Gå till innehållet
Kvinna och man. Mannen håller i en mobiltelefon.

Ringa utomlands

Här hittar du utlandspriser, smarta tjänster och våra bästa tips inför resan.

Kvinna och man. Mannen håller i en mobiltelefon.

Ringa utomlands

Här hittar du utlandspriser, smarta tjänster och våra bästa tips inför resan.

Ringa utomlands

Du vet väl om att du kan använda mobilen som vanligt i hela EU/EES? Och med tilläggstjänsten 3Världen kan du surfa i ytterligare 50 länder till samma pris som inom Sverige.

Liten tjej med vinden i håret och armarna mot himlen, sitter på sin pappas axlar och ser ut över horisonten.

Surfa som hemma i hela EU

Med många av våra mobil- och bredbandsabonnemang kan du ringa och surfa inom EU/EES till samma pris som i Sverige. Se vad som gäller för just ditt abonnemang på vår roamingsida.

Fyra ungdomar blickar ut över ett landskap.

Surfa i ytterligare 50 länder

Med tilläggtjänsten 3Världen kan du surfa i hela EU/EES och ytterligare 50 länder till samma pris som inom Sverige. Tjänsten aktiveras utan extra kostnad vid köp av mobilabonnemanget 3Surfa eller 3Flexibel från 15 GB eller 3Företag.

Till 3Världen

Till 3Världen Företag

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Paketpris på surf

Med 3Surfpass får du ett förmånligt pris på surf i Förenade Aramemiraten, Nordamerika, Asien, Egypten, Sydamerika och Europa.

EU/EES-länder

Här hittar du alla länder som ingår i EU/EES och 3Världen.

Tips inför utlandsresan

Ska du ut och resa? Här är några konkreta tips som är bra att ha koll på inför resan.

Lämna samtycke till musikstreaming

Med 3Musiksurf kan du streama musik inom hela EU/EES utan att det påverkar din surfmängd. För att ta del av tjänsten behöver vi ditt samtycke, lämna det innan resan för att kunna lyssna vidare på flyget, hotellet eller stranden.

Stäng av 3Svar

Att ha 3Svar aktivt utomlands kan innebära extra kostnader om någon lämnar meddelanden i din röstbrevlåda eller om du ringer 3Svar för att lyssna av meddelanden. Priset för detta och övrig kostnadsinformation får du i det välkomst-SMS som skickas när du ankommer till ett nytt land.

Vi rekommenderar att stänga av 3Svar i utlandet, det gör du enkelt med följande steg:

  1. Logga in på Mitt3
  2. Välj abonnemang
  3. Klicka på 3Svar och välj "Nej, jag vill stänga av funktionen"
  4. Ditt 3Svar kommer nu stängas av automatiskt när du befinner dig utomlands

Kostnadstak

För din säkerhet finns ett kostnadstak på alla våra abonnemang som gör att du som mest kan surfa för 650 kr/mån utomlands. Vill du ändra gränsen kan du göra det på Mitt3.

När du har uppnått 80% kostnadstaket får du ett SMS med valet att acceptera eller höja taket för att fortsätta surfa. Väljer du ett nytt kostnadstak gäller denna tillsvidare.

Frågor och svar om utland

Inom EU/EES ringer du till samma pris som i Sverige. Har du ett abonnemang med tilläggstjänsten 3Världen kan du ringa inom det 3Världen-land du befinner dig i och hem till Sverige till samma pris som inom Sverige. I övriga fall debiteras samtal till och från utlandet enligt vår utlandsprislista.

Med många mobilabonnemang kan du använda hela den inkluderade surfen inom EU/EES. Med tilläggstjänsten 3Världen kan du surfa till samma pris som inom Sverige i ytterligare 50 länder. I övriga fall debiteras surf i utlandet enligt vår utlandsprislista.

Vad som gäller för just ditt abonnemang hittar du i prislistan för mobilabonnemang eller på Mitt3.

Vi tillämpar 4-månadersregeln som innebär att du debiteras för utlandstrafik om nedanstående punkter uppfylls:

  1. Om du befinner dig utomlands mer än 50% av tiden under en rullande 4-månadersperiod. Med ”befinner sig utomlands menar vi med att du är uppkopplad mot andra när än 3Sverige.
  2. Ditt totala användande under en rullande 4-månadersperiod sker till mer än 50% i utlandet, dvs i andra nät än i 3Sverige.

Ja, om du har surf kvar på abonnemanget och har gett ditt samtycke till tjänsten 3Musiksurf kan du streama musik inom EU/EES utan att det påverkar din surfmängd.

Nej, WiFi-samtal fungerar endast i Sverige.

Villkor

Att surfa som hemma innebär att du får använda ditt abonnemang som inom Sverige om du befinner dig i ett land inom EU/EES, då tillkommer inga extra utlandskostnader. Detta gäller förutsatt att ditt abonnemang inte är ett så kallat nationellt abonnemang, dessa kan enbart användas i Sverige. Du kan se vad som gäller för just ditt abonnemang på Mitt3 och du hittar samtliga priser i vår utlandsprislista.