Gå till innehållet

Vad är VoLTE?

LTE är det tekniska namnet för 4G. VoLTE står för Voice over Long Term Evolution och är helt enkelt vanliga samtal som använder sig av 4G-nätet i form av data istället för 3G-nätet för samtal. För dig betyder det att du får bättre ljudkvalitet och kan surfa i full hastighet även under ett pågående samtal.

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-07-01 (Uppdaterad 2022-08-16)

En kvinna i röd tröja håller i en mobil som hon och en annan person tittar på.

Trots att dessa samtal använder sig av data kostar det inget extra och det dras ingen surf från ditt abonnemang. Det gäller även om du är på en annan operatörs nät i utlandet.

Hur du aktiverar och stänger av VoLTE

Samtliga av våra mobilabonnemang har stöd för VoLTE och på de flesta mobiler är det aktiverat från början. Om det ändå inte är aktiverat går det att göra i inställningarna på din mobil. För iPhone görs det via Inställningar > Mobilnät > Röst och data. Bocka i "VoLTE". För de flesta Android-mobiler, exempelvis en Samsung, aktiverar du det via Inställningar > Anslutning > Mobilnätverk > LTE-röstsamtal. Bockar du ur inställningen så stänger du av VoLTE igen.

Tänk på att det är extra viktigt att slå på denna funktion i länder där de börjat stänga ned 3G-nätet för att fokusera på 4G och 5G. Som till exempel USA.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13 vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Precis som förra året fick vi fyra nya modeller att välja mellan. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

Man och barn sitter i köket och tittar på en surfplatta.

Vad är memes?

Det är svårt att definiera vad en meme är. Är du van vid så kallad internetkultur har du säkert stött på memes i alla dess former i internets alla hörn. Kortfattat är memes ett internetfenomen. Vanligtvis en kombination av text och bild som sprids på sociala plattformar på grund av att dom skapar en igenkänningsfaktor hos en bred, eller nischad, grupp. 

Genvägar
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig fredag!