Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Tre på delad förstaplats när Open Signal mäter 5G-täckning

Open Signal har nu släppt sin senaste rapport “Mobile Network Experience Report June 2023”, som visar att Tre är på delad förstaplats när det kommer till 5G-täckning. Tre rankas även som ohotad vinnare i kategorierna “Excellent Consistent Quality” och “Overall Availability”.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2023-09-08

Två händer håller i en mobil.

– Riktigt roligt att vårt intensiva arbete med att förbättra nätet ger utdelning! På ett år har vi byggt fler än 600 nya basstationer, uppgraderat över 1000 basstationer och – som testet visar – byggt det mest kvalitativa 5G-nätet. Extra glad är jag över att vi vinner i stabilitet och kvalitet. En jämnhög kvalitativ upplevelse är vad kunder uppskattar allra mest, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre Sverige.

Kategorin som mäter 5G-täckning visar den genomsnittliga andelen tid där användare har en aktiv 5G-anslutning. I Open Signals senaste rapport “Mobile Network Experience Report June 2023” visar att Tres kunder har en aktiv 5G-uppkoppling 9,1 – 11 procent av tiden, vilket ger en delad förstaplats i mätningen.

Tre vinner även kategorin “Excellent Consistent Quality”, som mäter hur ofta användarnas uppkoppling är tillräckligt för att stödja vanliga applikationers krav. Det som mäts är bland annat uppladdningshastighet, nedladdningshastighet och fördröjning. Open Signals rapport visar att 89,8% av testernas som gjorts i Tres nät mötte minirekommendationen för prestandagränserna. Det är cirka 2,1 procentenheter högre än de statistisk likvärdiga resultaten hos resterande operatörer som deltagit i testet.

Tre är även vinnare i kategorin “Overall Availability”, där man tittar på hur ofta användarna är uppkopplade mot 3G- eller bättre signal. I Tres nät har användarna 3G, 4G eller 5G mer än 95% av tiden.

Open Signals undersökning visar tydligt att Tre fortsätter leverera hög nätverkskvalitet och erbjuder en överlägsen användarupplevelse för sina kunder.

– Vi ser fram emot att fortsätta förbättra och utveckla vårt nätverk för att möta de växande behoven hos våra användare, fortsätter Maria Jonsson.

Relaterade inlägg

Haval van Drumpt, CEO Tre Sverige.

Tre Sverige uppnår milstolpe med 2,5 miljoner kunder

Tre firade i maj 20 år på den svenska mobilmarknaden och når nu ytterligare en milstolpe när antalet abonnemang passerar 2.5 miljoner kunder. Tre är den snabbast växande aktören på svensk telekommarknad och har gått från 18 000 kunder första året till att nyligen passera 2,5 miljoner.

Person håller i kaffemugg och mobil medan en tjej med lockigt hår och orange tröja tittar på mobilen när hon skrattar.

Tre i topp i Svenskt Kvalitetsindex

I årets undersökning om kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) visar resultatet en stark uppgång för Tre på privatmarknaden. Även systerbolaget Hallon betygsätts högre än tidigare mätningar och sticker ut som en av de bästa i branschen.