Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Vad är VoLTE?

LTE är det tekniska namnet för 4G. VoLTE står för Voice over Long Term Evolution och är helt enkelt vanliga samtal som använder sig av 4G-nätet i form av data istället för 3G-nätet för samtal. För dig betyder det att du får bättre ljudkvalitet och kan surfa i full hastighet även under ett pågående samtal.

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-07-01 (Uppdaterad 2022-11-02)

En kvinna i röd tröja håller i en mobil som hon och en annan person tittar på.

VoLTE-samtal debiteras som ett röstsamtal. Det kommer inte att ta någon surf från din surfpott.

Hur du aktiverar och stänger av VoLTE

Samtliga av våra mobilabonnemang har stöd för VoLTE och på de flesta mobiler är det aktiverat från början. Om det ändå inte är aktiverat går det att göra i inställningarna på din mobil. För iPhone görs det via Inställningar > Mobilnät > Röst och data. Bocka i "VoLTE". För de flesta Android-mobiler, exempelvis en Samsung, aktiverar du det via Inställningar > Anslutning > Mobilnätverk > LTE-röstsamtal. Bockar du ur inställningen så stänger du av VoLTE igen.

Tänk på att det är extra viktigt att slå på denna funktion i länder där de börjat stänga ned 3G-nätet för att fokusera på 4G och 5G. Som till exempel USA.

Frågor och svar

Fungerar VoLTE i utlandet?

Ja, i vissa operatörers nät som Tre har lanserat med så finns VoLTE tillgängligt. För att se vad som gäller i det land du är intresserad av, titta bland våra utlandspriser.

Hur fungerar det med 4G? Dina 4G-samtal (VoLTE) debiteras som Voice-samtal (dvs ej data) enligt din gällande roaming-prislista.

Om du har iPhone behöver du ha iOS15 samt en iPhone 7 (eller senare) för att VoLTE roaming ska fungera. Bästa upplevelsen får du om du har den senaste programuppdateringen.

Vad gäller för USA? Mobiloperatörerna i USA stänger framöver ner alla 3G-nätverk för att fokusera på 4G och 5G. Här är det extra viktigt att du som kund har en kompatibel 4G-telefon liksom att dina inställningar i din telefon är på plats för att 4G-samtal ska fungera. Säkerställ också att Wifi-samtal är avstängt i din mobil, då denna tjänst ej stöds i utlandet och kan påverka användarupplevelsen.

Fungerar Wifi-samtal i utlandet?

Nej, Tre stödjer inte denna tjänst.

Relaterade inlägg

Jämför iPhone 15-serien

Nu var det dags igen! Tisdagen den 12 september presenterade Apple fyra nya modeller av iPhone 15. Vi kommer guida dig igenom de nya modellerna så det blir lätt för dig att förstå vilken mobil som passar dig bäst. Häng med!

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Mobilabonnemang med fri surf - fördelar och nackdelar

Surfar och streamar du mycket när du är ute? Kopplar du ofta upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning? Då kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Men vad innebär egentligen fri surf? Vi hjälper dig att reda ut vad som ingår i abonnemanget och vilka begränsningar som finns i vissa situationer.