Till innehållet
Meny

Nu tar vi 5G till dig.

Mastigt värre.

Vi på Tre var först ut i Sverige med att låta konsumenter uppleva 5G. Sen dess har vi byggt med cirka 400 nya master. I juni 2020 fortsätter vi resan och rullar ut 5G i flera städer.

Här kan du surfa i 5G.

Malmö.

5G i Malmö

Lund.

5G i Lund

Uppsala.

5G i Uppsala

Helsingborg.

5G i Helsingborg

Västerås.

5G i Västerås

Stockholm.

5G i Stockholm

Allt du behöver för att surfa i 5G.

5G-ready mobiler.

Vi har mobiler som är redo för 5G nätet. Det utökas hela tiden och efter sommaren 2020 kommer vi se ännu fler mobiler som stödjer 5G. Gå in och se vilka mobiler som fungerar redan idag.

5G mobiler idag

3Surfa abonnemang.

Våra 3Surfa abonnemang är redo för vårt nya 5G-nät. Det enda du behöver är en 5G-redo mobil och befinna dig i vårt 5G-nät.

Till våra abonnemang

Nyfiken på 5G?

Femte generationens mobilnät är i korthet snabbare hastighet, kortare svarstider och bättre bandbredd. Håll i dig, för med 5G går det undan när du surfar.

Jag vill veta mer

Vad är 5G?

När du t ex ska sätta igång en HD film i 5G-nätet kommer den börja starta snabbare än för din kompis som surfar på 4G-nätet. Man kan kalla det för snabbare reaktionsförmåga. 5G kommer göra så att ditt surfande går snabbare än det gör idag.

Vanliga frågor och svar.

Vad är skillanden mellan 4G och 5G?

Skillnaden mellan 4G och 5G är framför allt vilken surfhastighet som mobilnäten klarar av. 4G och 5G är olika generationer av mobilnät som har utvecklats i takt med att vårt mobilanvändande har ökat. 5G kommer att vara snabbare än vad 4G är.Går det att köpa 5G-abonnemang hos Tre?

Om du redan är Tre-kund och befinner dig inom vårt 5G-nät med en kompatibel mobil så kan du redan idag få 5G-uppkoppling, utan extra kostnad. Under hösten kommer vi lansera flera nya abonnemangsformer och erbjudanden.Vilka mobiler har ni/kommer ni att ha som stödjer 5G?

Mobiler som fungerar i 5G-nätet är Huawei P40, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi10 och Sony Xperia 1 II. Användare kommer då att se en 5G-symbol uppe i hörnet på sin display och kunna surfa över 5G-nätet. Flera mobiltelefon-leverantörer lanserar 5G-ready mobiler under 2020.Jag har en iPhone XR och min sambo en Samsung S10, kommer dessa mobiler fungera i 5G-nätet?

Nej, det kommer inte göra det nu och inte längre fram i tiden. 5G är en ny teknik och äldre mobiler kommer inte vara kompatibla med vårt 5G-nät.
Se vilka mobiler som är 5G ready.Samsung Galaxy S20-serien stödjer 5G, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät med dessa modeller?

Nej. För närvarande är det inte möjligt att koppla upp en mobil från Samsung till Tres 5G-nät. Det pågår en diskussion med Samsung och vi ser att detta kommer vara möjligt inom en snart framtid.Jag bor i området med 5G-täckning och har egen 5G-hårdvara, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät om jag har ett abonnemang från Tre?

Nej. Det är begränsat just nu och gäller endast de utvalda mobilerna som nämns här ovan.Har Tre en tidsplan för när 5G kommer lanseras i övriga Stockholm, Göteborg och Malmö?

Ja det har vi. Redan i juni 2020 lanserar vi på Tre 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra delarna av Stockholm. Lanseringarna är nästa fas i utbyggnaden av 5G-nätet som inleddes redan i december förra året i södra Stockholm när Tre var först i Sverige med ett publikt 5G-nät.