Gå till innehållet

Vi täcker dig och företaget!

  • Vårt nät täcker 99,3% av Sveriges befolkning (avser rösttäckning och baseras på folkbokföringsadress)
  • Gör som 2,6 miljoner andra och surfa i vårt fantastiska nät
  • Hur är täckningen på din adress?
Fyll i formuläret och ta del av vårt fantastiska nät
Mobil fotar en motorväg
Per Stigenberg, Tres nätdirektör

Nu täcker vårt nät ännu fler!

Vi bygger ut, utvecklar och förbättrar vårt nät för att kunna täcka ännu fler företagare. Läs vår exklusiva intervju med vår teknikdirektör Per Stigenberg som berättar om Tres nätsatsning.

Läs mer
Avveckling 2G& 3G - Maria Jonsson – Nätchef på Tre

Hur funkar Tres nät egentligen?

Vår nätchef, Maria Jonsson delar med sig av Tres nätsatsning. Hon förklarar också vad 5G och 6G är, och vad de möjliggör.

En gul taxi står på en landsväg. En man med en resväska går bort från taxin.

En Trevlig jobbresa på gång?

Du surfar och ringer i 80 länder när du skaffar vårt mobilabonnemang med obegränsad surf. 3Företag Obegränsad Max och 3Kollega, Trevligt!

Allt du vill veta om täckning

Vi hade den högsta 5G-trafiken i Sverige under första halvåret 2023, vilket innebar att 38% av all 5G-trafik passerade genom vårt nät.

Det betyder att vårt nät inte bara är pålitligt, utan också mycket populärt och används flitigt av människor över hela landet.

Vi förstår vikten av ett pålitligt nät för våra kunder. Därför lägger vi fortsatt mycket fokus på utbyggnad och förbättringar.

För 2024 planerar vi att bygga ut med hela 488 nya basstationer runt om i Sverige, samtidigt som vi kommer att uppgradera över 1000 befintliga stationer för att öka kapaciteten och ge en ännu bättre användarupplevelse.

Sedan 2017 har vi framgångsrikt byggt omkring 2000 nya basstationer.

Dessutom har vi konsekvent uppgraderat stora delar av vårt nät de senaste 2–3 åren, vilket har resulterat i betydande kapacitetsförbättringar och snabbare upplevda hastigheter för våra användare.

För att möta framtidens krav erbuder vi nu 5G-täckning i 11 av Sveriges största städer.

Vi gör allt detta för att vi verkligen bryr oss om att ge dig ett starkt och tillförlitligt nät.

I vårt nät kan du få upp till 1000 Mbit/s med 5G, men vanligtvis ser hastigheterna ut så här (baserat på täckningskartan):

  • 5G+: 200 - 600 Mbit/s
  • 5G: 10 - 100 Mbit/s
  • 4G: 10 - 80 Mbit/s
  • 3G: 3 - 16 Mbit/s

Det här är genomsnittshastigheter för hela mobilnätet och kan variera.

Hastigheten du upplever kan påverkas av olika faktorer som var du är, om du är inomhus eller utomhus, hur många andra som använder nätet samtidigt, och vilken typ av enhet du använder.

Vi är stolta över den utveckling vi har gjort och vår strävan efter att erbjuda en Trevlig upplevelse för våra användare.

Vår täckning har genomgått betydande förbättringar, särskilt söder om Dalälven. Vi har gjort stora investeringar för att stärka vårt nät, vilket resulterat i en pålitlig täckning och hög hastighet för både 4G, 5G och 5G+. Våra kunder upplever vanligtvis tydliga samtal och snabb dataanslutning.

För att hålla dig informerad om våra utbyggnad rekommenderar vi dig att gå in och titta på vår täckningskarta.

Om du har skrollat ända ner hit...

... då kanske du är intresserad av våra tjänster?
Se våra tjänster här