Gå till innehållet

Jämför Samsung Galaxy S21-serien

Vi jämför Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G för att göra det enklare att välja.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-10-18 (Uppdaterad 2023-03-23)

Galaxy S21-serien

Under Galaxy Unpacked 2021 presenterade Samsung tre nya mobiler: Galaxy S21 5G), Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G.

Nu är har de släppt sin senaste nyhet inom S21-serien, nämligen Galaxy S21 FE. Med samma ikoniska design och genomtänkta detaljer vill Samsung göra sina bästa innovationer tillgängliga för fler.

I det här blogginlägget jämför vi modellerna, tittar på likheter och skillnader för att det ska bli enklare för dig att välja rätt!

Vilken ska jag välja?

Det som främst skiljer modellerna i nya Galaxy S21-serien åt är skärmstorlek, batterikapacitet och kamerasystem. Kopplat till funktioner, egenskaper och prestanda liknar modellerna varandra, även om det såklart finns vissa skillnader.

Det som skiljer Galaxy S21 5G och Galaxy S21+ 5G från varandra är skärm- och batteristorlek samt att Galaxy S21+ 5G har stöd för Samsungs nya Ultra WideBand-teknik- Det gör att du exempelvis kan hitta borttappade saker eller dela bilder med andra (som har en mobil med samma teknik).

Just eftersom Galaxy S21+ 5G har en större skärm är även själva mobilen större - vilket är något att tänka på. Galaxy S21 5G har en skärm på 6,2" och Galaxy S21+ 5G har en skärm på 6,7". Nyheten Galaxy S21 FE placerar sig i mitten med sin 6,4" skärm.

Galaxy S21 Ultra 5G

Förutom störst skärm- och batteristorlek i serien, är Galaxy S21 Ultra 5G utrustad med ett kamerasystem bestående av fyra kameror, varav den helt nya nya 108 MP-kameran som dessutom har stöd för 100x zoom. Galaxy S21 Ultra 5G har även en laserfokus-sensor.

Rent prestanda-mässigt har Galaxy S21 Ultra 5G mer arbetsminne (RAM), vilket hjälper till i tunga applikationer och spel.

Nyheten Galaxy S21 FE 5G

I Galaxy S21 FE har man samlat de mest uppskattade funktionerna från hela S21-serien. Med ett kraftfullt 4500 mAh-batteri som räcker hela dagen och ett knivskarpt trippelkamersystem att fånga ögonblicken med.

Sammanfattning

Oavsett vilken mobil ur den nya Galaxy S21-serien du väljer tror vi att du kommer bli nöjd. Vi tycker själva att Samsung håller en hög nivå genom hela serien.

Förutom den nya spännande designen är hela Galaxy S21-serien 5G-redo, har det kraftfulla och strömsnåla chippet Exynos 2100, avancerat AI för bildbehandling, 120 Hz-skärm och tåligare glas samt snabbare fingeravtrycksidentifiering (jämfört med Galaxy S20-serien).

Vilken modell just du kommer att välja tror vi, förutom priset, kommer styras av hur stor mobil du vill ha eller huruvida vill ha det mest kraftfulla kamerasystemet.

Relaterade inlägg

Jämför Google Pixel 8-serien

Nu är Pixel 8a här, den senaste modellen i Google Pixel 8-serien och därmed är hela familjen samlad. I den här artikeln beskriver vi skillnaderna mellan mobilerna för att hjälpa dig välja den som passar dig bäst. Följ med i vår jämförelse.

Nya Samsung Eureka S24-serien - alla mobiler

Samsung Galaxy S24 vs S23: Alla nyheter och skillnader

Äntligen är de här - de sprillans nya medlemmarna i Samsung Galaxy S24-serien! Häng med när vi utforskar nya Galaxy S24 och jämför med föregående serie. Är det dags för en uppgradering?