Gå till innehållet

5G hos Tre

5G är femte generationens mobilnät med helt nya möjligheter för framtidens teknik. Upptäck supersnabb surf i vårt växande 5G-nät!

Fyra ungdomar med gröna scout-kläder kollar förvånat in i kameran.

Vad är 5G?

Här är tre områden där 5G utklassar tidigare tekniker.

Högre surfhastighet

5G-surf har högre snitt- och maxhastighet, kortare svarstider och större bandbredd. Mer fart och mindre väntan helt enkelt, Trevligt!

Stabilare nät

5G-nätet är robustare och möjliggör både stabilare och säkrare uppkopplingar än tidigare.

Flexiblare

5G är bättre anpassat till alla smarta uppkopplade prylar och det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vad man kan hitta på med den nya tekniken.

Frågor och svar om 5G

För att se om din mobil stödjer 5G behöver du öppna dina inställningar. Följ steg för steg-guiden för din modell här under.

iPhone

 1. Öppna Inställningar
 2. Gå in på Mobilnät
 3. Klicka på Alternativ för mobildata
 4. Kan du inte se Alternativ för mobildata, så har inte din mobil stöd för 5G

Samsung

 1. Öppna Inställningar
 2. Gå in på Anslutningar
 3. Klicka på Mobilt nätverk
 4. Klicka på Nätläge (har du fler SIM-kort har du både “Nätläge 1” och “Nätläge 2”) och välj sedan att ansluta till 5G (I inställningarna står det 5G/4G/3G). Får du inte upp 5G i något av alternativen så har din mobil inte stöd för 5G

Huawei

 1. Öppna Inställningar
 2. Gå in på Trådlös och Nätverk
 3. Klicka på Mobilnätverk och aktivera 5G för standard SIM-kortet (ifall du har 2st SIM-kort) - har du inte 5G som alternativ så har din mobil inte stöd för 5G

Sony

 1. Öppna Inställningar
 2. Gå in på Nätverk och internet
 3. Klicka på Mobilnätverk och aktivera 5G för standard SIM-kortet (ifall du har 2st SIM-kort) - har du inte 5G som alternativ så har din mobil inte stöd för 5G

Xiaomi

 1. Öppna Inställningar
 2. Gå in på SIM-kort och mobila nätverk
 3. Klicka på Mobilnätverk och aktivera 5G för standard SIM-kortet (ifall du har 2st SIM-kort) - har du inte 5G som alternativ så har din mobil inte stöd för 5G

I vårt 5G-nät surfar du supersnabbt, i optimala förhållanden kan du surfa i upp till 1000 Mbit/s. Det är 10 gånger snabbare än 4G!

5G ingår i alla våra mobilabonnemang både för privat- och företagskunder!

Nästan alla mobiler har stöd för 5G idag. Om du vill veta om den mobil du är intresserad av har 5G-stöd, kolla nätverkstypen i specifikationerna på produktsidan och se till att det står 5G där.

Största skillnaden märks i form av högre hastigheter och snabbare svarstider med 5G. Det går alltså snabbare att surfa och tar kortare tid för sidor att reagera när du klickar, exakt det du vill!

Var finns 5G-täckning i Sverige?

Fyll i din adress för att få ett hum om täckningen på din plats.

Hur får jag 5G?

1. Skaffa en mobil med 5G

Här hittar du alla våra mobiler:

Mobiler

Företagsmobiler

2. Välj ett 5G-abonnemang

5G ingår i alla mobilabonnemang, välj det som passar dig!

Se alla mobilabonnemang

Se alla företagsabonnemang

3. Platser med 5G-täckning

Med en 5G-mobil och abonnemang är du redo att öka surfhastigheten på någon av alla platser där vi har byggt ut vårt 5G-nät. Sök på din adress i kartan nedanför för att se hur det ser ut hos dig.

Möjligheter med 5G

5G-resan har bara börjat och vem vet var den kommer sluta? Än så länge har vi bara satt oss i bilen och spänt fast säkerhetsbältet.

När 4G kom hade vi inte heller någon aning om allt fantastiskt det skulle ge. Att vi kan följa pizzabudets resa i realtid eller boka taxibilar som befinner sig i närheten är idag vardag, men inget som hade varit möjligt utan 4G. Vilka dörrar kommer 5G öppna?

Scouter med blå himmel i bakgrunden står och håller upp sina mobiler.

Upptäck vårt nät!

Vårt nät täcker nu 99,3% av Sveriges befolkning (det avser rösttäckning, baserat på folkbokföringsadress). Vi täcker dig!

Läs mer om vårt nät
En router med wifi-symbol ovanför mot en orange-röd bakgrund.

5G-bredband till hemmet

Streama, spela och surfa snabbare hemma - helt utan sladdar och trassel! Ett bredband som passar hela familjen.

Behöver du bredband till ditt företag? Läs mer här!

IoT + 5G = sant

Låt IoT-enheter kommunicera med varandra för att effektivisera din verksamhet. Läs mer om hur våra tjänster kan underlätta din vardag.