Gå till innehållet

Bra appar för små och stora barn

Är du på jakt efter bra och lärorika appar för ditt barn? Då har du hamnat rätt! Här tipsar vi om appar som underhåller, utbildar och får fötterna att vilja hoppa upp och ner.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2022-03-29 (Uppdaterad 2022-11-02)

Ett barn håller upp en mobil och tittar på den. Barnet ler.

Lärorika spel för barn

Det finns en stor uppsjö av appar i både App Store och Google Play, vi har sonderat terrängen åt dig och tipsar här om underhållande och lärorika appar för de lite yngre barnen. Här finns något för den nyfikne, den konstnärliga och den som har mycket energi att bli av med.

1. Tripp Trapp Träd - passar barn från 3-5 år

Här får barnet lära känna Tripp och Trapp, två stycken ekollon som varje morgon ramlar ner från Träd och måste försöka ta sig upp igen. Deras resa blir ett äventyr där de ställs inför utmaningar och får träffa oväntade invånare som bor i Träd. Med den här appen kommer barnens nyfikenhet till en lärande lek att vakna till liv.

  • Ladda ner för Apple
  • Ladda ner för Android

2. Bolibompa - passar barn från 4 år

Den kära Bolibompadraken har såklart en egen app. Appen är pedagogisk och gör det roligt för små barn att lära sig mer om vardagens många uppgifter. Här kan barnet väcka, mata och klä på draken. Barnet kan också måla teckningar och bokstäver. Här finns det mycket att titta på, utforska och läras sig mer om.

3. Rocka munnen - passar barn från 4-9 år

Nu kommer barnen längta efter att borsta tänderna. Folktandvården har tagit fram två spel, ett för yngre barn och ett för lite större barn. Spelet går ut på att köra en tandborste genom en bana. Det finns också en låt (timer) som hjälper barnen att borsta tänderna tillräckligt länge och "rätt". Ladda ner appen, grabba tag i tandborsten och kör!

4. Hej Albert! - passar barn från 3 år

Är ditt barn redo för lite hjärngympa? Då är Albert en perfekt app. Utforska matematik, svenska, programmering och geografi. Det är både utvecklande och roligt! Innehållet är framtaget av erfarna pedagoger och lärare.

För dig som är kund hos Tre har vi nu en schysst rabatt - kolla här!

5. Gympa och dans - passar alla åldrar

Är det någon som har hopp och spring i benen där hemma? På YouTube finns det många olika videos som det går bra att dansa till. Testa Bamsegympa med Bamse och hans vänner, eller kanske minirörs från Friskis och Svettis. Att dansa och gympa tillsammans hemma i vardagsrummet är väldigt roligt faktiskt.

Hoppas att du tyckte att några av dom här tipsen var bra appar för ditt barn. Det finns fullt av lärorika och pedagogiska appar där ute. Ta det som passar dig och din familj bäst. Och ha så roligt när ni använder dom!

Relaterade inlägg

Framtidens nät

Vi har träffat Tres nätchef Maria Jonsson för att prata om framtidens nät. Maria Jonsson berättar om vad 5G – och 6G-nätet kommer ge oss, hur Tre har jobbat med utbyggnaden av mobilnätet och varför det är så spännande med VR och AR.

Halloween

Bajs-emojins skrämmande historia och roliga användningsidéer

Gör dig redo för halloween och dyk in i emojins värld fylld av mystik och myter. Vi avslöjar den hemliga historien bakom den ikoniska bajs-emojin och ger dig tips om hur bäst använder emojis för att skapa de mest spännande och skrämmande rebusarna.