Till innehållet
Meny

Täckning & nät.

Vårt nät för röstsamtal täcker 98,9% av Sveriges befolkning. Nu fortsätter resan mot att ännu fler ska kunna surfa snabbt och stabilt på många platser.

Tres nät täcker 98,9% av Sveriges befolkning.

Visste du att Tres nät för röstsamtal täcker 98,9% av Sveriges befolkning? Vi har sedan start utmanat marknaden och i december 2019 lanserade vi som första svenska operatör 5G i ett publikt nät.

Se täckningen på din plats

Surfhastighet.

Vi har gjort omfattande uppgraderingar av vårt nät vilket ger högre surfhastighet på fler platser. Beroende på var i Sverige du befinner dig kan du få tillgång till 3G, 4G, 4G+ och förhoppningsvis snart även 5G.

5G hos Tre

Stabilitet.

Vi övervakar vårt nät dygnet runt, året om för att du ska kunna surfa vidare trots strömavbrott, hårda oväder eller andra störningar. Om något oväntat skulle inträffa är vårt nät byggt med alternativa säkerhetslösningar som kan ta över. Dessutom är de mest kritiska delarna av vårt nät placerade på olika geografiska platser för att de inte ska påverkas samtidigt.

Detta påverkar din täckning.

J

Plats.

Antalet master, frekvenser och användare som belastar nätet skiljer sig mellan olika platser. Därför påverkas din täckning av var du befinner dig.

M

Mobil.

Vilken mobil du har påverkar hur bra täckning du kan få. Nyare mobiler kan ofta ta emot flera frekvenser än äldre vilket gör att de kan få bättre täckning.

y

Nät.

Förutom plats och mobil påverkas din täckning av vilket nät du är uppkopplad mot. Alla operatörer har sina nät och delar även nät med varandra på vissa platser.

Det finstilta.

Information om täckning är endast vägledande och det går aldrig att garantera täckning på enskilda platser. Täckning (och hastighet) för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis på geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Tres täckning för röstsamtal når 98,9% av Sveriges befolkning enligt PTS årliga undersökning av geografisk täckning via mobilnät, Dnr 19-10978.