Gå till innehållet

3Växel: Inga missade samtal – inga missade affärer

4 min lästid

Vill du ta bättre hand om dina kunder, ge ett proffsigare intryck och få bättre ordning på er telefoni? Med 3Växel missar du aldrig ett samtal.

Publicerad 2023-05-04

3Växel: Inga missade samtal – inga missade affärer med Örjan Sandahl

3Växel är en telefonlösning för alla företag och branscher. Den hjälper dig att jobba smartare, svara på fler samtal och på så sätt skapa fler affärsmöjligheter vilket såklart är oerhört trevligt.

– Så fort man som företagare känner att det börjar bli lite mer tryck på samtalen kan det vara läge att kolla på en växellösning. Med 3Växel får man ett lokalt fast nummer som alla kan hjälpas åt att svara på, oavsett var man befinner sig, säger Örjan Sandahl, produktansvarig för 3Växel på Tre Företag.

– Det handlar helt enkelt om att kunna ge den bästa servicen och ta hand om så många samtal som möjligt. Vem vet vad ett missat samtal kan kosta?

Hantera växeln enkelt via app

Samtliga anslutna medarbetare på företaget kan hantera växelns viktigaste funktioner i 3Växel-appen. I kontaktlistan visas alla kollegor, och om de finns tillgängliga för samtal. Via appen ringer och sms:ar man till kontakterna, kopplar vidare samtal samt loggar in och ut från företagets växelnummer.

– De som ringer till växelnumret får höra ett eget personligt välkomstmeddelande. Växelnumret går sedan till en vald svarsgrupp, förklarar Örjan.

– Du kan koppla samtal i farten, bara sök i appen och koppla över till bästa kollegan. Eller varför inte lägga in ett knappval för att skicka kunderna till rätt avdelning? När ditt företag har stängt får de som ringer höra öppettider, och ni kan enkelt välja att vidarekoppla samtal till företagets telefonsvarare eller ett journummer.

En skräddarsydd lösning för ditt företag

Idag är det över tiotusen företag som använder 3Växel. Den största växeln har femtusen medarbetare och den minsta bara en. Bland kunderna finns frisörer, restauranger, juristbyråer, kyrkoförsamlingar, läkemedelsföretag, hantverkare, matbutiker, bilfirmor, reseföretag, tillverkande industrier, grossister, konsulter och it-bolag.

– Tjänsten fungerar lika bra för det lilla som det större företaget. Vi hjälper till att sätta samman precis de funktioner som företaget behöver, säger Örjan. Till och med som enmansföretag har du nytta av en växel, menar han.

– Den blir ett bra verktyg för att hantera tillgänglighet. Du kan öppna och stänga numret utifrån när du vill jobba, så att du kan skilja på jobb och fritid bättre. Växelnumret ger ett professionellt välkomstmeddelande, och berättar när du inte är tillgänglig utifrån det schema du själv har valt.

Bygg på din växel med tillvalstjänster

Grundpaketet kostar 49 kr/månad. Utöver det kan man välja bland flera olika 3Växel-tillval.

– Det är samma byggstenar för alla, men du kan plocka olika funktioner för att få en lösning som passar just er organisation, förklarar Örjan. Det stora företaget kan exempelvis ha nytta av mjukvaran Softphone, för dig som sitter vid datorn och säljer, ger support och kopplar och hanterar massor av samtal. Addera enkelt statistikrapporter till din mejlkorg, för att få koll på hur många som ringer och hur bra ni är på att svara.

– Du kan också välja att spela in dina samtal, vilket kan vara bra vid muntliga avtal för att komma ihåg vad kunden sa och vad ni kom överens om, tipsar han.

Dessutom finns fler smarta integrationer med Microsoft-miljön, såsom kalendersynkningar med Outlook och synk med identitetstjänsten Azure AD som kopierar in medarbetares namn och titlar i växeln per automatik.

– En annan smart funktion är att du kan välja att ringa och svara på vanliga telefonsamtal genom Teams. Den här typen av integrationer med it-system är en utveckling vi ser alltmer av, förklarar Örjan. Att lägga sin kundtjänst i företagsväxeln är också en bra och kostnadseffektiv lösning.

– Tidigare hade man ofta två olika system, men här kan det ligga i samma växel. Det är ett smidigt sätt att bygga kundservice på telefon för att ta bättre hand om sina kunder.

Full support från Tre Företag

– När man väl bestämt sig för att skaffa 3Växel, då ska man veta att man får väldigt bra service av oss. VI har en leveransansvarig för varje avtal som ser till att flytten går smidigt och att alla påkopplade nummer funkar, säger Örjan. Man får också tillgång till ett webinar, en timmes utbildning för hur alla tjänster funkar, för att landa bra i lösningen.

– Det ger en trygg och bra start att komma igång med 3Växel, avslutar han.

Vill du bli kontaktad av oss på Tre Företag för att se hur du kan få hjälp av 3Växel i din verksamhet? Klicka här, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Vill du veta mer?

Boka rådgivning

Boka ett samtal med en av våra företagsexperter.

Mobil växel

Trevlig mobil växel till företaget, från 49 kr/mån.

Företagsmobil

Här hittar du din nya företagsmobil.
Swetrack

2 min lästid

Uppkopplat är framtiden

Med hjälp av ett SIM-kort från Tre och en app från SweTrack. Läs mer om företagets framgångssaga och uppkopplade prylar!

Läs mer
Carl-Magnus Sandenskog

2 min lästid

Hållbarhet för framtiden

Att göra hållbara val när det kommer till jobbmobiler är både enkelt och ekonomiskt. Vi jobbar med att återvinna och erbjuda begagnade mobiler.

Ivana Ravenna

2 min lästid

10 tips hur du skyddar mobilen

Ivana Ravenna, produktchef på Tre Företag, ger sina 10 bästa tips för ett säkert mobilanvändande.