Nu höjer vi säkerheten för 3Växel-inloggning med tvåfaktorautentisering (2FA)

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg i mötet med oss och vi arbetar ständigt med att förbättra säkerheten. Därför inför vi nu tvåfaktorautentisering (2FA) i samtliga 3Växlar, för att förhindra obehöriga inloggningsförsök.

Från och med den 6 september 2022 har vi aktiverat tvåfaktorautentisering (2FA) vid inloggning på 3Växel webbsidor (3vaxel.tre.se). Det gäller samtliga organisationer och företag som använder 3Växel, både för administratörer och användare.

Så här fungerar 2FA

När du angett användarnamn och lösenord på 3Växel webbsida och klickat på ”Logga in” får du upp en ruta med rubriken ”Verifikationskod”, där anger du den engångskod som har skickats till dig via SMS. SMSet skickas till mobilnumret som finns registrerat på din användare i 3Växel. När du angett engångskoden och klickat på "Bekräfta" är du inloggad på webbsidan.

Läs gärna vår guide här

Mest besökta guiderna

Ändra öppettider i 3Växel

Ni kan ändra tider när växelnumret är öppet, t ex vid en långhelg, om ni stänger tidigare nån dag eller om ni vill ändra när ni har öppet.

• Se video
  • Se guide
  • Ladda ner utförlig guide

Vidarekoppla ditt eget nummer

Du kan vidarekoppla ditt eget nummer till ett annat telefonnummer, t ex en kollega, receptionen eller en annan grupp.

Kom igång med Softphone

Om du har tillvalet Softphone kan du använda softphone i din dator för att ringa och ta emot samtal.

Vidarekoppling för svarsgrupp

Om en svarsgrupp inte hinner svara kan ni ställa in så att samtal vidarekopplas till ett annat nummer.

Alla video och guider för 3Växel