Gå till innehållet

Vad är WiFi-samtal?

Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-09-28 (Uppdaterad 2022-11-02)

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Du vet känslan när du kommer in i en nybyggd lägenhet. Du känner först wow vad ljust och fräscht! Sen tänker du wow vad är täckningen? Det är ingen som vill vara utan täckning, utan möjlighet till att kunna ringa eller surfa. Lugn, det finns en räddning! Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Hur du aktiverar WiFi-samtal

Nästan alla mobiler stödjer WiFi-samtal nu förtiden. Tjänsten ingår dessutom kostnadsfritt för alla som har mobilabonnemang hos oss.

  1. Gå till inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Välj WiFi-samtal
  4. Aktivera WiFi-samtal

Ringa via WiFi-samtal

Det krävs ingen speciell utrustning för att ringa WiFi-samtal. Din mobil växlar automatiskt över till WiFi för samtal och meddelanden när mobilnätet inte är tillgänglig. Varken du eller den du pratar med märker någon skillnad eftersom övergången är sömlös plus att du använder ditt riktiga nummer.

Vanliga frågor och svar

Fungerar WiFi-samtal utomlands?

Nej, WiFi-samtal fungerar endast inom Sverige.

Vad kostar ett WiFi-samtal?

Det kostar inget extra. Det är bara att tuta och köra!

Relaterade inlägg

En hand håller i en mobil över ett bord.

Tålig mobil

Många mobiler tål både damm och vatten och du kan alltid sätta på både ett skärmskydd och skal om du är rädd om din mobil. Det räcker oftast för de flesta men det finns situationer som kräver en extra tålig mobil. Exempelvis om du har ett extra fysiskt arbete eller är i miljöer med extrema temperaturer.

Kvinna i orange tröja sitter utomhus och lyssnar på musik i ett par stora hörlurar. Hon blundar och ler.

Här är alla EU/EES-länder

Se vilka länder det är som ingår i EU ochEES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet). Det är faktiskt bara tre länder som ingår i EES.