Till innehållet
Meny

Nät.

Med ett snabbt och stabilt nät har du hela världen i din hand. Var du än befinner dig.

Utbyggnad.

Så har vi förbättrat nätet.

Vi var första mobiloperatör i Sverige att lansera ett 3G-nät. Vi byggde ett riktigt snabbt och starkt 4G-nät och snart är framtiden här med nya utvecklade 4G+. En teknik som öppnar upp för riktigt snabba surfhastigheter.

När vi bygger ut nätet och förstärker med utökad kapacitet gör vi det med kunden i fokus. Vi fokuserar på områden där våra befintliga och nya kunder vistas och gillar att spendera sin tid.

Kolla in täckningskartan

Extra kraft.

Förstärkningar när det krävs.

När tusentals schlagerfantaster möts för att titta på melodifestivalen tillsammans eller när fälten fylls under festivalsäsongen belastas nätet mer än vanligt. När många människor samlas på en begränsad yta krävs ofta utökad kapacitet i nätet. Vi brukar då använda oss av mobila basstationer i anslutning till eventet, för att du som kund ska kunna använda din mobil precis som vanligt.

Läs mer om stabilitet

4G+.

Största satsningen sedan starten.

Just nu pågår en våra mest omfattande nätuppgraderingar sedan vi startade 2003. Vi uppgraderar vårt 4G-nät till 4G+. Uppgraderingen möjliggör ännu högre hastigheter i vårt 4G-nät.

Uppgraderingar i nätet görs löpande runt om i landet och har redan hunnit slutföras på flertalet platser. Exempelvis har vi hunnit uppgradera nätet till 4G+ i:
Uppsala, Stockholm, Småland, Närke, Mälardalen, Göteborg, Bohuslän, Östergötland, Skåne, Halland, Västergötland

Täckningskartan.

Har du 3G, 4G eller både och där du bor? Med hjälp av Tres täckningskarta kan du söka hur täckningen ser ut på kommun, ort, gata och postnummer. Du kan även använda snabbval för att kontrollera hur nätet ser ut hos dig.

Information om täckning är endast vägledande och det går aldrig att garantera täckning på enskilda platser. Täckning och hastighet för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, till exempel geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Till täckningskartan

Hastighet.

2015 lanserade vi vår största nätuppgradering någonsin, som möjliggör fördubblade hastigheter i vårt 4G-nät.

Läs mer

Stabilitet.

Vi övervakar nätet dygnet runt året om, så att du ska kunna fortsätta surfa som vanligt även under strömavbrott, hårda oväder, eller andra störningar.

Läs mer

WiFi-samtal.

Nu ingår tjänsten WiFi-samtal som möjliggör att du kan ringa från platser i Sverige där du tidigare upplevt svag inomhustäckning, men har tillgång till WiFi.

Läs mer