Gå till innehållet

Trevligare bilder med Tres fotoskola

Semesterfrukosten, solen som sänker sig bakom hustaken eller barnens första simtag – sommartid är fototid! Här guidar vi till hur du kan ta ännu Trevligare semesterbilderna med mobilen.

Kategorier: Guider, Digitalt liv

Publicerad 2023-06-21 (Uppdaterad 2023-06-26)

En kvinna håller en mobil i handen och fotar en solnedgång.

Utforska vinklar och vrår

Våga testa olika perspektiv när du fotograferar. Kanske den där gamla slottsruinen hamnar mer i fokus om du tar bilden i marknivå, eller att stranden ser längre ut om du om du sätter fokus på sanden.

Farväl stela poser!

Det är lätt att man känner sig obekväm framför kameran och fastnar i en och samma pose. Be personen du fotar att röra på sig istället! Ett enkelt knep är att man bara går fram och tillbaka på ett och samma ställe, samtligt som man vänder ansiktet mot kameran.

Använd zoomfunktionen

När du står framför sommarens stora fotoögonblick – backa från motivet och vänd mobilen upp och ner så att du har linsen mot marken. Gå sedan ner på knä och rikta telefonen mot det du ska fotografera, zooma in så bakgrunden kommer närmare. Ta fotot!

Använd inte grodperspektivet

Undvik att ta porträttbilder underifrån. Ha istället att mobilkameran i ögonhöjd med personen du fotograferar så undviker du osmickrande bilder. Typiskt Trevligt!

Redigera dina bilder

Sluta använd Instagrams filter när du redigerar dina bilder. Använd i stället din smartphones egna bildjusteringar så får du högre kvalité på bilden!

Glöm inte linsen!

Och sist men inte minst – låt inte en smutsig kameralins stå mellan dig och den perfekta bilden. Rengör linsen innan du drar ut och fotar med mobilen.

Lycka till och Trevlig sommar!

Relaterade inlägg

Kategori: Guider

Jämför Google Pixel 8-serien

Nu är Pixel 8a här, den senaste modellen i Google Pixel 8-serien och därmed är hela familjen samlad. I den här artikeln beskriver vi skillnaderna mellan mobilerna för att hjälpa dig välja den som passar dig bäst. Följ med i vår jämförelse.

Nya Samsung Eureka S24-serien - alla mobiler

Samsung Galaxy S24 vs S23: Alla nyheter och skillnader

Äntligen är de här - de sprillans nya medlemmarna i Samsung Galaxy S24-serien! Häng med när vi utforskar nya Galaxy S24 och jämför med föregående serie. Är det dags för en uppgradering?

Kategori: Digitalt liv