Gå till innehållet

Städa mobilen

Har ditt lagringsutrymme blivit fullt? Kan du inte ladda ner nya appar? Det låter som om du är på jakt efter en lösning som hjälper dig att frigöra lagringsutrymme och öka hastigheten på din mobil. Vi ger dig flera tips om hur du kan städa och rensa mobilen.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-01

Två personer sitter tillsammmans med en mobiltelefon och går igenom något. Den ena personer håller i mobilen och den andra visar något på skärmen.

Rensa mobilen med hjälp av en app

Vårt första tips är att ladda ner Googles egen gratisapp Files by Google. Med hjälp av den här appen kan du rensa din mobil på onödiga filer och dokument. Appen innehåller en filhanterare som gör det enkelt för dig att söka och flytta filer. Du kan flytta över dina tunga filer till ett externt minneskort eller ladda upp dom till Google Drive. Tänk vad mycket plats du frigör då!

Radera en app

Tröttnat på den där träningsappen du aldrig använder eller på yatsy som du laddade ner en regning dag. Det kan vara dags att radera lite appar som inte används längre. Våra mobilguider visar dig steg för steg hur du raderar appar på iPhone, Samsung och andra mobilvarumärken.

Tips! Så rensar du mobilen innan du ska sälja den

Rensa hela mobilen

Räcker det inte med att flytta dokument och radera appar? Det kanske är dags att göra en ordentlig rensning av hela mobilen. Dags för en fabriksåterställning!

Med en fabriksåterställning försvinner allt gammalt som du tidigare sparat på mobilen. SMS-kommunikation, bilder, anteckningar, appar. Allt försvinner. Rubb och stubb rensas bort. Med en fabriksåterställning återställer du mobilen till det skick som den var i när du löpte den. Att fabriksåterställa en mobil varierar beroende på vilket märke du här. Här hittar du guider för både iPhone och Samsung.

Rensa cache

Det sparas en del skräpfiler på din mobil ju längre du använder den. Ju mer skräp du har på telefonen ju långsammare blir den. Om du rensar cachen så kan du bli av med dom här onödiga filerna.

Töm cachen på iPhone

  1. Öppna Inställningar och leta upp Safari
  2. Skrolla ner en bit tills du hittar Rensa historik och webbplatsdata
  3. Tryck på den och bekräfta. Det här tar bort allt Safari har hämtat från webben och loggar ut dig från alla sajter du är inloggad på

Töm cachen på Samsung

  1. Öppna Chrome -appen på din mobil
  2. Tryck på ”Mer” uppe till höger
  3. Tryck på Historik - Rensa webbläsardata
  4. Välj en tidsintervall högst upp. Om du vill radera allt väljer du "All time"
  5. Markera rutorna bredvid "Cookies och webbplatsdata" och "Cachade bilder och filer"
  6. Tryck på Rensa data

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.