Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Hur fungerar det med dubbla SIM-kort?

Ska du ut och resa eller är allmänt trött på att släpa flera mobiltelefoner till och från jobbet? Med en mobil som stödjer Dual SIM behöver du endast en – skönt va? Du väljer själv när det ena telefonnumret ska vara aktivt och hur du vill använda det. Vill du inte bli nådd på kvällar och helger men använda företagets surf? Inga problem!

Publicerad 2023-12-11

En hand håller i en mobil mot en orange bakgrund.

En mobiltelefon som stödjer Dual SIM kan ha flera SIM-kort instoppade samtidigt. Precis som när du köper eller byter till en ny telefon behöver du öppna luckan för SIM-kort Där hittar du oftast två kortplatser: antingen för ett extra SIM- eller minneskort.

I nyare modeller är det också vanligt med stöd för eSIM – ett digitalt SIM-kort som inte behöver placeras fysiskt i mobiltelefonen. Du kan fortfarande ringa och sms:a precis som vanligt men du väljer själv vilket mobilabonnemang du använder och till vad.

Oavsett om du har en iPhone eller mobil med Android som till exempel Samsung kan du använda dig utav dubbla SIM-kort.

Varför är det bra med dubbla simkort?

Dubbla SIM-kort, eller Dual SIM som det också heter, gör det möjligt att ha flera aktiva abonnemang och telefonnummer till en och samma telefon. Det är praktiskt på flera sätt och har flera användningsområden.

Vanligast är att du via ditt arbete får tillgång till en jobbtelefon med ett nytt telefonnummer som du förväntas nås på under arbetstid. Med en mobiltelefon som stödjer dubbla SIM-kort behöver du inte växla mellan två olika telefoner.

Det är också praktiskt med dubbla SIM-kort om du är utomlands. För att slippa onödiga surfkostnader kan du använda ett lokalt kontantkort när du inte har tillgång till Wi-Fi.

Dubbla SIM-kort för iPhone

För att kunna använda Dual SIM med din iPhone behövs ett eSIM tillsammans med det fysiska SIM-kortet. Du kan ha flera eSIM vilande tillsammans med ditt SIM-kort och sedan växla vid behov.

Dubbla SIM-kort för Samsung eller andra androidtelefoner

Nyare modeller har stöd för eSIM som kan användas tillsammans med det fysiska SIM-kortet. Annars stödjer de flesta mobiltelefoner två fysiska kort samtidigt där du väljer vilket telefonnummer eller abonnemang som ska vara aktivt.

I våra mobilguider kan du få hjälp med inställningar för just din mobiltelefon. Där hittar du också hur du sätter in ditt andra SIM-kort.

Beställ eSIM hos Tre

Om du redan har en mobil med dubbla SIM-kortplatser kan du enkelt beställa eSIM via Mitt3.

Läs gärna mer om e-SIM, hur du kommer igång och fler fördelar med att använda just dubbla SIM-kort.