Gå till innehållet

Samsung Galaxy S22 vs S21

Hur står sig den nya S22-serien med fjolårets S21-serie? Vi har samlat det du behöver veta för att kunna jämföra de olika mobilerna.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2022-02-09 (Uppdaterad 2023-03-23)

Samsung Galaxy S22 vs S21

Samsung har inte sparat på krutet i lanseringen av Galaxy S22-serien. Det mesta har uppgraderats och det är en imponerande trio mobiler.

Sammanfattning

Samtliga tre modeller i S22-serien har en ny processor som är både strömsnålare och snabbare än föregående modeller. Mobilerna är utrustade med ett extra tåligt glas och aluminium som gör den mer hållbar om du till exempel skulle tappa den. Som grädde på moset har Samsung Galaxy S22 fått ett lyxigt bakstycke av glas i stället för av plast.

Samtliga tre S22-modeller har mer ljusstarka skärmar än S21-serien så att du kan se allt innehåll oavsett hur ljust det är omkring dig.

Kamera

När du fotar med S22 blir bilderna mer detaljrika och skarpa än tidigare. Även om det är mörkt ute kan du ta riktigt bra bilder. Dels har också huvudkameran på S22 och S22+ gått från 12 megapixlar till 50. Huvudkameran på S22 Ultra är precis som tidigare på 108 megapixlar.

Batteri

Batteristorleken är ungefär samma i S22 som i S21 men eftersom S22 är betydligt strömsnålare är det också längre batteritid än någonsin tidigare. Det är bra för dig, din mobil och för miljön.

Nyhet 2022: Integrerad S Pen

Samsung Galaxy S22 Ultra är den första Galaxy S-modellen som nu har en inbyggd penna. Den har tidigare varit exklusiv i Samsung Note-serien. Rita och anteckna på skärmen precis som med en riktig penna. Enklare kan det inte bli.

Relaterade inlägg

En kille i ljus tröja sitter och tittar på en mobil.

Bästa med Pixel 8 Pro

Titta på klippet när tech-intresserade Adam testar Google Pixel 8 Pro.

Adam testar Pixel 8 Pro

Adam testar Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro har en fantastisk kamera och en imponerande uppsättning AI-funktioner som gör det till en mobil som passar både entusiastiska fotografer och glada amatörer.