Gå till innehållet

Vad är WiFi-samtal?

Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-09-28 (Uppdaterad 2022-11-02)

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Du vet känslan när du kommer in i en nybyggd lägenhet. Du känner först wow vad ljust och fräscht! Sen tänker du wow vad är täckningen? Det är ingen som vill vara utan täckning, utan möjlighet till att kunna ringa eller surfa. Lugn, det finns en räddning! Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Hur du aktiverar WiFi-samtal

Nästan alla mobiler stödjer WiFi-samtal nu förtiden. Tjänsten ingår dessutom kostnadsfritt för alla som har mobilabonnemang hos oss.

  1. Gå till inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Välj WiFi-samtal
  4. Aktivera WiFi-samtal

Ringa via WiFi-samtal

Det krävs ingen speciell utrustning för att ringa WiFi-samtal. Din mobil växlar automatiskt över till WiFi för samtal och meddelanden när mobilnätet inte är tillgänglig. Varken du eller den du pratar med märker någon skillnad eftersom övergången är sömlös plus att du använder ditt riktiga nummer.

Vanliga frågor och svar

Fungerar WiFi-samtal utomlands?

Nej, WiFi-samtal fungerar endast inom Sverige.

Vad kostar ett WiFi-samtal?

Det kostar inget extra. Det är bara att tuta och köra!

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13-serien vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 i en vattenpöl

Vattentät mobil

Nästan alla mobiler som säljs idag är vattentåliga i någon mån och de flesta toppmodellerna är till och med vattentäta. Hur vet man då om en mobil är vattentät eller vattentålig och vad innebär just detta i praktiken?