Gå till innehållet
Hand hållandes en mobiltelefon som pekar neråt. Mobilen har ett skal i rostrosa färg. Foto är taget i midjehöjd.

eSIM hos Tre

Du med abonnemang eller kontantkort kan beställa ett kostnadsfritt eSIM för din mobil eller surfplatta via Mitt3. Du kan även lägga till eSIM som tjänst för smartklockorna Apple Watch och Galaxy Watch.

Beställ och aktivera eSIM

Vad är eSIM?

Ett eSIM-kort är ett digitalt SIM-kort som gör det möjligt att aktivera ett abonnemang eller kontantkort utan att behöva använda ett fysiskt SIM-kort.

Tekniken i själva chippet på SIM-kortet är istället inbyggd i mobilen, klockan eller surfplattan och allt som krävs för att komma igång är en aktiveringskod.

eSIM står för "embedded SIM", det vill säga att SIM-kortet är elektroniskt och inbyggt i själva enheten.

Kom igång med eSIM i mobilen

1. Beställ via Mitt3

Logga in med dina uppgifter och klicka på "Beställ eSIM". Nu visas en QR-kod på skärmen. Att byta till ett eSIM-kort är kostnadsfritt.

2. Lägg till eSIM i mobilen

Aktivera ditt nya eSIM genoma att lägga till det i mobilen. Sök på "Lägg till mobilabonnemang" i mobilen och fota QR-koden. Behöver du hjälp? Läs längre ner på sidan.

3. Klar

Du använder nu ett digitalt SIM-kort. Ta ut ditt gamla SIM-kort ur mobilen, eller sätt i ett SIM-kort från oss eller en annan operatör med ett annat nummer för att kunna köra med dubbla nummer.

Logga in på Mitt3

eSIM för smartklocka

Om du har en Apple Watch eller Galaxy Watch och ett mobilabonnemang kan du köpa till eSIM som en tilläggstjänst för 49 kr/mån. Klockan delar då på surfen från ditt huvudabonnemang.

49 kr/mån

Apple Watch

Öppna Watch-appen och klicka på "Min klocka". Välj "Mobilnät" och "Ställ in mobilnät". Följ därefter anvisningarna på skärmen.

Lägg till eSIM på Apple Watch

49 kr/mån

Galaxy Watch

Börja med att stänga av WiFi. Öppna sedan appen "Wearables" i mobilen. Scrolla ner till och klicka på "Mobilnätverk". Följ därefter anvisningarna på skärmen.

Hjälp och support

Kvinna i ljusblå jeans och vit överdel med uppsatt hår ligger i en säng och bläddrar på en surfplatta.

Guide hos 3Community

Få hjälp med beställning, aktivering och steg för steg-guide för olika mobil-modeller i vår 3Community.

Kvinna i brunt hår, uppsatt ii en knut pratar i en svart mobiltelefon med brunbeige skal. Hon har solglasögon på sig. Bilen är tagen snett bakifrån.

Support

Kontakta kundservice via chatt och telefon eller hitta svar på vanliga frågor i vår FAQ-sektion.

Fördelar med eSIM

Den absolut största fördelen med eSIM är enligt oss att det lämnar den fysiska SIM-kortsplatsen tom. Det i sin tur medför att du kan använda den till något annat, som exempelvis: ett till abonnemang/kontantkort med ett annat nummer eller ett utländskt abonnemang/kontantkort med surf när du är utomlands.

För iPhone är eSIM i kombination med ett fysiskt SIM-kort det enda alternativet för att kunna använda Dual SIM.

Frågor och svar om eSIM

All med ett abonnemang eller kontantkort från Tre kan beställa ett kostnadsfritt eSIM för mobil och surfplatta via Mitt3. Om du vill beställa eSIM till en Apple Watch eller Galaxy Watch kostar det 49 kr/mån. Det är då en tjänst som du kopplar till ditt huvudabonnemang och gör så att klockan fristående kan ta emot samtal, meddelanden och surfa.

De iPhone-modeller som har stöd för eSIM-kort är: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Max, iPhone SE (2020), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max

eSIM betyder "embedded SIM" (inbäddat SIM på svenska) och betyder krasst att själva chippet och tekniken som får ett SIM-kort att fungera är inbyggt i mobilen, surfplattan eller klockan. Andra namn på eSIM är digitalt SIM-kort eller elektroniskt SIM-kort.

Om du vill använda två nummer/abonnemang (Dual SIM) i din iPhone behöver det ena vara av typen eSIM. Det fungerar så att du har det ena numret på ett fysiskt SIM-kort och det andra på ett elekroniskt SIM-kort. Du kan då välja vilket nummer/abonnemang som exempelvis surfen ska dras från.

Endast ett eSIM-kort kan vara aktivt åt gången. Du kan ha upp till fem stycken vilande och sedan växla vid behov. Varje eSIM behöver då vara kopplat till ett abonnemang/kontantkort med eget nummer.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!