Gå till innehållet

Vem ringde?

Okänt nummer? Så här gör du för att ta reda på vem som ringer.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2022-01-10 (Uppdaterad 2022-01-20)

En hand pekar på en surfplatta.

Du kanske känner igen scenariot att det ringer på din mobil och du inte känner igen numret som ringer dig. Du kanske blir stressad och ställs inför två val: Antingen chansar du och svarar, och riskerar att det är din långpratande moster som ringer från sin grannes telefon. Alternativ två är att inte svara och försöka ta reda på vem som ringt i efterhand. Men då kan det vara från det där jobbet som du har sökt, och nu svarar de inte när du ringer tillbaka.

Två jobbiga scenarion, men de går att undvika som tur är!

Appar med nummerpresentatör

För den som vill undvika ovanstående scenarion går det att ladda ner gratis appar med nummerpresentation på Google Play eller i App Store. Då kan du snabbt se vem som ringer, även om den som ringer inte finns bland dina kontakter. Det är både smidigt och trevligt för dig!

Några av de appar som finns är Hitta.se, Eniro, 180 och Truecaller. Med de här apparna kan du även söka på nummer samt blockera oönskade nummer så att de inte kan ringa dig igen.

Vem ringde från utlandet?

Ett utländskt nummer kan du känna igen på att det har ett annat landsnummer än +46, i numrets inledning. Om någon ringer från ett utländskt nummer så bör du inte svara om du inte vet vem det är som ringer.

Du ska heller inte ringa upp numret då det kan röra sig om ett bluffsamtal där det kan tillkomma en kostnad för dig att ringa tillbaka. Har du ett missat samtal från utlandet kan du kolla vilket land som landsnumret tillhör.

Relaterade inlägg

Nytt språk lagom till semestern?

Det är aldrig för sent att lära sig ett nytt språk. Även om du är ute i sista stund och planet mot okänd semesterort redan har lyft kan det vara skönt eller åtminstone tryggt att kunna repetera in enkla fraser för att göra resan bekvämare.

nomhusrouter står i bokhyllan

Mobilt bredband med obegränsad surf

Ja, det är sant. Hos oss hittar du bredband över det mobila nätet med obegränsad surfmängd. Du kan koppla upp din mobil, dator, surfplatta och andra prylar på vårt mobila bredband helt utan att oroa dig för att surfen ska ta slut.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!