Gå till innehållet

Jämför Samsung Galaxy S23-serien

Den 1:a februari presenterade Samsung den nya Galaxy S23-serien som består av modellerna Galaxy S23, S23 Plus och S23 Ultra. Vi jämfört de olika modellerna för att du ska kunna ta reda på vilken som passar dig bäst.

Kategorier: Guider

Publicerad 2023-02-01 (Uppdaterad 2023-03-23)

Galaxy S23-serien

Storlek

Samsung har tydligt differentierat årets modeller i Galaxy-serien storleksmässigt. Samsung Galaxy S23 är den minsta i trion med en 6,1 tums skärm. Den är också lättast med sina 168 gram. Samsung Galaxy S23 Plus är mellanstorleken med en skärmstorlek på 6,6 tum. Den väger 195 gram. Den största modellen är helt väntat Samsung Galaxy S23 Ultra. Den har en skärmstorlek på 6,8 tum och den väger också mest med sina 233 gram.  

Gemensamma nyheter 

Det fullkomligt svämmar över med nyheter i årets Galaxy S23-serie. Listan är lång men här är några av de nyheter vi tycker är häftigast:

 • Ny processor: Samsung har gått från sitt egenutvecklade Exynos-chip till ett av världens mest kraftfulla chip, Snapdragon 8 Gen 2 Pro. Det ser till att spelen presterat till max, batteritiden förlängs samt att alla appar och hela upplevelsen flyter silkeslent.

 • Nightography 2.0: Det redan suveräna nattläget har förbättrats ytterligare. Mörker är inte ett hinder för att ta enastående bilder. Vare sig om det är ute i månskenet, på nattklubben eller på restaurangen med levande ljus som enda ljuskälla.  

 • Kameran: En helt ny Dual Pixel-sensor ger förbättrade selfies och porträttbilder. Dessutom ger en bättre djupanalys en grym bokeh-effekt som innebär att bakgrunden blir suddig men behåller dig i fokus. Den bakre kameran har en ljus- och bildstabilisering vid videoinspelning som är bättre än någonsin. Resultatet är stabila och skakfria filmer. Den främre selfiekameran är nu på 12 MP och fullt integrerad med Snapchat, Instagram och Tiktok, vilket gör att alla funktioner i kameran också finns i dessa appar.  

 • Tåligare: Samtliga modeller i serien har också utrustats med Gorilla Glass Victus 2 som är ett tåligt glas. Det i kombination med Armor Aluminium-ramen ger en otroligt tålig mobil. 

Samsung Galaxy S23 vs S23 Plus 

Dessa modeller har fler likheter än skillnader. Vi listar det viktigaste som utmärker S23 Plus jämfört med S23. 

Större skärm och större batteri 

Galaxy S23 Plus är en modell större än S23 och med det kommer en större skärm och batteri. Den redan utmärkta batteritiden på S23 blir ännu bättre på S23 Plus. Fota, spela eller filma längre med en S23 Plus.   

Snabbladdning S23 Plus 

S23 Plus har stöd för hela 45W snabbladdning jämfört med S23 som har en snabbladdning på 25W. Du laddar därför din mobil snabbast med S23 Plus. 

Snabbare överföring 

Galaxy S23 Plus har utrustats med UWB och WiFi 6E. UWB står för Ultra wide band. Det är en teknik som tillåter att mer data kan överföras i kommunikation med andra uppkopplade enheter som exempelvis Galaxy SmartTag. WiFi 6E är en vidareutveckling av WiFi 6 som baseras på samma teknik och möjliggör ännu högre hastigheter i nätverk som stödjer tekniken. 

Samsung Galaxy S23 Plus vs S23 Ultra 

Samsung har tryckt in all sin vassaste teknik i sin största modell S23 Ultra. Här är de största skillnaderna mot S23 Plus. 

Störst på många sätt 

Störst i fickan betyder också störst skärm och batteri. Skärmen har dessutom en högre upplösning vilket gör att allt blir skarpare och mer detaljrikt med denna skärm än på sina syskon. Med ett större batteri blir också batteritiden längre och du slipper ladda mobilen lika ofta. 

Kamerorna  

Vi går från fantastiska 50MP som finns i S23 och S23 Plus till smått galna 200MP. Med 200 MP kan du göra saker som du inte kan göra annars. Du kan zooma in för att få fram nya bilder i bilden, se detaljer som du inte annars hade kunnat göra och skriva ut dina bilder i väldigt stora format. Dina möjligheter blir större. S23 Ultra finns precis som på de andra varianterna en kamera med tre gångers zoom men på S23 Ultra finns också en extra lins som erbjuder 10 gångers optisk zoom. Den kan du digitalt förstora till 100 gånger som gör att du kommer extremt nära det du vill fota.

Tack vare en stark processor och smart AI behåller bilden sin fantastiska detaljrikedom. Detta är vad Samsung kallar Space Zoom. S23 Ultra är även utrustad med laserfokus för att med hög precision och snabbhet kunna ställa in fokusen på objektet du vill fotografera. Du missar aldrig ett ögonblick och kommer aldrig ta en suddig bild igen. 

S Pen 

Inbyggd i S23 Ultra finns en penna som hjälper dig lite extra. Extremt mjuk och följsam med känslan av en riktig penna. Du kan noggrant redigera bilder, rita eller göra snabba anteckningar. Mobilen förvandlar blixtsnabbt dina anteckningar till text. 

Vilken Samsung i S23-serien är bäst för dig? 

Samsung Galaxy S23 passar dig som: 

 • Värdesätter en mobil i mindre format som är enkel att använda med bara en hand och som får plats i fickan 
 • Vill ha Galaxy-seriens mest hållbara skärmglas hittills 

Samsung Galaxy S23 Plus passar dig som: 

 • Behöver ladda din mobil extra snabbt 
 • Prioriterar ett extra uthålligt batteri 
 • Vill ha större skärm med plats för mer innehåll 
 • Har ett WiFi 6E-nätverk hemma för att få den snabbaste anslutningen
 • Vill ha Galaxy-seriens mest hållbara skärmglas hittills 

Samsung Galaxy S23 Ultra passar dig som: 

 • Vill använda S-pen och alla funktioner som finns för den 
 • Vill ha den största och mest högupplösta skärmen för plats med mest innehåll 
 • Behöver ladda din mobil extra snabbt 
 • Vill ha den allra vassaste kameran med extremt hög upplösning, mest zoom och laserfokus. 
 • Vill ha Galaxy-seriens mest hållbara skärmglas hittills 

Vill du köpa nya Samsung till företaget, beställ här!

Relaterade inlägg

Galaxy Z Fold6 vs Galaxy Z Fold5

Galaxy Z Fold6 vs Z Fold5: Alla skillnader

Samsung fortsätter att tänja på gränserna för vad en vikbar mobil kan erbjuda och har nu lanserat nya Galaxy Z Fold6. Med varje ny generation kommer förbättringar och nya funktioner och här kan du läsa mer om dem.

Galaxy Z Flip6 vs Galaxy Z Flip5

Galaxy Z Flip6 vs Z Flip5: Alla skillnader

Samsung har nyligen släppt sin senaste vikbara mobil, Galaxy Z Flip6 och i denna jämförelse går vi igenom hur den står sig mot sin föregångare, Galaxy Z Flip5.