Gå till innehållet

Tre smarta träningstips á Kampsportslabbet

Ta del av Kampsportslabbets tips för att lyckas med din träning. De tre ingredienserna är glädje inför att träna, motivation för att orka och mat för att hålla i längden.

Publicerad 2021-05-17

Man i mossgrön huvtröja och glasögon i en träningslokal. Olika typer av träningsredskap hänger på väggarna.

1. Satsa på något roligt

Det är viktigt att hitta en träningsform som du tycker är rolig, för det gör att du kommer att vilja träna fler saker för att på så sätt öka din prestanda inom din favoritsport. Kanske gillar du padel, som är konditionskrävande. Det i sig uppmuntrar dig att träna upp din kondition och att bli starkare i bålen. Dessutom behöver du bli smidigare och rörligare, vilket är saker som du inte kan skaffa från padeln i sig. Men gör det din padel bättre, så kommer du känna dig mer motiverad att träna även andra saker.

2. Underskatta inte kostens betydelse

Du kan träna hur mycket du vill, men äter du inget så händer inget och istället ökar skaderisken. Det handlar om att äta varken för mycket eller för lite och att äta regelbundet. Att sköta sin kost är lika viktigt som att sköta sin sömn. Vissa hoppar över sina mellanmål och unnar sig istället en brutal mängd mat till middag, men efter fyra timmar när mellanmålet uteblir, så går kroppen över till svältläge och börjar spara fett och göra sig av med muskler. Det beteendet skickar dig rakt in i ett ekorrhjul av dåliga vanor.

3. Ta kontroll över alkoholintaget

Idag tenderar vi snarare att dricka upp oss än att äta upp oss. Därför är mitt tips att välja sina dagar väl när det kommer till intaget av alkohol. På Kampsportslabbet accepterar vi inte att man kommer bakfull till träningen, då väljer vi istället att skicka hem den personen för att vila. Om en kund kommer till oss för att lägga upp ett träningsprogram med PT och uppger att den går ut och festar två dagar i veckan, så är den personen inte redo för att träna på Kampsportslabbet.

Fler tips & trix

Två kvinnor vid ett bord. En sitter, den andra står. Framför sig har de en pärm med färgprover. I bakgrunden syns ytterligare färgprover och tyger som hänger på en vägg.

Tre tips för ett hållbart entreprenörskap

Handla och ta hand om miljön på samma gång eller bygg ett bolag som gör skillnad. Midnatt ger sina tre bästa tips för ett mer miljövänligt företagande.

Man och kvinna promenerar tillsammans i ett ljust och modernt kontorslandskap. Stora fönster, moderna möbler och mycket ljusinsläpp.

Fem tips för ett hållbart företagande

Belecogrundarna Marie och Sebastian Rudenstam ger sina bästa tips för hållbart företagande. Läs hur det gäller att matcha idé med marknaden och våga be om hjälp.

Pontus Frithiof sitter och jobbar framför sin dator i en lokal med andra personer. En dunkel miljö där han är i fokus och övriga är suddiga.

Fem smarta jobbtips by Pontus

Superentreprenören Pontus Frithiofs delar med sig av sina bästa tips för hur du jobbar smartare. Det gäller att ha en bra strategi och skilja på jobb och privatliv.