Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Jämför iPhone 12

Här ser du skillnaderna mellan de olika modellerna i iPhone 12-serien.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-24 (Uppdaterad 2023-03-23)

 iPhone-12-serien

Under Apples oktober-event 2020 presenterades fyra iPhone-modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

Här jämför vi de olika iPhone 12-modellerna så att du ska få bättre koll på vilken mobil som passar just dig.

Skillnaden mellan iPhone 12 och iPhone 12 mini

iPhone 12 finns i två storlekar - en vanlig och en mini-variant. Storleksmässigt är iPhone 12 mini snäppet mindre än en iPhone SE från 2020 medan iPhone 12 är ungefär lika stor som föregångaren, iPhone 11.

Båda modellerna finns att välja i färgerna blå, grön, röd, vit och svart samt i minnesstorlekarna 64, 128 och 256 GB.

Vad skiljer modellerna åt?

Förutom storleken är det inte mycket som skiljer modellerna åt i övrigt. De har exempelvis båda två dubbelkamerasystem på 12 MP (ultravidvinkel och vidvinkel), Face ID, det nya A14 Bionic-chippet samt OLED-skärm (5,4/6,1''). Är du nyfiken vad som skiljer nya iPhone 13-serien åt?

Skillnaden mellan iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

PRO-modellerna har en plattare/smalare design. Trots detta är båda mobilerna något större än sina föregångare. Det medför också större skärmar. iPhone 12 Pro har nu en 6,1''-skärm (iPhone 11 Pro har en 5,8''-skärm) och iPhone 12 Pro Max har en 6,7''-skärm (iPhone 11 Pro Max har en 6,5''-skärm).

Båda modellerna finns att välja i färgerna stillahavsblå, guld, grafit och silver samt i minnesstorlekarna 128, 256 och 512 GB.

Vad skiljer modellerna åt?

Precis som med iPhone 12 och iPhone 12 mini är det främst storleken som utmärker de olika pro-modellerna. Båda pro-modellerna har ett trippelkamerasystem på 12 MP (ultravidvinkel, vidvinkel och telefoto) samt en LiDAR-sensor (djupsensor) som kan mäta avstånd för extra djup och snabbare autofokus.

iPhone 12 Pro Max har något bättre zoom-funktioner samt lite längre batteritid än iPhone 12 Pro.

Pro. Mini. Den vanliga. Vilken ska jag välja?

Det som utmärker pro-serien är kamerasystemet, som enligt oss är snäppet vassare. Förutom en telefoto-lins är pro-modellerna utrustade med en LiDAR-sensor samt har bättre optisk och digital zoom.

Kameran avgör

När det kommer till att välja rätt modell, skulle vi vilja påstå att det främst kommer handla om att välja mobil baserat på hur mycket du kommer filma och fota. Alla mobilerna är enligt oss i grunden väldigt bra, men genom att välja någon av pro-modellerna får du tillgång till ett lite bättre kamerasystem. Eller som Apple själva säger, ett "proffskamerasystem".

Oavsett vilken av de iPhone-modellerna du väljer tror vi att du kommer bli riktigt nöjd.

Relaterade inlägg

Jämför iPhone 15-serien

Nu var det dags igen! Tisdagen den 12 september presenterade Apple fyra nya modeller av iPhone 15. Vi kommer guida dig igenom de nya modellerna så det blir lätt för dig att förstå vilken mobil som passar dig bäst. Häng med!

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Mobilabonnemang med fri surf - fördelar och nackdelar

Surfar och streamar du mycket när du är ute? Kopplar du ofta upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning? Då kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Men vad innebär egentligen fri surf? Vi hjälper dig att reda ut vad som ingår i abonnemanget och vilka begränsningar som finns i vissa situationer.