Gå till innehållet

Jämför Samsung Galaxy S22-serien

Samsung inleder 2022 med att presentera tre mobiler i sin nya Galaxy S22-serien: Galaxy S22, 22+ och S22 Ultra. Vi hjälper dig att ta reda på vilken som kan passa dig bäst.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2022-02-09 (Uppdaterad 2023-03-23)

Samsung Galaxy s22-serien

Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S22+ vs Samsung Galaxy S22 Ultra

Storleken

Samsung Galaxy S22 är den minsta i trion med en 6,1-tums skärm. Näst på tur har vi Samsung Galaxy S22+ med 6,6-tums skärm medan den största skärmen finner vi på Samsung Galaxy S22 Ultra på hela 6,8 tum.

Batteriet

Likheter

Samtliga mobiler har uppdaterats rejält jämfört med förra året. Mobilerna är strömsnålare än tidigare och Samsung utlovar den bästa batteritiden som de någonsin kunnat erbjuda.

Skillnader

Väljer du S22+ eller Ultra-modellen kan du ladda upp batteriet på bara en timme med så kallad supersnabbladdning (om du köper till Samsungs snabbladdare 45W). Om du vill ha den allra bästa batteritiden väljer du Samsung Galaxy S22 Ultra och njuter av minst ett dygns batteritid mellan laddningarna.

Skärmen

Likheter

Samsung är kända sedan tidigare för sina enastående skärmar och denna gång är inget undantag. Alla tre modeller har en dynamisk Super AMOLED-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens. Det betyder att skärmen bara använder 10 Hz när du inte gör någonting, och maximala 120 Hz när du till exempel spelar. Att scrolla blir en ren fröjd. Alla tre modellerna är också mer hållbara och ljusstarkare än någonsin med Gorilla Glass Victus+.

Skillnader

Samsung Galaxy S22 når hela 1300 nits i ljusstyrka. Det är oerhört ljust men Samsung Galaxy S22+ och Ultra når helt fantastiska 1750 nits i maximal styrka. Du kommer med andra ord inte ha några problem att se skärmen oavsett var du befinner dig. Du kan till exempel börja titta på en film hemma för att ta med den ut till parken för att se klart.

Kameran

Likheter

Alla modellerna har huvudkameror som är mer ljuskänsliga än tidigare. Med nya Nightography kan du fota när du vill på dygnet utan att missa några detaljer. Den adaptiva pixelteknologin kombinerar automatiskt två bilder till en genom att ta en högupplöst, och en ljusstark bild, utan att du behöver göra någonting. Det gör dina bilder ljusare och skarpare än tidigare.

Filma i 8K-video med en bildstabilisator som är så pass bra att du kan plocka ur ett ögonblick av filmen och göra det till det perfekta fotot. Du missar aldrig ett tillfälle igen. Från och med nu kan du också använda Samsung Galaxy S22-seriens smarta funktioner direkt i Snapchat. Fota med Nightography och Space Zoom, eller varför inte filma i HDR? Ditt snapchattande kommer nå nya nivåer oavsett modell.

Skillnader

Både Samsung Galaxy S22 och S22+ har en extremt bra huvudkamera på 50 medan S22 Ultra har en sensor på hela 108 Megapixlar. Hos Ultran hittar vi också en extra huvudkamera med 10x optisk zoom medan S22 och S22+ endast har 3x. Optisk zoom gör så att du kan komma extremt nära ditt objekt, även om du befinner dig på långt avstånd. Samsung kallar detta Space Zoom.

S Pen ingår

Pennan är inbyggd och helt unik för Samsung Galaxy S22 Ultra. Du använder den till exempel för att anteckna eller måla med. Använd den i dina presentationer eller när fingrarna inte räcker till. Du kan säkert komma på många fler användningsområden. Det är första gången en mobil i S-serien har en sådan integrerad i mobilen! Till alla er som har älskat och saknat Note-serien, ni kommer inte bli besvikna.

Vilken Samsung ur S22-serien är bäst för dig?

Samsung Galaxy S22 passar dig som:

 • Vill ha en mindre telefon som är enkel att använda med bara en hand och som får plats i den lilla fickan
 • Samsungs mest hållbara skärmglas hittills

Samsung Galaxy S22+ passar dig som:

 • Vill ha möjlighet att använda supersnabbladdning
 • Prioriterar ett extra uthålligt batteri
 • Vill ha större och mer ljusstark skärm med plats för mer innehåll
 • Samsungs mest hållbara skärmglas hittills

Samsung Galaxy S22 Ultra passar dig som:

 • Vill använda S-pen och dess funktioner
 • Vill ha den största och mest ljusstarka skärmen för plats med mest innehåll
 • Vill ha möjlighet att använda supersnabbladdning
 • Vill ha den allra vassaste kameran med högst upplösning och mest zoom
 • Samsungs mest hållbara skärmglas hittills.

Relaterade inlägg

En kille i ljus tröja sitter och tittar på en mobil.

Bästa med Pixel 8 Pro

Titta på klippet när tech-intresserade Adam testar Google Pixel 8 Pro.

Adam testar Pixel 8 Pro

Adam testar Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro har en fantastisk kamera och en imponerande uppsättning AI-funktioner som gör det till en mobil som passar både entusiastiska fotografer och glada amatörer.