Till innehållet
Meny

Mobilt bredband.

Här kan du hitta svar på vanliga frågor om dina hårdvaror för internetuppkoppling. Längst ner på sidan har vi samlat förklaringar på ett par ord som kan vara bra att ha koll på som exmpelvis vad en router egentligen är eller vad ordet gränssnitt betyder. 

Tillbaka till översikten

Mobil- & bredbandsguider.

Guider för Huawei-routrar

Ordförklaring.

LAN

Anslutning med sladd direkt till routern eller modem direkt via USB port.
LAN

WLAN

Trådlös anslutning gentemot routern, kräver att din dator har WiFi.
WLAN

Gränssnitt

Webbinterface eller en så kallad inloggningssida där du kan göra personliga inställningar som exempelvis att byta lösenord eller namn på din router.
Gränssnitt

Router

Den största fördelen med en router kontra ett USB-modem är att man kan ansluta flera datorer/surfplattor/mobiler till den. En router är den enhet som du kan ansluta dig till via sladd eller WiFi.
Router

Modem

Ett modem ansluter du direkt till din dator via en USB-port, detta gör så att datorn kan ansluta sig till internet.
Modem

Nätverksnamn/ssid

Är namnet på din router som syns när du letar efter WiFi. Du kan ofta byta namnet i gränssnittet för din router, en inloggningssida där du kan göra personliga inställningar.
Nätverksnamn/ssid

WiFi-lösenord

Även kallat för nätverksnyckel, detta måste du slå in när du ansluter till ett WiFi som är lösenordsskyddat. Detta hittas vanligen på bak- eller undersidan utav routern. Du kan ofta byta lösenordet i gränssnittet för din router, en inloggningssida där du kan göra personliga inställningar.
WiFi-lösenord