Gå till innehållet

Så skapar du det ideala kontoret – Fem tips till dig som småföretagare

4 min lästid

Att fokusera på det viktiga i sin verksamhet och slippa krånglande teknik hjälper oss att vara mer produktiva. Men hur skapar man ett enkelt och flexibelt kontor? Här kommer fem tips på hur du kan tänka.

Publicerad 2023-07-07

Oavsett om du driver en bilverkstad eller en start-up behövs tekniska lösningar för att få ditt företag att rulla. Kundkontakt och kommunikation mellan dina kollegor är avgörande för den dagliga verksamheten. Victoria Sannelli är Head of Business Direct Sales på Tre, hon menar att allt börjar med att undersöka vilka behov man har som företagare.

– Man behöver hitta en lösning som fungerar för det man arbetar med. När du samarbetar med en leverantör som erbjuder helhetslösningar, kan du ägna mer tid åt din verksamhet. Abonnemang, hårdvara och tjänster på ett ställe gör den dagliga driften enklare, säger Victoria Sannelli.

1. Skaffa ett enkelt och skalbart mobilabonnemang

Det är viktigt att tänka igenom vad som är viktigt för just ditt företag när du ska välja mobilabonnemang. Behöver du snabb surf för videosamtal eller ringer du ofta utlandssamtal? Med 3Företag Obegränsad får du Tre Företags snabbaste surf och kan dessutom ringa och surfa i 80 olika länder.

– Våra abonnemang är anpassade efter att vara enkla med fast pris per användare och månad. Det är en abonnemangsform som ger dig en bra översikt över det du betalar varje månad utan att du behöver tänka på tilläggsavgifter. Med 3Kollega kan du smidigt lägga till nya kollegor till en lägre månadskostnad i takt med att din verksamhet växer. Det ger dig en lägre kostnad men med samma innehåll som 3Företag Obegränsad.

2. Boosta produktiviteten med trådlöst bredband – lika bra som fast

Ett stabilt nätverk är grundläggande för alla kontorsmiljöer eftersom det säkerställer obehindrad surf och problemfria videomöten. Fixed Wireless Access, eller FWA, är ett koncept som i grunden liknar mobilt bredband fast med 5G-teknologi. Med andra ord, ett bredband som kan jämföras med fiber men med enkel installation.

– FWA är helt jämförbart med fiberbredband men du slipper att gräva och dra kablar. Det går snabbt att installera och om du flyttar så är det enkelt att ta med till nya lokaler. Det är en lösning som funkar både på kontoret och hemmakontoret, säger Victoria.

3. Maxa skyddet – vikten av att prioritera säkerhet

Antalet cyberbrott har på senare tid ökat och försök till dataintrång blir tyvärr allt vanligare. De flesta företag och verksamheter lagrar någon form av information som exempelvis kunduppgifter eller data som är affärskritisk för verksamheten. För Tre är frågan om säkerhet prioriterad och därför är det viktigt att hålla jämna steg med utvecklingen på området, förklarar Victoria.

– Säkerheten är jätteviktig för våra företagskunder, stora som små. Tre:s nät har en hög säkerhetsnivå med inbyggd kryptering och vi erbjuder också VPN-lösningar för extra säkerhet. Mitt bästa tips är att vända sig till oss om man har frågor kring säkerhet, vi kan ge stöd och rekommendationer för att hitta lösningar för just ditt företags behov, säger Victoria.

4. Gör din verksamhet grönare – välj Bra Miljöval

Allt fler konsumenter och företag väljer leverantörer och produkter baserat på hållbarhetsfaktorer. I samarbete med Naturskyddsföreningen erbjuder Tre Företag Bra Miljövals-märkt företagsabonnemang. Ett Bra Miljöval-märkt abonnemang minskar klimatpåverkan genom mobilnät som drivs med miljömärkt el.

– Som kund hos Tre kan man känna sig säker på att man samarbetar med en leverantör som prioriterar hållbarhet. Med tillägget Bra Miljövals-märkt abonnemang minskas miljöbelastningen genom ökad energieffektivisering genom bland annat miljömärkt el. Du får också hjälp med att förlänga livslängden på mobilen och rabatt på reparationer, säger Victoria.

5. Välj ett nät i topp

Nyligen hamnade Tre på en topplacering i en undersökning gjord av Open Signal. I kategorin för bäst 5G-täckning hamnar Tre på en delad förstaplats vilket innebär att Tre:s kunder har tillgång till ett av marknadens bästa nät.

– Det är oerhört kul att vi hamnade så högt i mätningen. För att få den bästa möjliga upplevelsen behövs ett stabilt nät, och det är precis det vi vill ge våra kunder, säger Victoria.

Vill du få fler tips på hur du ska tänka när du väljer produkter och tjänster för din verksamhet? Kontakta oss här så hjälper vi dig.

Vill du veta mer?

Boka rådgivning

Boka ett samtal med en av våra företagsexperter.

Mobil växel

Trevlig mobil växel till företaget, från 49 kr/mån.

Företagsmobil

Här hittar du din nya företagsmobil.
Ivana Ravenna

2 min lästid

10 tips hur du skyddar mobilen

Ivana Ravenna, produktchef på Tre Företag, ger sina 10 bästa tips för ett säkert mobilanvändande.

Läs mer
Emma Sperrle

5 min lästid

Hållbarhetsarbete och spartips

Hur kan man jobba med hållbarhetsfrågor i den förändliga värld vi lever i. Låt oss inspirera dig och ge smarta spartips på vägen!

Carl-Magnus Sandenskog

2 min lästid

Hållbarhet för framtiden

Att göra hållbara val när det kommer till jobbmobiler är både enkelt och ekonomiskt. Vi jobbar med att återvinna och erbjuda begagnade mobiler.