Gå till innehållet

Trängsel

Vi kan hjälpa till att ta fram data över hur människor rör sig på olika tider och platser. Med hjälp av vår teknik ser vi olika trender i människors beteende över tid.

Publicerad 2021-10-19

Heatmap över trängsel i tunnelbanan

Analys av platser

Under pandemin har möjligheten att slippa vistas på samma plats som andra människor varit en viktig faktor för de flesta när man planerat resor eller besök utanför hemmet. Vi kan göra analyser av hur trångt det är på specifika platser fördelat över veckan och dygnet.

I dessa analyser, här presenterade som heatmaps, representeras varje timme under en vecka av en färgkodad kvadrat med starkare färg desto fler människor på platsen samtidigt.

När är det mest personer på T-centralen?

Som i exemplet för T-Centralen kan vi läsa ut att det är mest folk i tunnelbanan runt klockan 7 på morgonen och mellan 15 och 16 på eftermiddagarna. När det kommer till platser som Emporia och Mall of Scandinavia ser vi hur dessa följer andra mönster.

Oftast förändras inte så mycket från vecka till vecka, men analysen kan göras så att den löpande uppdateras eller att man tittar på hur den förändras över året eller under vissa tider på året. Finns många spännande användningsområden för denna typ av analys.

Vill du veta mer?

Kontakta Marc Rappe

E-post: marc.rappe@tre.se

Mobil: 0735 337 339

Fler insikter

Nyfiken på fler intressanta analyser? Vi samlar alla våra artiklar på ett ställe. Klicka dig vidare och läs mer!