Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

En tjej och kille i orangea tröjor. De har på sig VR glasögon och skrattar.

5G hos Tre

Njut av supersnabb surf i vårt växande 5G-nät! 5G-fart hittar du just nu i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Helsingborg.

Vad är 5G?

5G är femte generationens mobilnät med helt nya möjligheter för framtidens teknik. Här är tre områden där 5G utklassar tidigare tekniker:

Högre surfhastighet

5G-surf har högre snitt- och maxhastighet, kortare svarstider och större bandbredd. Mer fart och mindre väntan helt enkelt, Trevligt!

Stabilare nät

5G-nätet är robustare och möjliggör både stabilare och säkrare uppkopplingar än tidigare.

Flexiblare

5G är bättre anpassat till alla smarta uppkopplade prylar och det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vad man kan hitta på med den nya tekniken.

Hur får jag 5G?

1. Skaffa en 5G-mobil

Här hittar du alla mobiler som kan surfa i 5G:

5G-redo mobiler

5G-redo företagsmobiler

2. Välj ett 5G-abonnemang

5G ingår i alla mobilabonnemang, välj det som passar dig!

Se alla mobilabonnemang

Se alla företagsabonnemang

3. Platser med 5G-täckning

Med en 5G-mobil och abonnemang är du redo att öka surfhastigheten på någon av alla platser där vi har byggt ut vårt 5G-nät. Sök på din adress i kartan nedanför för att se hur det ser ut hos dig.

Nyhet för dig som är privatkund! Välj surfhastighet

Våra mobilabonnemang kan väljas med två surfhastigheter. Uppgradera till vår snabbaste hastighet för bäst upplevelse! Ångrar du dig kan du snabbt och enkelt byta hastighet på Mitt3.

3Snabbare - 0 kr/mån

  • Upp till 250 Mbit/s
  • Passar dig som surfar, streamar och gamear men inte behöver det allra snabbaste

3Snabbast - 49 kr/mån

  • Upp till 1000 Mbit/s*
  • Passar dig som vill ha surfupplevelse i världsklass och slippa buffrande och lagg

**Hastigheten kan uppnås i vårt 5G+ nät som finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och flera andra städer

Hur snabbt kan jag surfa?

Vilken hastighet just du kommer uppnå beror bl a på plats, utrustning och nätets belastning. Ta hjälp av vår täckningskarta för att se uppskattad täckning på din plats.

Normalhastigheter i vårt nät

3G: 3 - 16 Mbit/s

4G: 10 - 80 Mbit/s

5G: 10 - 100 Mbit/s

5G+: 200 - 600 Mbit/s

Byt hastighet på Mitt3

  1. Logga in på Mitt3
  2. Välj abonnemanget det gäller
  3. Under extratjänster, tryck på 3Snabbare eller 3Snabbast
  4. Tryck på "Byt hastighet"

Klart! När du byter upp till 3Snabbast sker ändringen direkt, sänker du hastigheten till 3Snabbare sker ändringen efter 30 dagar.

Var finns 5G-täckning i Sverige?

Fyll i din adress för att få ett hum om täckningen på din plats.

Möjligheter med 5G

5G-resan har bara börjat och vem vet var den kommer sluta? Än så länge har vi bara satt oss i bilen och spänt fast säkerhetsbältet. När 4G kom hade vi inte heller någon aning om allt fantastiskt det skulle ge. Att vi kan följa pizzabudets resa i realtid eller boka taxibilar som befinner sig i närheten är idag vardag, men inget som hade varit möjligt utan 4G. Vilka dörrar kommer 5G öppna?

Barn ligger i soffan och gamear med en trådlös handkontroll

5G för dig och mig

Vad innebär ett snabbare och stabilare nät, på riktigt? Vi lever mer mobilt än någonsin där ett möte i farten, ett videosamtal med farmor eller möjligheten att livestreama snuttar av ditt liv är en självklarhet. Tack vare 5G kan du göra allt det här i grym kvalitet där farmor faktiskt ser vad som händer i videon och kan vara med digitalt i realtid.

Mobilabonnemang med 5G

Företagsabonnemang med 5G

Frågor och svar om 5G

I vårt 5G-nät surfar du supersnabbt, i optimala förhållanden kan du surfa i upp till 1000 Mbit/s. Det är 10 gånger snabbare än 4G!

5G ingår i alla våra mobilabonnemang både för privat- och företagskunder!

Här hittar du alla 5G-mobiler för Privatkund Här hittar du alla 5G-mobiler för Företagskund För att 5G ska fungera så krävs en mobil, ett abonnemang och ett nät som alla stödjer 5G.

Största skillnaden märks i form av högre hastigheter och snabbare svarstider med 5G. Det går alltså snabbare att surfa och tar kortare tid för sidor att reagera när du klickar, exakt det du vill!

I vår täckningskarta kan du se att vissa områden har 5G och andra 5G+. 5G har kortare svarstider än 4G men inte lika höga topphastigheter som 5G+. För att surfa i topphastigheter (upp till 1000 Mbit/s vid optimala förhållanden) är det 5G+ du behöver nå.