Gå till innehållet

Hur du hittar och spårar en mobil

Få tips på hur du kan hitta och spåra din mobil. Innan du läser vidare bland tipsen bör du spärra ditt abonnemang hos din operatör om det är så att din mobil har försvunnit eller blivit stulen.

Publicerad 2023-12-11

En mobil med rött skal ligger på ett träbord.

Det finns inställningar i mobilen och nedladdningsbara appar till både Android och iOS för att spåra din mobil om du skulle råka tappa bort den. Så, innan olyckan är framme, se till att ratta in dom här inställningarna så ökar du chansen att hitta mobilen om den skulle bli stulen eller borttappad.

Hitta mobil – Android

För att kunna söka efter din mobil behöver du ha gjort följande inställningar.

 1. Slå på Hitta min enhet
 2. Mobilen ska vara påslagen
 3. Logga in på ditt Google-konto
 4. Anslut till mobildata eller WiFi
 5. Aktivera på Google Play
 6. Aktivera Platser
 7. Aktivera ”Hitta min enhet”

Du kan också ladda ner appen ”Google find my device” för att vara på den säkra sidan.

Hitta din iPhone

 1. Öppna inställningar
 2. Tryck på ditt namn sedan på Hitta min
 3. Aktivera Dela min plats
 4. Tryck på Hitta min enhet och slå sedan på Hitta min mobil

Gemensamt för både Android och iOS är att du kan via kartan se var din mobil befinner sig, spela upp ljud även om mobilen är på ljudlös och till sist, radera allt innehåll om du inte skulle få fatt på den.

Vi rekommenderar vår försäkring 3Trygg för både mobil och surfplatta. Om du mot förmodan inte får tillbaka mobilen om den blir snodd eller försvinner så kan vi i alla fall hjälpa dig med en ny.

Så här spärrar du din mobil

Har olyckan varit framme och du har glömt mobilen? Eller har någon annan kanske varit klåfingrig? Oavsett hur du har blivit av med din mobil ska du göra så här:

 1. Ring 0735-300 400 och spärra ditt SIM-kort. Du kan ringa dygnet runt, så ring direkt!
 2. Du kan också stöldspärra själva telefonen (en så kallad IMEI-spärr) men det går bara att göras via vår Kundservice. En IMEI-spärr innebär att ingen kan använda din mobil för röstsamtal inom de delar av världen som använder sig utav den så kallade spärrdatabasen.