Gå till innehållet
En tjej och kille i orangea tröjor. De har på sig VR glasögon och skrattar.

5G hos Tre

Njut av supersnabb surf i vårt växande 5G-nät! 5G-fart hittar du just nu i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Helsingborg.

Vad är 5G?

5G är femte generationens mobilnät med helt nya möjligheter för framtidens teknik. Här är tre områden där 5G utklassar tidigare tekniker:

Högre surfhastighet

5G-surf har högre snitt- och maxhastighet, kortare svarstider och större bandbredd. Mer fart och mindre väntan helt enkelt, Trevligt!

Stabilare nät

5G-nätet är robustare och möjliggör både stabilare och säkrare uppkopplingar än tidigare.

Flexiblare

5G är bättre anpassat till alla smarta uppkopplade prylar och det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vad man kan hitta på med den nya tekniken.

Hur får jag 5G?

1. Skaffa en 5G-mobil

Här hittar du alla mobiler som kan surfa i 5G:

5G-redo mobiler

5G-redo företagsmobiler

2. Välj ett 5G-abonnemang

5G ingår i alla våra mobilabonnemang, välj det som passar dig!

Mobilabonnemang

Företagsabonnemang

3. Platser med 5G-täckning

Med en 5G-mobil och abonnemang är du redo att öka surfhastigheten på någon av alla platser där vi har byggt ut vårt 5G-nät. Sök på din adress i kartan nedanför för att se hur det ser ut hos dig.

Var finns 5G-täckning i Sverige?

Fyll i din adress för att få ett hum om täckningen på din plats.

Möjligheter med 5G

5G-resan har bara börjat och vem vet var den kommer sluta? Än så länge har vi bara satt oss i bilen och spänt fast säkerhetsbältet. När 4G kom hade vi inte heller någon aning om vad det skulle ge. Att vi kan följa pizzabudets resa i realtid eller boka taxibilar som befinner sig i närheten är idag vardag men inget som hade varit möjligt utan 4G. Vad blir motsvarigheterna för 5G?

Barn ligger i soffan och gamear med en trådlös handkontroll

Framtidens nät

5G för dig och mig

Vad innebär ett snabbare och stabilare nät, på riktigt? Vi lever mer mobilt än någonsin där ett möte i farten, ett videosamtal med farmor eller livestreamen av det du gör blir en självklarhet. 5G ger dig möjlighet att göra allt detta med en perfekt upplevelse där farmor ser vad som händer i videon och kan vara med digitalt i realtid.

Mobilabonnemang med 5G

Företagsabonnemang med 5G

Internet of things

Så skapar 5G nya möjligheter

5G öppnar upp för möjligheter som vi tidigare bara hade kunnat drömma om som smarta städer, självkörande fordon och produktionslinor som i stort sett sköter sig själva. Med högre hastigheter, snabbare svarstider och högre kapacitet kan miljardtals enheter prata med varandra för att förenkla och effektivisera vår vardag.

Läs mer och kom igång med IoT

Farväl fiber!

Dundersnabbt 5G-bredband!

Nu kan du streama, spela och surfa snabbare hemma med 5G-bredband från oss - utan sladdar och trassel!

Frågor och svar om 5G

I vårt 5G-nät surfar du supersnabbt, i optimala förhållanden kan du komma upp i hastigheter över 1000 Mbit/s.

I alla våra mobilabonnemang ingår 5G. Det gäller såklart både för privat och företagskunder. Just nu bjuder vi på 3Fullfart för alla som skaffar eller förnyar ett mobilabonnemang hos oss.

Här hittar du alla 5G-mobiler för Privatkund Här hittar du alla 5G-mobiler för Företagskund För att 5G ska fungera så krävs en mobil, ett abonnemang och ett nät som alla stödjer 5G.

Största skillnaden märks i form av högre hastigheter och snabbare svarstider med 5G. Det går alltså snabbare att surfa och tar kortare tid för sidor att reagera när du klickar, exakt det du vill!

I vår täckningskarta kan du se att vissa områden har 5G och andra 5G+. 5G har kortare svarstider än 4G men inte lika höga topphastigheter som 5G+. För att surfa i topphastigheter (över 1000 Mbit/s vid optimala förhållanden) är det 5G+ du behöver nå.

Genvägar
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig fredag!