Gå till innehållet

Stark företagskultur

Nära relationer driver ett företag framåt. De flesta företagare inser såklart värdet av nära relationer, både till kund och mellan medarbetare. Men hur jobbar man egentligen med relationer i praktiken? Tre Företag har pratat med tre olika företag som alla har insett värdet av bra relationsbygge.

Publicerad 2021-05-27

Stark Företagskultur, företagen Couplesess ( Jenny Holmström & Ted Rosén), Braive (Hermine Bonde Jahren)och Kampsportslabbet ( Kevin Arroyo, VD) syns i bild.

Coupleness - Att våga visa sig sårbar

Coupleness börjar varje dag med en check-in för ökad förståelse mellan medarbetarna.

Tanken bakom relations-appen Coupleness är att ge par ett verktyg i form av en relationsdagbok för att underlätta kommunikationen kring mående och känslor. Mindre bra relationer grundar sig nämligen ofta i en bristande kommunikation. Därför startar man på Coupleness varje arbetsdag med att alla medarbetare gör en så kallad ”check-in” på det dagliga morgonmötet och berättar hur de mår just då. Någon kanske fick in en härlig morgonpromenad och är på glatt humör, medan en annan haft en tuff lämning på förskolan och känner sig lite låg. Tanken med denna morgonrutin är att medarbetarna ska våga öppna upp sig mer inför varandra, vilket ger en bättre förståelse och ett ökat förtroende kollegorna emellan. På så sätt stärks relationerna i teamet och man bygger upp en trygg och medkännande företagskultur som gynnar såväl medarbetarna som företaget i sig.

Tips från Coupleness

Uppmuntra medarbetarna till att öppna upp sig mer – för genom att våga visa sig lite sårbar inför sina kollegor förstår man varandra bättre, vilket i slutändan gör att man jobbar bättre tillsammans.

Kampsportslabbet - Personlig känsla skapar en bra stämning

På gymmet Kampsportslabbet ligger fokus på att skapa en familjär känsla och en nära relation mellan PT och klient.

Vänskap, kärlek och roliga träningspass är ledorden på Kampsportslabbet, ett personligt gym med fokus på välmående och helhetshälsa. Här lägger man enligt Kevin Arroyo, VD och grundare av företaget, stor vikt vid att skapa nära relationer till klienterna. Kevin försöker alltid att ”hålla det nära” och lära känna kunden personligen – det är inte ovanligt att de går ut och äter tillsammans eller ses på hemmaplan. Kommunikation är en viktig del i relationsbyggandet och mellan PT-passen håller Kevin kontakten med sina kunder digitalt via mobilen. På så sätt motverkas känslan av att relationen stannar på gymmet och kunden får ett starkare förtroende för sin tränare, vilket bidrar till ökad träningsglädje och motivation.

Tips från Kampsportslabbet

Nära relationer bygger förtroende, vilket är en viktig aspekt även när det gäller träning. Att träna med någon du känner dig helt trygg med ger de bästa förutsättningarna till ett bra träningspass.

Braive - Förtroende och frihet ger ett starkt team

Braive arbetar efter övertygelsen om att ett starkt team byggs på visat förtroende och fria tyglar.

Braive arbetar efter övertygelsen om att ett starkt team byggs på visat förtroende och fria tyglar. Braive är en digital plattform som erbjuder en rad olika behandlingar inom internetbaserad kognitiv beteendeterapi (iKBT) där man kan möta en psykolog online via videosamtal eller chatt. Företaget startades i Oslo år 2015 och tre år senare lanserades bolaget på den svenska marknaden. Hermine Bonde Jahren, medgrundare och VD för Braive, tror att en viktig del av att skapa ett starkt team är att anställa kompetenta personer och sedan visa dem förtroende genom att inte gå in och pilla för mycket i det de gör, utan lita på att de kan sin sak. Hon poängterar också vikten av att anställa personer som man skulle vilja umgås med även utanför jobbet: ”Om alla i organisationen är en sån person har man hittat ett bra team."

Tips från Braive

Anställ de personer du tror är bäst och som du skulle kunna umgås med en ledig kväll. Ge dem sedan fria tyglar och förtroende – då får du ett bra team.

Fler artiklar

Kvinna i långt blont hår, iklädd vit skjorta och svarta jeans står bredvid en man i mörkt hår, iklädd en rosa/laxfärgad skjorta och ljusblå jeans. De står tillsammans utomhus i mitten av flera stenpelare som bildar en gång.

Satsa på din relation

Att 50 procent av alla äktenskap slutar i skilsmässa var ett faktum som fick Jenny Holmström och Ted Rosén att vilja hitta nya proaktiva lösningar. I en gemensam frustration över bristen på enkla verktyg, byggde de relationsappen Coupleness.

Rakad man i vit skjorta sitter inne på en restaurang. Bilden är tagen utifrån och man ser bara restaurangens logga och mannen, som ler mot kameran.

Phil´s Burger

Det är sex år sedan Phil’s Burger grundades av de matälskande kompisarna Philip Örtegren och Peder Skaj. Då hade ingen av dem restaurangerfarenhet – i dag har de 12 restauranger, 200 anställda och säljer en miljon burgare om året.

Kvinna i grå tröja och man i kavaj står mot en vit vägg (förgrunden). Skohylla med olika skor i bakgrunden.

Tre möter Flattered

Följ med när Tre möter Flattered som är ett skoföretag med skandinaviska rötter och globala ambitioner. VD Gustav Lidén och delägare & säljchef Emma Lythell berättar om resan från idé till att erövra skovärlden.