Gå till innehållet

Jämför iPhone SE 2022

Apple har presenterat den tredje generationen av iPhone SE: iPhone SE 2022. Vi har jämfört nya iPhone SE 2022 med iPhone SE från 2020 och nya iPhone 13. Här listar vi de viktigaste skillnaderna för att göra det lättare att välja.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2022-03-08 (Uppdaterad 2022-04-05)

Tre stycken iPhone SE ovanpå varandra i färgerna svart, röd och vit

Jämför iPhone SE 2022 vs iPhone SE 2020

Design

Formen är mycket lik den vi är vana att se för en iPhone SE-modell och bygger vidare på samma koncept som tidigare år. Med samma nätta och smidiga dimensioner som iPhone SE 2020 och till och med iPhone 8 är det enkelt och behagligt att byta upp sig. Skärmen är alltså fortsatt på 4,7 tum och hemknappen med Touch ID är också kvar. Det är på insidan du hittar alla förbättringarna.

Kameran

Deep Fusion, Smart HDR 4 och fotografiska stilar. Det är tre av årets nyheter. Det kan verka krångligt men är otroligt smart.

Deep fusion hjälper dig, att i svagt ljus att få ut mer av din bild. Automatiskt och blixtsnabbt analyserar kameran flera exponeringar med olika ljusinsläpp för att få med de små detaljerna och mönstren som annars skulle vara svåra att se.

Smart HDR 4 justerar automatiskt kontrasten, ljus och hudtoner så att allting ses som du själv såg det när du tog bilden. Alla färger kommer till sin rätt i varje bild.

Med olika fotografiska stilar kan du välja en speciell stil som kameran sedan minns när du startar den nästa gång. Den kan vara kall med ett blått ljus eller varm med ett rött ljus. Helt utan att påverka hudtonen, så att allt fortfarande ser naturligt ut.

Samma chip som iPhone 13 och stöd för 5G

iPhone SE 2022 är utrustad med Apples senaste A15-chip. Det är samma chip som finns i iPhone 13. Det är extremt kraftfullt och ser till att allt du gör går snabbt och smidigt. Att starta och använda appar blir snabbare och det blir också mjukt och följsamt att spela spel. Säg hej då till långa väntetider och laggiga spel! Tack vare detta chip har även iPhone SE nu stöd för 5G. Streama film, spela online och ring videosamtal. Allt går snabbare och smidigare än tidigare.

Bättre batteritid och starkare glas

iPhone SE har i kombination med ett effektivare chip och bättre batteri kunnat utöka batteritiden jämfört med tidigare generation av iPhone SE. Streama videor två timmar längre eller lyssna på musik i ytterligare tio timmar. Nya iPhone SE har också det starkaste och tåligaste glaset som finns i en smartphone. Detta används både på framsida och baksida för att du ska känna dig extra säker om olyckan skulle vara framme.

Jämför iPhone SE 2022 vs iPhone 13

iPhone SE har till skillnad från sina syskon kvar den fysiska hemknappen och Touch ID. Den har en design som är tidlös och kommer i ett mindre och smidigare format. Den har samma superstarka chip som iPhone 13 och kommer med samma kvalitet Apple alltid levererar med sina produkter.

iPhone SE 2022 passar dig som:

  • Vill ha en liten och smidig mobil som får plats överallt

  • Vill ha en fysisk hemknapp

  • Föredrar en klassisk fingeravtrycksläsare som upplåsningsmetod

  • Vill ha Apples mest prisvärda mobil med deras absolut bästa chip och 5G

  • Vill ha det tåligaste glaset du kan hitta i en smartphone

Jämför iPhone SE 2020 vs 2022

iPhone SE
iPhone SE 5G 2022

Apple

iPhone SE

Apple

iPhone SE 5G 2022

Köp nuKöp nu
Mått138,4 x 67,3 x 7,3 mm138,4 x 67,3 x 7,3 mm
Vikt148 g144 g
Batteri1821 mAh
Trådlös laddningJaJa
SnabbladdningJaJa
Omvänd trådlös laddningNejNej
SkärmtypRetina HDRetina HD True Tone
Skärmstorlek4,7 tum4,7 tum
Skärmupplösning1334x7501334x750
OperatörslåstNejNej
Bakre kamera12 + 7 MP12 MP
OperativsystemiOSiOS
SIM-kort1) 4FF , 2) e-sim1) nano-SIM, 2) e-SIM
Plats för minneskortNej
BluetoothBluetooth 5.0Bluetooth 5.0
NFCJa
Nätverkstyp3G, 4G3G, 4G, 5G
HörlursuttagNejNej
WiFi-SamtalJaJa
ProcessorA13 A15 Bionc-chip
RAM3 GB3 GB
Främre kamera 7 MP
Lagringsutrymme 64GB, 128GB, 256GB

Du kan också jämföra andra mobiler på Apples webbplats.

Relaterade inlägg

Två kvinnor sitter tillsammans på en grå betongbänk och samtalar. Den ena kvinnan visar den andra något på sin mobil.

Jämför mobiler

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Galaxy S22 fotar i mörker

Samsung Galaxy S22: Vi testar kameran

De flesta som använder sin mobilkamera i bra belysning blir oftast nöjda med sina bilder. I svagt ljus eller mörker är vi ofta vana vid att bilderna kan bli blurriga och korniga. Samsung har tagit fronten för att detta ska bli ett minne blott. Vid lanseringen av Samsung Galaxy S22-serien fick vi också nya funktioner i kameran. Vi har testat kameran och är imponerade.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!