Gå till innehållet

De bästa apparna för dig som företagare

Apparna som ska underlätta arbetslivet för företagare är en djungel. Alla säger sig förbättra din vardag och vara omöjliga att klara sig utan, men vilka är egentligen de viktigaste? Tre Företag har gjort urvalet åt dig.

Publicerad 2021-05-27

Två personer samtalar utomhus över en kaffe, en mobil ligger på ett vitt bord.

Trello

Det finns en anledning till att Trello är ett av de mest populära verktygen bland företagare: Det är extremt enkelt. Skapa en anslagstavla med listor för ditt projekt, bjud in eventuella kollegor till tavlan och lägg till lappar till listorna för allt som ska göras. Enkelt, överblickbart och mycket användarvänligt.

Whereby

Skype-möten i all ära, men om du ska ha videomöte med någon som inte är van vid det kan de ofta uppleva det som ett stort hinder att behöva skapa ett konto och lägga till andra användare. Erbjud istället att mötas via Whereby, en tjänst där du skapar ett mötesrum genom att skriva in din mailadress. Tjänsten skickar en länk till dig och du skickar den vidare till din mötespartner som inte behöver göra något mer än att klicka på länken för att komma in i mötet!

Toggl

Äntligen blir tidrapporten lätthanterlig. Med Toggl kan du enkelt logga hur länge du och dina kollegor eller anställda har arbetat, få rapporterna skickade till din mail och dessutom se sammanställningar på arbetad tid per vecka. Glöm de krångliga listorna och diffusa stämpelkorten – här får du se effektiviteten svart på vitt!

DayCount

Som företagare känner man ofta att man jobbar i januari och februari, resten av våren swischar förbi och plötsligt är det semester, tills man blinkar och det är september i en sekund innan det är jul. DayCount räknar hela tiden ner till de dagar du skriver in att du vill förbereda dig för, oavsett om det är semester, lönesamtal eller bokslut. Med andra ord behöver du aldrig mer drabbas av ”oj, var det idag?”-kallduschen.

Forest

Har du också svårt med självdisciplinen ibland? Vissa dagar lockar Instagram betydligt mer än offertskrivandet, och då är Forest perfekt. Appen planterar ett träd som långsamt växer fram under en tid du själv ställer in. Om du går ur appen, exempelvis för att kolla sociala medier eller ringa någon, dör trädet direkt, vilket ger en tydlig ”var det värt det?”-känsla. Förvånansvärt effektivt!

Är du intresserad av att veta mer om våra företagslösningar?

Läs mer här eller boka ett möte med en av våra företagsrådgivare.

Fler tips & trix

Man i kostym och kavaj och kvinna i jeans och tröja står vid en planeringssvägg och jobbar.

Tre tips från Flattered

Så skapar du en inspirerande onlinebutik för export. VD Gustav Lidén och delägare & säljchef Emma Lythell tipsar hur ett onlinebaserat varumärke ska gå bra för export.

Kvinna i mörka kläder och mörkt hår sittandes i en krämfärgad fåtölj. Fotad mot en lila vägg. Lilla tygprover i bakgrunden.

Tre tips från Melimeli

Medan andra väljer breda säljkanaler, med flertalet återförsäljare, har MeliMeli valt att enbart satsa på sina egna kanaler. Amelia Widell ger tre verktyg för att våga gå sin egen väg.

Rakad man i vit skjorta sittandes vid en bar i en restaurang. Bricka med hamburgare och pommes frites i fokus.

Tre tips från Phil´s Burger

"Att sitta på huvudkontoret och göra antaganden om hur saker ska funka ute i verksamheten funkar inte. Det är på restaurangen det händer!"