept på bildkomposition. Vad är det då du behöver tänka på när det kommer till sol och bilder? Och hur tas den ultimata motljusbilden? Här kommer tipsen du inte vill vara utan.

Kvinna i rödbrunt hår sitter i en soffa. I knät sitter ett barn och håller upp en mobil. Båda tittar på skärmen.

Filma med mobilen. Vi tipsar!

Kan det bli smidigare än att filma med din egen mobil? Nej nu är det enkelt och faktiskt inte särskilt svårt att skapa riktig grym film med bara en mobil. Följ med och låt dig inspireras och tipsas om hur du filmar bäst med din mobil i vår videoskola.

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

När kommer Android 10 till min mobil?

I det här inlägget går vi in på några nya funktioner med Android 10 som vi gillar extra mycket samt vilka mobiler som vi säljer (och har sålt) som kommer kunna uppdateras till Android 10. Det hittar du längst ner på sidan.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Vad är skillnaden mellan 2,4 GHz och 5 GHz? Och spelar det någon roll?

Du har säkert hört talas om både 2,4 Ghz och 5 Ghz när det kommer till trådlösa nätverk. Precis som majoriteten av oss har du nog inte lagt så mycket vikt vid det. Tekniskt mumbo jumpo, som inte har någon egentlig betydelse, eller? Fel! Visste du att det kan påverka både täckning och hastighet i ditt WiFi-nätverk.

Färglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Apples september-event 2020

Vi sammanfattar vad som hände.

Barnfamilj som hoppar och håller varandra i händerna.

Behöver jag en router till mitt mobila bredband?

Mobilt bredband använder mobilnätet för överföring av data, och precis som med fast internet via exempelvis ADSL, fiber eller kabel-tv behöver du något som kan ta emot signalerna. Det kan vara en router, ett modem eller en surfplatta.

Två kvinnor står på en terass och tittar på en surfplatta.

Hur sökbar är du egentligen?

5 tips på bättre synlighet på internet! SEO, alltså sökmotoroptimering, är en konstart. Men det finns faktiskt en hel del saker som du själv kan se över – utan att vare sig plånbok eller nördkunskap – som hjälper dig få koll och avgöra om du eventuellt behöver hjälp av ett proffs.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Mobilt BankID- E-legitimation direkt i mobilen

Vad är Mobilt BankID? Mobilt BankID är en e-legitimation för mobiler och surfplattor som gör att du kan legitimera dig och skriva under saker online. Det kan vara bra t ex när du shoppar, gör bankärenden eller ska Swisha pengar till en kompis. Med ett BankID i mobilen slipper du hämta betalkortet eller bankdosan och kan ligga kvar i soffan och fortsätta med det du höll på med. Dessutom är det ett säkert sätt att förhindra att någon annan gör saker i ditt namn.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Galaxy Tab S6 Lite- smidig surfplatta för underhållning, jobb och plugg

Galaxy Tab S6 Lite är en smidig men kraftfull surfplatta för hela familjens underhållning eller för dig som behöver ett flexibelt arbetsverktyg för jobb eller plugg.

Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.

Google Home Mini

Det finns massa praktiska och roliga grejer man kan göra med Google Home Mini eller genom att kombinera den med någon annan enhet från det växande utbudet av smarta prylar till hemmet. Vi listar våra favoriter!

En blå smartphone tillsammans med rosa trådlösa hörlurar ligger på ett grått skrivbord.

Det behöver du göra om du blir hackad

En hackare spelar på våra känslor och okritiska tänkande.

iPhone 11 i flera olika färger - presenterade som en "bukett".

Apple Arcade

Spelar du på mobilen när du åker till och från jobbet? Har du kanske till och med tröttnat på alla dessa spel som ber dig om pengar i tid och otid? Reklamen som kommer upp precis när du ska få den perfekta raden i Candy Crush? Då kan Apple Arcade vara något för dig.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Galaxy A71

Året har bara börjat, men Samsung har redan hunnit släppa många (enligt oss) bra mobiler, bland annat Galaxy A51, Galaxy S20-serien och Galaxy Z Flip. Näst ut på tre.se är Galaxy A71 - en mobil som Samsung placerar lite högre upp i A-seriens skala som går från 1 - 9. Där första siffran berättar om "hur bra" mobilen är och sista siffran berättar vilket år mobilen är från (0 är 2019 och 1 är 2020).

