Gå till innehållet

Adam testar Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro har en fantastisk kamera och en imponerande uppsättning AI-funktioner som gör det till en mobil som passar både entusiastiska fotografer och glada amatörer.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2023-11-07 (Uppdaterad 2023-11-08)

Adam testar Pixel 8 Pro

Jag är Adam, och jag är en Superhjälte i 3Community. Jag är en riktig tech nerd. Älskar allt med mobiler och ny teknik.

Jag har haft förmånen att testa Google Pixel 8 Pro. Om du är lika teknikintresserad som mig, så kommer du att älska min recension. Jag har nämligen utforskat alla funktioner, prestanda och kamerakapacitet. Häng med mig när jag delar med mig av mina intryck av Google senaste mobil.

Tekniska specifikationer

Google har vidareutvecklat sin egna processor Tensor till den tredje generationen. Med denna processor får vi förbättrad batteritid, nya möjligheter inom Ultra-HDR samt stöd för uppdateringar i sju år (!!!)framåt.

Kameran har fått en uppgradering med en större sensor (50MP) och 5x optisk zoom. För att visa bilderna har Pixel 8 Pro utrustats med en SUPER AMOLED-skärm som inte bara har hög upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, utan även visar ULTRA HD-bilder och videor med en imponerande färgåtergivning. Detta gör Pixel 8 Pro till en av de bästa på marknaden. Det är dock värt att notera att lagringskapaciteten börjar på 128 GB, vilket är lägre än många av dess konkurrenter som erbjuder 256 GB.

Imponerande design

Pixel 8 Pro är välbyggd och ger en gedigen känsla, trots att den är lätt. Baksidans matta glas ger mobilen ett halkfritt och reptåligt yttre, samtidigt som den inte samlar fingeravtryck. Kameran ligger i perfekt höjd för att ge ett bekvämt grepp. Det är den första Pixel-telefonen som verkligen har fått mig att säga "Wow" sedan iPhone X lanserades. Pixel 8 Pro har imponerande hårdvara.

Kameraprestanda

Pixel-mobilerna från Google har alltid haft en stark koppling till en imponerande kameraupplevelse, och Pixel 8 Pro tar detta ännu ett steg längre. Med Pixel 8 Pro behöver du inte vara en professionell fotograf för att dra nytta av dess kameraprestanda. Den har avancerade AI-funktioner som gör det möjligt att redigera bilder på ett enkelt och lekfullt sätt. Du kan justera allt från himmelns utseende till att ta bort objekt från bilder. Dessutom erbjuder den smidig redigering och gruppbildsoptimering med något som kallas "best take."

Pixel 8 Pro har även förbättrat sin förmåga att spela in högkvalitativa videor, och den är på väg att erbjuda ännu bättre nattvideor. En mindre nackdel är att zoomning under videoupptagning kan vara något hackig. Sammanfattningsvis är jag mycket imponerad av kameran och AI-funktionerna som Pixel 8 Pro erbjuder.

Användarupplevelse

Pixel har alltid stått för Googles vision av ren Android, och Pixel 8 Pro är inget undantag. Den levereras med den senaste versionen av Android, Android 14, och kommer att stödjas med uppdateringar i sju år enligt Google. Användarupplevelsen är utmärkt, med en ren och snabb implementation av Android utan onödiga förinstallerade appar. Det är en smidig och problemfri upplevelse, även om det inte går att anpassa låsknappen för att öppna Google Wallet istället för kameran. Det finns dock lösningar som Tapback som kan användas för att åstadkomma detta, även om de inte är precis vad du kanske önskar.

Batteritid och laddning

Pixel 8 Pro erbjuder snabb laddning och har bra batteritid, särskilt med Android 14 som erbjuder möjligheter att förlänga batteriets livslängd inte bara för dagen, utan även över telefonens livslängd.

Sammanfattning och slutsatser:

Efter min tid med Google Pixel 8 Pro kan jag inte föreställa mig att använda någon annan Android-telefon. Google har verkligen lyckats med Pixel 8 Pro, och även om det finns små detaljer som kan förbättras, som videoupplevelsen, är de inte tillräckliga för att överskugga telefonens övergripande prestanda.

Pixel 8 Pro har en fantastisk kamera och en imponerande uppsättning AI-funktioner som gör det till en mobil som passar både entusiastiska fotografer och glada amatörer. Dessutom lovar Google att uppdatera Pixel 8 Pro i sju år, vilket gör den till en hållbar investering.

Relaterade inlägg

En kille i ljus tröja sitter och tittar på en mobil.

Bästa med Pixel 8 Pro

Titta på klippet när tech-intresserade Adam testar Google Pixel 8 Pro.

Två händer håller i en mobil.

Tre på delad förstaplats när Open Signal mäter 5G-täckning

Open Signal har nu släppt sin senaste rapport “Mobile Network Experience Report June 2023”, som visar att Tre är på delad förstaplats när det kommer till 5G-täckning. Tre rankas även som ohotad vinnare i kategorierna “Excellent Consistent Quality” och “Overall Availability”.