Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Trevligare bilder med Tres fotoskola

Semesterfrukosten, solen som sänker sig bakom hustaken eller barnens första simtag – sommartid är fototid! Här guidar vi till hur du kan ta ännu Trevligare semesterbilderna med mobilen.

Kategorier: Guider, Digitalt liv

Publicerad 2023-06-21 (Uppdaterad 2023-06-26)

En kvinna håller en mobil i handen och fotar en solnedgång.

Utforska vinklar och vrår

Våga testa olika perspektiv när du fotograferar. Kanske den där gamla slottsruinen hamnar mer i fokus om du tar bilden i marknivå, eller att stranden ser längre ut om du om du sätter fokus på sanden.

Farväl stela poser!

Det är lätt att man känner sig obekväm framför kameran och fastnar i en och samma pose. Be personen du fotar att röra på sig istället! Ett enkelt knep är att man bara går fram och tillbaka på ett och samma ställe, samtligt som man vänder ansiktet mot kameran.

Använd zoomfunktionen

När du står framför sommarens stora fotoögonblick – backa från motivet och vänd mobilen upp och ner så att du har linsen mot marken. Gå sedan ner på knä och rikta telefonen mot det du ska fotografera, zooma in så bakgrunden kommer närmare. Ta fotot!

Använd inte grodperspektivet

Undvik att ta porträttbilder underifrån. Ha istället att mobilkameran i ögonhöjd med personen du fotograferar så undviker du osmickrande bilder. Typiskt Trevligt!

Redigera dina bilder

Sluta använd Instagrams filter när du redigerar dina bilder. Använd i stället din smartphones egna bildjusteringar så får du högre kvalité på bilden!

Glöm inte linsen!

Och sist men inte minst – låt inte en smutsig kameralins stå mellan dig och den perfekta bilden. Rengör linsen innan du drar ut och fotar med mobilen.

Lycka till och Trevlig sommar!

Relaterade inlägg

Kategori: Guider

Jämför iPhone 15-serien

Nu var det dags igen! Tisdagen den 12 september presenterade Apple fyra nya modeller av iPhone 15. Vi kommer guida dig igenom de nya modellerna så det blir lätt för dig att förstå vilken mobil som passar dig bäst. Häng med!

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Mobilabonnemang med fri surf - fördelar och nackdelar

Surfar och streamar du mycket när du är ute? Kopplar du ofta upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning? Då kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Men vad innebär egentligen fri surf? Vi hjälper dig att reda ut vad som ingår i abonnemanget och vilka begränsningar som finns i vissa situationer. 

Kategori: Digitalt liv

Tjej med VR-glasögon håller upp handen framför sig.

Tre storsatsar på att bygga ut 5G-nätet

2019 blev Tre den första mobiloperatören i Sverige att introducera ett publikt 5G-nät och inledde därigenom en transformerande fas. Under de senaste åren har 5G-utrullningen tagit ordentlig fart och allt fler svenskar har nu tillgång till kraftfull 5G-uppkoppling. Snabbheten i utvecklingen bereder nu vägen för samhällets digitala omställning och kommer innebära stora förändringar för såväl konsument som för samhället i stort.

Framtidens nät

Vi har träffat Tres nätchef Maria Jonsson för att prata om framtidens nät. Maria Jonsson berättar om vad 5G – och 6G-nätet kommer ge oss, hur Tre har jobbat med utbyggnaden av mobilnätet och varför det är så spännande med VR och AR.