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Allt om Galaxy S20 Ultra 5G

Med Galaxy S10 och Galaxy S10+ firade Samsung tio år av innovation. Med Galaxy S20 Ultra 5G sätter de standarden för de kommande tio åren. Det här året har Samsung fokuserat mest på det fansen älskar och vill ha mer av, vilket är kamera, skärm och prestanda. I det här inlägget kommer vi gå in på just kameran, skärmen och prestandan i nya Galaxy S20 Ultra 5G.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Galaxy Buds. Fem fördelar med de trådlösa hörlurarna från Samsung.

Galaxy Buds är true wireless hörlurar från Samsung med imponerande ljud, lång batteritid och slimmad design som sitter bra och är enkla att ha med sig. Vi listar fyra fördelar med dessa fantastiska hörlurar.

Kvinna i ljusblå jeans och grån-beige överdel står framför en grå betongvägg. Hon har en mobil i bakfickan.

Sälja mobilen?

Det är vanligt att sälja eller ge bort sin gamla mobil när man köper en ny. Många väljer att exempelvis ge bort mobilen till sina barn, medan andra säljer den privat. Att sälja sin mobil privat kan vara tidskrävande, varför det blivit vanligare att dra nyttja av sin mobiloperatörs inbytesprogram.

Par i soffa som surfar med en surfplatta

Hur mycket surf drar en film?

Är du trött på buffrande filmer och serier i dålig kvalitet? Eller är du orolig att surfen ska ta slut? Vi djupdyker i hur mycket surf du behöver för att kunna streama i lugn och ro.

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Mobilabonnemang med fri surf

Om du surfar mycket eller gillar att koppla upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Då kan du fortsätta surfa, streama filmer och hänga på sociala medier utan att tänka på hur mycket surf som går åt. Skönt va?

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Vad är IP67 och IP68?

Du har säkert både hört och läst om IP-klassning, men vad är det? Och vad betyder siffrorna efter ”IP”? Vi förklarar vad det betyder.

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Allt om Galaxy Z Flip 5G

Du har säkert hört talas om vikbara mobiler, så som Samsung Galaxy Fold och Samsung Galaxy Z Flip som släpptes 2019. Galaxy Fold öppnas som en bok och skärmen blir på så sätt större. Smidigt för den som vill ha en mobil i ett lite mindre format, men som vid behov kan bli större. Galaxy Z Flip som öppnas på längden, är ett smidigt sätt att minimera mobilen. Ett hommage till vikbara mobiler (flip phones) från förr! År 2020 kom efterföljaren Galaxy Z Flip 5G som är den nya versionen som även är 5G ready.

Gemensam kalenderapp

Svårt att komma ihåg alla fotbollsträningar, kalas och föräldramöten? Dags att samla familjens aktiviteter i en gemensam kalenderapp? Vi har listat vår tre bästa familjekalendrar. Ladda ner en kalenderapp för familjen och börja få ordning och reda på det omtalade livspusslet. Gå igenom våra tips och se vilken familjekalenderapp som passar dig och din familj bäst. Samla sen familjen och ladda ner kalendern, börja lägg till aktiviteter och se till att hålla er gemensamma kalender levande. Lycka till!

Tre personer tittar på en mobiltelefon. De har roligt för alla ser glada ut.

Julklappstips 2020

“Vill du på julafton göra succé? Köp årets julklapp på Tre.se.” Nu närmar sig julen med stormsteg och vi börjar spåna kring vilka julklappar som ska inhandlas i år. Låt oss ge våra bästa julklappstips och rim till sambon, lillasyster, mormor och många flera.

En kille och en tjej sitter och tittar på sinda paddor utanför en husvagn

Bredbandstest

Hur snabbt är ditt internet? Vill du mäta din hastighet för att se hur snabbt du surfar på internet? Att göra ett bredbandstest är enkelt och tar bara några minuter.

Kameran i iPhone 11 och iPhone 11 Pro

Vad är nytt?

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

iPhone 7

Vi lär känna iPhone 7.

Baksidan på en av Galaxy S21-mobilerna mot en klocka för att illustrera den smarta batteritekniken som finns i mobilerna.

Snabbladdning

Vad är snabbladdning?

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Översätt - en nyhet i iOS 14

Nya iOS 14 för iPhone introducerade många nya funktioner, bland annat appen Översätt. Appen gör det möjligt att översätta mellan olika språk, både genom att du pratar eller skriver in det som ska översättas.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!