Till innehållet
Meny

Tres 5G-nät.

Vi på Tre har invigt vårt 5G-nät.
Hej framtiden!

Hej framtiden!

Glöm lagg och hack och se fram emot krispigare streaming och mäktigare gaming. Vi börjar runt Tres huvudkontor i Stockholm och härifrån fortsätter resan så snabbt det bara går. Framtiden är härmed officiellt invigd.

5G hos Tre.

Just nu pågår ett pilotprojekt där vi testar 5G-tekniken tillsammans med 100 hushåll nära Tres huvudkontor i södra Stockholm. Härifrån tar vi det stegvis vidare och har som målsättning att bygga ut 5G i Stockholms innerstad och eventuellt i fler städer under 2020.

För femton år sedan byggde vi landets första 3G-nät och vi gör likadant nu, vi bara börjar.

Här ser du inom vilket område vi redan nu har 5G-täckning.

Observera att 5G-kompatibla mobiler för närvarande inte fungerar i detta område.


karta

5G-kartan på Google Maps

Femte generationens mobilnät.

Femte generationens mobilnät, även kallat 5G, är ett samlingsnamn för vidareutvecklingen av tekniken för trådlös mobil kommunikation. I kort erbjuder 5G snabbare hastighet, kortare svarstider och bättre bandbredd.

5g

Vad är 5G?

Vanliga frågor och svar.

Går det att köpa 5G-abonnemang hos Tre?
Än så länge är det här ett projekt där vi utforskar tekniken tillsammans med utvalda kunder och ingenting som är till försäljning.

Samsung Galaxy S20-serien stödjer 5G, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät med dessa modeller?
Nej. För närvarande har du inte åtkomst till 5G-tjänster med abonnemang eller 5G-kompatibla mobiler hos Tre. Vi fortsätter arbeta med detta under året.

Jag bor i området med 5G-täckning och har egen 5G-hårdvara, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät om jag har ett abonnemang från Tre?
Nej.

Har Tre en tidsplan för när 5G kommer lanseras i övriga Stockholm, Göteborg och Malmö?
Vi tror att det stora genomslaget för 5G kommer i slutet av 2020 och under 2021. Vi tycker dock att utrullningen av 5G redan har dröjt för länge i Sverige och har som målsättning att bygga ut 5G i det publika nätet i Stockholms innerstad och eventuellt i fler städer under 2020.

Jag är en 5G-testkund, vad händer med mitt abonnemang när testperioden är slut?
Testabonnemangen kommer att stängas ned. Du kommer få ett erbjudande att köpa ett annat abonnemang av oss.

Jag är en 5G-testkund och vill avsluta mitt deltagande i testet, hur gör jag?
Du kan när som helst välja att avsluta ditt deltagande i piloten. För att abonnemanget ska kunna stängas ner behöver du lämna tillbaka den router du fick av oss i början av projektet.