Gå till innehållet

Hitta det bästa mobilabonnemang för dig

Har du svårt att bestämma dig för vilket mobilabonnemang du ska välja? Genom att välja det bästa mobilabonnemanget för just dig och dina behov kommer du få en bättre upplevelse och mer för pengarna. I denna guide får du hjälp på vägen för att hitta det mobilabonnemang som passar dig bäst.

Publicerad 2023-12-11

Två tjejer tittar på en surfplatta och ler.

Våra olika mobilabonnemang

Vi har ett brett utbud av mobilabonnemang för att det ska passa olika behov. Vare sig du är en person som älskar att vara uppkopplad dygnet runt eller bara en som vill kunna ha kontakt med nära och kära. Gemensamt för alla abonnemang är att det ingår fria samtal och sms. Skillnaden ligger i surfmängden.

Alla mobilabonnemang är flexibla och utan bindningstid vilket innebär att du kan anpassa din surfmängd baserat på dina behov – detta gör du enkelt själv direkt inne på Mitt3.

I de flesta av våra mobilabonnemang ingår även tjänsten 3Världen som ger dig möjlighet att ringa och surfa till samma pris som i Sverige i 80 länder. Detta ingår kostnadsfritt i alla mobilabonnemang med 20 GB surf eller mer. För företagskunder ingår tjänsten i företagsabonnemangen 3Företag Obegränsad och 3Kollega.

Rekommendationer för olika personer

Här kan du läsa om vilket mobilabonnemang som vi rekommenderar för just dina behov.

Kvinna ligger på en säng med en kaffekopp i handen och tittar på en dator.

För studenter

Som student har du förmodligen ett stort behov av surf för att kunna utföra dina studier fullt ut och hålla kontakt med familj och vänner. Vi rekommenderar därför mobilabonnemanget 3Flexibel Obegränsat, som ger dig obegränsad surf samt fria samtal och sms.

Om du har vänner eller familj med samma behov kan ni överväga ett familjeabonnemang där ni delar på kostnad och surfmängd. Lägg till upp till fem personer för endast 129 kr per person och månad så delar ni på surfen från huvudabonnemanget (upp till 100 GB per månad och person). Du kan också lägga till prylar som surfplattor eller smartklockor.

Familj i soffa tittar på surfplatta och ser glada ut.

För hela familjen

Familjeabonnemanget är en smart och trevligt val som låter dig samla hela familjens enheter och prylar till ett förmånligt pris.

Allt som krävs är att du skaffar ett mobilabonnemang, exempelvis ett med obegränsad surf. Därefter kan du lägga till upp till fem personer för 129 kr/mån per person. Alla får ett eget nummer, fria samtal och sms och ni delar på surfen från huvudabonnemanget (upp till 100 GB per månad och person).

Du kan också inkludera upp till tre extra uppkopplingar för 99 kr per uppkoppling och månad. Dessa delar också på surfen från huvudabonnemanget (upp till 100 GB per månad och sim-kort). En extra uppkoppling kan vara exempelvis en surfplatta eller smartklocka.

För dig som förälder rekommenderar vi även tjänsten 3Surfa säkert som inte bara är ett virusskydd utan även har föräldrakontroll där du bland annat kan begränsa ditt barns skärmtid och användning av olika appar.

En tjej ligger i soffan med VR-glasögon och sträcker ut armen framför sig.

För barn och ungdomar

För barn och ungdomar är det bästa alternativet att inkluderas i ett familjeabonnemang, då du behöver vara minst 18 år för äga ett abonnemang. Med ett familjeabonnemang kan du enkelt samla hela familjen till en lägre kostnad. Fler tips kan du ta det av i en längre artikel om mobilabonnemang för barn.

Kvinna sitter i en röd strandklänning på en solstol. Det är eftermiddag och hon tittar på sin surfplatta. Himlen är ljusblå med rosa moln.

För dig som ofta reser utomlands

Om du ofta reser utomlands vill du förmodligen kunna använda mobilen i landet du befinner dig i och undvika tråkiga kostnader. Med tjänsten 3Världen kan du göra just detta – du kan både ringa och surfa till samma pris som i Sverige i upp till 80 länder. Tjänsten ingår kostnadsfritt till alla mobilabonnemang med minst 20 GB surf.

En hand håller i en mobil över ett bord.

För seniorer

För äldre användare är ofta pris och enkelhet två viktiga faktorer i valet av abonnemang och inte mängden surf. Mobilabonnemanget 3Flexibel 5GB för bara 199 kr/mån skulle kunna vara ett lämpligt val att börja med och upptäcker du att din surf inte räcker till kan du enkelt byta till ett abonnemang med mer surf.

En kvinna med orangea hörlurar sitter vid ett skrivbord och jobbar på en dator.

För företagare

För dig som företagare är förmodligen en snabb och stabil uppkoppling viktigt i kombination med en surfmängd som inte begränsar dig i ditt arbete.

Vi rekommenderar därför företagsabonnemanget 3Företag Obegränsad för 349 kr/mån där du får obegränsat med surf, samtal och sms. Självklart ingår 5G för att ge dig den bästa möjliga uppkopplingen.

3Världen ingår också i företagsabonnemanget och innebär att du kan ringa och surfa till samma pris som i Sverige i upp till 80 länder – du får också 10 samtalstimmar till utlandet per månad helt kostnadsfritt.

När du har företagsabonnemanget 3Företag Obegränsad har du möjlighet att lägga till upp till fem kollegor till ett fördelaktigt pris.

Sammanfattning

  • Välj rätt mobilabonnemang utifrån dina behov och preferenser
  • Alla mobilabonnemang är flexibla och utan bindningstid
  • Byt mobilabonnemang och surfmängd enkelt via Mitt3
  • Tjänsten 3Världen inkluderas i mobilabonnemang med minst 20 GB surf och innebär att du kan surfa till samma pris som hemma i Sverige i 80 länder
  • Lägg till tjänsten 3Surfa Säkert för att begränsa barnets skärmtid och användning av olika appar