Gå till innehållet

Vem ringde?

Okänt nummer? Så här gör du för att ta reda på vem som ringer.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2022-01-10 (Uppdaterad 2022-01-20)

En man med skägg och grön jacka står utomhus och tittar på film i sin surfplatta. han har trådlösa hörlurar i öronen.

Du kanske känner igen scenariot att det ringer på din mobil och du inte känner igen numret som ringer dig. Du kanske blir stressad och ställs inför två val: Antingen chansar du och svarar, och riskerar att det är din långpratande moster som ringer från sin grannes telefon. Alternativ två är att inte svara och försöka ta reda på vem som ringt i efterhand. Men då kan det vara från det där jobbet som du har sökt, och nu svarar de inte när du ringer tillbaka.

Två jobbiga scenarion, men de går att undvika som tur är!

Appar med nummerpresentatör

För den som vill undvika ovanstående scenarion går det att ladda ner gratis appar med nummerpresentation på Google Play eller i App Store. Då kan du snabbt se vem som ringer, även om den som ringer inte finns bland dina kontakter. Det är både smidigt och trevligt för dig!

Några av de appar som finns är Hitta.se, Eniro, 180 och Truecaller. Med de här apparna kan du även söka på nummer samt blockera oönskade nummer så att de inte kan ringa dig igen.

Vem ringde från utlandet?

Ett utländskt nummer kan du känna igen på att det har ett annat landsnummer än +46, i numrets inledning. Om någon ringer från ett utländskt nummer så bör du inte svara om du inte vet vem det är som ringer.

Du ska heller inte ringa upp numret då det kan röra sig om ett bluffsamtal där det kan tillkomma en kostnad för dig att ringa tillbaka. Har du ett missat samtal från utlandet kan du kolla vilket land som landsnumret tillhör.

Relaterade inlägg

En man i mörkt hår sitter i en soffa med en surfplatta i händerna. En kvinna i blont hår ligger i soffan med benen över honom. Hon håller i en mobiltelefon.

Så här gör du vid dålig mobiltäckning

Hackar samtalen när du är inomhus? Är ditt surfande tröttsamt segt? Har du alltid undrat varför du har dålig mobiltäckning hemma? Då har vi lösningen för dig.

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Ta bort virus på mobilen

Har din mobil börjat att bete sig konstigt? Misstänker du att du har drabbats av ett mobilvirus? Det kan tyvärr vara möjligt. I och med att våra smarta mobiler i princip har utvecklats till små minidatorer kan dom även drabbas av virus.