Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Vad är WiFi-samtal?

Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-09-28 (Uppdaterad 2022-11-02)

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Du vet känslan när du kommer in i en nybyggd lägenhet. Du känner först wow vad ljust och fräscht! Sen tänker du wow vad är täckningen? Det är ingen som vill vara utan täckning, utan möjlighet till att kunna ringa eller surfa. Lugn, det finns en räddning! Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Hur du aktiverar WiFi-samtal

Nästan alla mobiler stödjer WiFi-samtal nu förtiden. Tjänsten ingår dessutom kostnadsfritt för alla som har mobilabonnemang hos oss.

  1. Gå till inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Välj WiFi-samtal
  4. Aktivera WiFi-samtal

Ringa via WiFi-samtal

Det krävs ingen speciell utrustning för att ringa WiFi-samtal. Din mobil växlar automatiskt över till WiFi för samtal och meddelanden när mobilnätet inte är tillgänglig. Varken du eller den du pratar med märker någon skillnad eftersom övergången är sömlös plus att du använder ditt riktiga nummer.

Vanliga frågor och svar

Fungerar WiFi-samtal utomlands?

Nej, WiFi-samtal fungerar endast inom Sverige.

Vad kostar ett WiFi-samtal?

Det kostar inget extra. Det är bara att tuta och köra!

Relaterade inlägg

En hand pekar på en surfplatta.

Vem ringde? Din guide för att hantera okända nummer

Att ta emot samtal från okända nummer kan vara stressande och skrämmande, därför har vi på Tre tagit fram enkla tips och råd som hjälper dig i dessa situationer. Vi kommer att gå igenom några smarta sätt för att ta reda på vem som ringer och hur du kan tänka för att skydda dig mot exempelvis telefonbedrägerier.

Galaxy S21-serien

Jämför Samsung Galaxy S21-serien

Vi jämför Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G för att göra det enklare att välja.