Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Tre i topp i Svenskt Kvalitetsindex

I årets undersökning om kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) visar resultatet en stark uppgång för Tre på privatmarknaden. Även systerbolaget Hallon betygsätts högre än tidigare mätningar och sticker ut som en av de bästa i branschen.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2023-09-08

Person håller i kaffemugg och mobil medan en tjej med lockigt hår och orange tröja tittar på mobilen när hon skrattar.

– Det är oerhört glädjande att se att det gedigna arbete vi gjort de senaste åren för att förflytta varumärkets position och förbättra kundupplevelsen har bidragit till att vi nu för första gången är högst rankade av de fyra stora operatörerna, säger Rune Pedersen, chef för privatmarknaden på Tre.

Inom privatmarknaden ökar Tre mest av de stora operatörerna från 64,3 procent till 66,8 procent och har därmed högst kundnöjdhet bland de fyra stora operatörerna.

– Undersökningen visar att service, prisvärdhet och flexibilitet har ökat i betydelse för privata kunder, vilket ligger perfekt i linje med vår marknadsposition som den hjälpsamma och flexibla kompisen, fortsätter Rune Pedersen.

Hallon rankas näst högst av alla operatörer och uppnår i årets mätning 75,2 procent, en ökning på 3,2 procentenheter från föregående år.

Årets undersökning visar även att service-frågor blivit viktigare för både privat- som företagskunder. Bland såväl privata som företagskunder är det tydligt att klagomål som löses vid första kontakt bidrar starkt till helheten av kundupplevelsen. Dessutom visar undersökningen att privata kunder är mer missnöjda med den support de får i jämförelse med företagskunder.

— Vår kundservice sitter centralt i organisationen och är en del av ledningen, detta med syfte att vara kundens öra ut mot organisationen vilket skapar ett värde både för kunder och medarbetare, säger Silvia Bakir, kundservicedirektör på Tre.

Relaterade inlägg

Haval van Drumpt, CEO Tre Sverige.

Tre Sverige uppnår milstolpe med 2,5 miljoner kunder

Tre firade i maj 20 år på den svenska mobilmarknaden och når nu ytterligare en milstolpe när antalet abonnemang passerar 2.5 miljoner kunder. Tre är den snabbast växande aktören på svensk telekommarknad och har gått från 18 000 kunder första året till att nyligen passera 2,5 miljoner.

Två händer håller i en mobil.

Tre på delad förstaplats när Open Signal mäter 5G-täckning

Open Signal har nu släppt sin senaste rapport “Mobile Network Experience Report June 2023”, som visar att Tre är på delad förstaplats när det kommer till 5G-täckning. Tre rankas även som ohotad vinnare i kategorierna “Excellent Consistent Quality” och “Overall Availability”.