Gå till innehållet

Vad är WiFi-samtal?

Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Publicerad 2023-12-11

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Du vet känslan när du kommer in i en nybyggd lägenhet. Du känner först wow vad ljust och fräscht! Sen tänker du wow vad är täckningen? Det är ingen som vill vara utan täckning, utan möjlighet till att kunna ringa eller surfa. Lugn, det finns en räddning! Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

Så aktiverar du WiFi-samtal

Nästan alla mobiler stödjer WiFi-samtal nu förtiden. Tjänsten ingår dessutom kostnadsfritt för alla som har mobilabonnemang hos oss.

  1. Gå till inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Välj WiFi-samtal
  4. Aktivera WiFi-samtal
  • Guider för iPhone
  • Guider för Samsung
En tjej ligger i soffan med VR-glasögon och sträcker ut armen framför sig.

Ringa via WiFi-samtal

Det krävs ingen speciell utrustning för att ringa WiFi-samtal. Din mobil växlar automatiskt över till WiFi för samtal och meddelanden när mobilnätet inte är tillgänglig. Varken du eller den du pratar med märker någon skillnad eftersom övergången är sömlös plus att du använder ditt riktiga nummer.

Frågor och svar om WiFi-samtal

Nej, WiFi-samtal fungerar endast inom Sverige.

Det kostar inget extra. Det är bara att tuta och köra!