Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Vad är WiFi-samtal?

Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-09-28 (Uppdaterad 2022-11-02)

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Du vet känslan när du kommer in i en nybyggd lägenhet. Du känner först wow vad ljust och fräscht! Sen tänker du wow vad är täckningen? Det är ingen som vill vara utan täckning, utan möjlighet till att kunna ringa eller surfa. Lugn, det finns en räddning! Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Hur du aktiverar WiFi-samtal

Nästan alla mobiler stödjer WiFi-samtal nu förtiden. Tjänsten ingår dessutom kostnadsfritt för alla som har mobilabonnemang hos oss.

  1. Gå till inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Välj WiFi-samtal
  4. Aktivera WiFi-samtal

Ringa via WiFi-samtal

Det krävs ingen speciell utrustning för att ringa WiFi-samtal. Din mobil växlar automatiskt över till WiFi för samtal och meddelanden när mobilnätet inte är tillgänglig. Varken du eller den du pratar med märker någon skillnad eftersom övergången är sömlös plus att du använder ditt riktiga nummer.

Vanliga frågor och svar

Fungerar WiFi-samtal utomlands?

Nej, WiFi-samtal fungerar endast inom Sverige.

Vad kostar ett WiFi-samtal?

Det kostar inget extra. Det är bara att tuta och köra!

Relaterade inlägg

Jämför iPhone 15-serien

Nu var det dags igen! Tisdagen den 12 september presenterade Apple fyra nya modeller av iPhone 15. Vi kommer guida dig igenom de nya modellerna så det blir lätt för dig att förstå vilken mobil som passar dig bäst. Häng med!

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Mobilabonnemang med fri surf - fördelar och nackdelar

Surfar och streamar du mycket när du är ute? Kopplar du ofta upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning? Då kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Men vad innebär egentligen fri surf? Vi hjälper dig att reda ut vad som ingår i abonnemanget och vilka begränsningar som finns i vissa situationer.