Gå till innehållet

Samsung Galaxy S22 vs S21

Hur står sig den nya S22-serien med fjolårets S21-serie? Vi har samlat det du behöver veta för att kunna jämföra de olika mobilerna.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2022-02-09 (Uppdaterad 2022-12-05)

Baksidan på en av Galaxy S21-mobilerna mot en klocka för att illustrera den smarta batteritekniken som finns i mobilerna.

Samsung har inte sparat på krutet i lanseringen av Galaxy S22-serien. Det mesta har uppgraderats och det är en imponerande trio mobiler.

Sammanfattning

Samtliga tre modeller i S22-serien har en ny processor som är både strömsnålare och snabbare än föregående modeller. Mobilerna är utrustade med ett extra tåligt glas och aluminium som gör den mer hållbar om du till exempel skulle tappa den. Som grädde på moset har Samsung Galaxy S22 fått ett lyxigt bakstycke av glas i stället för av plast.

Samtliga tre S22-modeller har mer ljusstarka skärmar än S21-serien så att du kan se allt innehåll oavsett hur ljust det är omkring dig.

Kamera

När du fotar med S22 blir bilderna mer detaljrika och skarpa än tidigare. Även om det är mörkt ute kan du ta riktigt bra bilder. Dels har också huvudkameran på S22 och S22+ gått från 12 megapixlar till 50. Huvudkameran på S22 Ultra är precis som tidigare på 108 megapixlar.

Batteri

Batteristorleken är ungefär samma i S22 som i S21 men eftersom S22 är betydligt strömsnålare är det också längre batteritid än någonsin tidigare. Det är bra för dig, din mobil och för miljön.

Nyhet 2022: Integrerad S Pen

Samsung Galaxy S22 Ultra är den första Galaxy S-modellen som nu har en inbyggd penna. Den har tidigare varit exklusiv i Samsung Note-serien. Rita och anteckna på skärmen precis som med en riktig penna. Enklare kan det inte bli.

Relaterade inlägg

Samsung Galaxy X Flip4 och Galaxy Z Fold 4 står bredvid varandra på en grå yta.

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?

Samsung S22 serien i färgerna svart, vit, grön och rosa

Jämför Samsung Galaxy S22-serien

Samsung inleder 2022 med att presentera tre mobiler i sin nya Galaxy S22-serien: Galaxy S22, 22+ och S22 Ultra. Vi hjälper dig att ta reda på vilken som kan passa dig bäst.