Gå till innehållet

Hur mycket surf behöver man? Hur du kan tänka och tips för att spara data!

Alla har olika behov och vi använder vår mobil på olika vis vilket gör att surfmängd ibland kan vara klurigt. Vi är många som ofta behöver köpa till surf i slutet av månaden medan andra har massor kvar. Hur vet man egentligen hur mycket surf man behöver? Vi reder ut detta och hjälper dig med hur du ska tänka samt tipsar om hur du enkelt sparar din surf i vardagen.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

En hand pekar på en surfplatta.

Först och främst får du ta reda på hur mycket surf olika aktiviteter som du använder faktiskt drar, för alla drar inte lika mycket. Hur mycket du surfar spelar inte alltid mest roll utan det är mer vilka aktiviteter du använder dig av som bidrar till hur mycket surf som behövs.

Olika aktiviteter drar olika mycket surf.

Filmtittande är en aktivitet som drar mer än de flesta. Streamar du en film i två timmar så går det cirka 2GB, och väljer du dessutom att se den i HD så går hela 6GB. Är du därför en person som tycker om att streama film så är tipset att välja ganska mycket surf för att klara av den typen av aktivitet en hel månad.

Med 1GB surf kan du även streama musik i cirka 24 timmar på normal kvalitet. Ju högre kvalitet, ju mer surf går åt därför kan du spara en hel del surf genom att sänka kvaliteten när du lyssnar. Med alla våra abonnemang ingår 3Musiksurf inom EU från bland annat Deezer och gör att ingen av din ordinarie data dras när du lyssnar.

Sociala medier är också en aktivitet som många ägnar sina lediga tillfällen åt idag. För att ge en uppfattning om hur mycket surf som går åt under dessa stunder så krävs det cirka 3GB surf i månaden för att bara scrolla igenom sina flöden en timme varje dag.

Svårt att säga exakt.

Det är svårt att ge exakta värden på hur mycket surf som går åt till olika aktiviteter men några riktlinjer kan du ha i bakhuvudet. Till exempel så går det åt mer surf att besöka sidor på internet med många bilder än dem som enbart är textbaserade. Kanske inget man tänker på i vardagslivet, men någonting som faktiskt kan vara den lilla skillnaden mellan att klara sig på sin surfmängd hela månaden eller att behöva köpa mer.

Tre tips på hur du sparar din surf.

  1. Först och främst använd så mycket WiFi som du bara kan. Så fort du är någonstans där du kan få tillgång till WiFi så ta den chansen. Detta gör att din surf håller betydligt längre.
  2. Stäng av bakgrundsdatan som hela tiden annars tickar i bakgrunden och drar surf även fast du inte märker det. Appar uppdateras automatiskt, E-post hämtas, och mycket annat sker bakom det du ser. I inställningar kan du stänga av detta på dem apparna du vill
  3. För att spara surf kan du också lyssna och titta offline. I många appar kan du ladda ned spellistor, filmer och serier i förhand så surf slipper dras när du lyssnar eller tittar. Detta gör det möjligt för dig att se din favoritserie på bussen till jobbet utan att surf behöver dras, du behöver bara ha kommit ihåg att ladda ned avsnitten innan.

Det är svårt att säga hur mycket surf som rekommenderas eftersom att det är många faktorer som spelar in. Ett tips är därför att välja en surfmängd med lite marginal för att vara på den säkra sidan och att använda dig av knepen ovan för att spara på surfen. Med Mitt3-appen kan du alltid ha stenkoll på hur mycket surf du använder och kan på så sätt se vad just du behöver i din vardag.

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!