Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

En hand håller i en mobil mot en orange bakgrund.

e-SIM hos Tre

Med e-SIM kan du använda två nummer i mobilen samtidigt och ge dig ut på äventyr med bara smartklockan utan att tappa kontakten. Och så slipper du pilla med vanliga små SIM-kort. Trevligt!

Vad är e-SIM?

e-SIM står för embedded SIM och betyder att SIM-kortet är inbyggt i själva mobilen, surfplattan eller smartklockan. Allt du behöver för att komma igång är en aktiveringskod!

Kom igång med e-SIM

1. Beställ via Mitt3

Se till att du har ett mobilabonnemang hos Tre. Logga in på Mitt3 och klicka på "Beställ e-SIM" så dyker en QR-kod upp på skärmen.

2. Fota QR-koden

Scanna QR-koden med kameran och klicka på texten "mobilabonnemanget har upptäckts". Sen är det bara att följa instruktionerna!

3. Nu är du igång!

Nu är du igång med e-SIM och kan ta ut ditt gamla SIM-kort. Eller sätta i ett annat om du vill köra med dubbla nummer i mobilen!

e-SIM för smartklocka

Med e-SIM i smartklockan kan du prata i telefon, surfa och ta emot notiser även om du lämnar mobilen hemma. Lägg till e-SIM som tjänst till Apple Watch eller Galaxy Watch för 49 kr/mån. Klockan delar på surfen från ditt mobilabonnemang.

49 kr/mån

Apple Watch

Öppna Watch-appen i mobilen och klicka på "Min klocka". Välj "Mobilnät" och "Ställ in mobilnät". Sen är det bara att följa instruktionerna på skärmen.

49 kr/mån

Galaxy Watch

Börja med att stänga av WiFi. Öppna sen appen "Wearables" i mobilen. Scrolla ner och klicka på "Mobilnätverk" och gör det som står.

Fördelar med e-SIM

Privat- och jobbnummer i samma mobil

Många känner säkert igenom sig i att de har ett nummer privat och ett på jobbet, men att det är inte alltid är ultimat att gå omkring med två mobiler. e-SIM löser den ekvationen genom att du kan ha ett e-SIM och ett fysiskt SIM-kort i mobilen samtidigt.

På så sätt kan du nås på båda dina nummer och om du vill kan du enkelt ställa in att vissa samtal rings från jobbnumret medan andra rings från ditt privata. Samma gäller för meddelanden. Det är till och med möjligt att bara använda surf från ett abonnemang om man vill det.

Sänk kostnaden på utlandsresan med e-SIM

Om du är utomlands kan du enkelt sätta i ett SIM-kort från en utländsk operatör och surfa från det (men fortfarande ringa och skicka meddelanden från ditt vanliga nummer). Ett bra alternativ om du reser i ett land där det kan bli dyrt att använda mobilen, som utanför EU/EES eller i ett land som inte ingår i 3Världen.

Hjälp och support

Frågor och svar om e-SIM

Har du ett mobilabonnemang från Tre kan du beställa ett kostnadsfritt e-SIM för mobil och surfplatta via Mitt3. Om du vill beställa e-SIM till en Apple Watch eller Galaxy Watch kostar det 49 kr/mån. Det är då en tjänst som du kopplar till ditt huvudabonnemang och gör så att klockan fristående kan ta emot samtal, meddelanden och surfa.

De iPhone-modeller som har stöd för e-SIMskort är: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Max, iPhone SE (2020), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max

e-SIM betyder "embedded SIM" (inbäddat SIM på svenska) och betyder krasst att själva chippet och tekniken som får ett SIM-kort att fungera är inbyggt i mobilen, surfplattan eller klockan. Andra namn på eSIM är digitalt SIM-kort eller elektroniskt SIM-kort.

Om du vill använda två nummer/abonnemang (Dual SIM) i din iPhone behöver det ena vara av typen e-SIM. Det fungerar så att du har det ena numret på ett fysiskt SIM-kort och det andra på ett elekroniskt SIM-kort. Du kan då välja vilket nummer/abonnemang som exempelvis surfen ska dras från.

Endast ett e-SIM kort kan vara aktivt åt gången. Du kan ha upp till fem stycken vilande och sedan växla vid behov. Varje e-SIM behöver då vara kopplat till ett abonnemang/kontantkort med eget nummer.