Gå till innehållet

Jämför iPhone 12

Här ser du skillnaderna mellan de olika modellerna i iPhone 12-serien.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-24

Jämför iPhone 12-seerien

Under Apples oktober-event 2020 presenterades fyra iPhone-modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

Här jämför vi de olika iPhone 12-modellerna så att du ska få bättre koll på vilken mobil som passar just dig. Eller är du sugen på nya iPhone 13-serien istället, se här!

Skillnaden mellan iPhone 12 och iPhone 12 mini

iPhone 12 finns i två storlekar - en vanlig och en mini-variant. Storleksmässigt är iPhone 12 mini snäppet mindre än en iPhone SE från 2020 medan iPhone 12 är ungefär lika stor som föregångaren, iPhone 11.

Båda modellerna finns att välja i färgerna blå, grön, röd, vit och svart samt i minnesstorlekarna 64, 128 och 256 GB.

Vad skiljer modellerna åt?

Förutom storleken är det inte mycket som skiljer modellerna åt i övrigt. De har exempelvis båda två dubbelkamerasystem på 12 MP (ultravidvinkel och vidvinkel), Face ID, det nya A14 Bionic-chippet samt OLED-skärm (5,4/6,1''). Är du nyfiken vad som skiljer nya iPhone 13-serien åt?

Skillnaden mellan iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

PRO-modellerna har en plattare/smalare design. Trots detta är båda mobilerna något större än sina föregångare. Det medför också större skärmar. iPhone 12 Pro har nu en 6,1''-skärm (iPhone 11 Pro har en 5,8''-skärm) och iPhone 12 Pro Max har en 6,7''-skärm (iPhone 11 Pro Max har en 6,5''-skärm).

Båda modellerna finns att välja i färgerna stillahavsblå, guld, grafit och silver samt i minnesstorlekarna 128, 256 och 512 GB.

Vad skiljer modellerna åt?

Precis som med iPhone 12 och iPhone 12 mini är det främst storleken som utmärker de olika pro-modellerna. Båda pro-modellerna har ett trippelkamerasystem på 12 MP (ultravidvinkel, vidvinkel och telefoto) samt en LiDAR-sensor (djupsensor) som kan mäta avstånd för extra djup och snabbare autofokus.

iPhone 12 Pro Max har något bättre zoom-funktioner samt lite längre batteritid än iPhone 12 Pro.

Pro. Mini. Den vanliga. Vilken ska jag välja?

Det som utmärker pro-serien är kamerasystemet, som enligt oss är snäppet vassare. Förutom en telefoto-lins är pro-modellerna utrustade med en LiDAR-sensor samt har bättre optisk och digital zoom.

Kameran avgör

När det kommer till att välja rätt modell, skulle vi vilja påstå att det främst kommer handla om att välja mobil baserat på hur mycket du kommer filma och fota. Alla mobilerna är enligt oss i grunden väldigt bra, men genom att välja någon av pro-modellerna får du tillgång till ett lite bättre kamerasystem. Eller som Apple själva säger, ett "proffs­kamerasystem".

Oavsett vilken av de iPhone-modellerna du väljer tror vi att du kommer bli riktigt nöjd.

Är du sugen på det senaste från Apple redan idag? Vi har ett stort utbud av mobiler från Apple. Hos oss handlar du med fri frakt och snabba leveranser.

Relaterade inlägg

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Ta bort virus på mobilen

Har din mobil börjat att bete sig konstigt? Misstänker du att du har drabbats av ett mobilvirus? Det kan tyvärr vara möjligt. I och med att våra smarta mobiler i princip har utvecklats till små minidatorer kan dom även drabbas av virus.

Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.

Förläng och förstärk WiFi

Repeater, range extender eller huskur.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!