Gå till innehållet

Gemensam kalenderapp för familjen

Svårt att komma ihåg alla fotbollsträningar, kalas och föräldramöten? Dags att samla familjens aktiviteter i en gemensam kalenderapp? Här kommer två förslag på bra familjekalendrar. Ladda ner en kalenderapp för familjen och börja få ordning och reda på det omtalade livspusslet.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2023-04-05)

Familj i soffa tittar på surfplatta och ser glada ut.

Se vilken familjekalenderapp som passar dig och din familj bäst. Samla sen familjen och ladda ner kalendern, börja lägg till aktiviteter och se till att hålla er gemensamma kalender levande.

Google Kalender

Google Kalender är en mycket populär app att ha för att samla hela familjens kalendrar. Den är lätt att använda och har en sömlös integration med andra Google-applikationer. Det betyder att du kan lägga till saker direkt från Gmail.

När du ska dela den kalendern med din familj så delar du med dig av en länk eller lägger till deras mejladresser.

Pris: Gratis

Ladda ner till android från Google play

Ladda ner till iOS från App Store.

Any.Do

Any. Do är en annan familjekalender som vi vill rekommendera. Any.Do samlar dina kalendrar, inköpslistor och to-do-listor som du sen kan dela med din familj. Med "Share List"-funktionen kan varje familjemedlem få tillgång till ditt schema. Det kan synkroniseras med andra kalendrar som Outlook eller ovannämnda Google Kalender.

Den här familjekalenderappen kan du även använda när du vill bjuda in dina vänner till specifika evenemang, smidigt va?

Any.Do funkar både med Siri eller med din Alexa-högtalare, säg bara, ”Siri/Alexa, schemalägg innebandyträning på tisdag klockan 18”, så dyker det upp i din kalendern. Det fungerar perfekt för Android, iOS och via webbläsaren.

Pris: Gratis

Ladda ner till android från Google Play

Ladda ner till iOS från App Store

Vanliga frågor och svar om kalenderappar

Hur delar man kalender med iPhone?

Har du en iPhone eller är större delen av familjen iPhone-användare? Då kan ni använda Apples egna kalenderapp. Det är en iCloud-kalender där du dels kan ge åtkomst till vem som helst eller också välja att dela en skrivskyddad version.

Så här delar du en iCloud-kalender
  1. Tryck på Kalendrar längst ner på skärmen i appen
  2. Tryck på informationsknappen ( i ) bredvid den iCloud-kalender som du vill dela
  3. Tryck på Lägg till person, ange ett namn, en mejladress eller tryck på knappen "Lägg till" för att bläddra bland dina kontakter
  4. Slutför genom att trycka på Lägg till

Relaterade inlägg

Framtidens nät

Vi har träffat Tres nätchef Maria Jonsson för att prata om framtidens nät. Maria Jonsson berättar om vad 5G – och 6G-nätet kommer ge oss, hur Tre har jobbat med utbyggnaden av mobilnätet och varför det är så spännande med VR och AR.

Halloween

Bajs-emojins skrämmande historia och roliga användningsidéer

Gör dig redo för halloween och dyk in i emojins värld fylld av mystik och myter. Vi avslöjar den hemliga historien bakom den ikoniska bajs-emojin och ger dig tips om hur bäst använder emojis för att skapa de mest spännande och skrämmande rebusarna.