Gå till innehållet

Smarta jobbtips by Pontus

Att ha jobbet i mobilen ger dig möjlighet att jobba var som helst i världen.

Publicerad 2021-05-17 (Uppdaterad 2021-05-27)

Pontus Frithiof sitter och jobbar framför sin dator i en lokal med andra personer. En dunkel miljö där han är i fokus och övriga är suddiga.

Men det medför också en risk att ständigt ta med sig jobbet hem. Här är superentreprenören Pontus Frithiofs bästa tips för hur du jobbar smartare.

1. Skaffa två mobiltelefoner

Ha en separat jobbmobil och en privat mobiltelefon som endast familj och vänner har numret till – det hjälper dig att skilja på jobb och fritid. När du kommer hem på kvällen lägger du undan din jobbmobil. Mina anställda ringer bara på min privata telefon om det är en katastrofsituation.

2. Lägg in allt i mobilkalendern

Att dela varandras kalendrar gör det smidigt att boka möten, det är lätt att skapa inbjudningar, flytta möten och en inbjudan gör dessutom att alla kan se agendan innan mötet, vilket spar tid. Du har dessutom en ovärderlig backup om du skulle bli av med mobil eller dator. Det som inte finns i kalendern händer inte för mig!

3. Prioritera privatlivet

Sätt tydliga gränser. Lägg en timme under helgen på att strukturera upp kommande arbetsvecka – men lämna annars jobbet bakom dig när du kliver in genom dörren. Jag jobbar mycket, så när jag är hemma är jag hemma.

4. Jobba smartare digitalt

Utnyttja friheten med att kunna jobba när du vill, var du vill i världen. Men ha endast digital kontakt med jobbet efter arbetstid på dina villkor. Jag kollar av min jobbmobil en gång per kväll. Jobbmejlen har jag i min privata mobil för att beta av oviktiga mejl när jag har en lucka.

5. Skilj på jobb och privatliv i sociala medier

Jag sköter mina sociala medier själv. Det är fantastiskt att kunna hantera den delen av mitt jobb var jag än befinner mig i världen. Men skilj på jobb och privatliv. På jobbets Instagram är jag personlig men inte privat. Bilder på mina barn hör inte hemma där, det är kanaler för att marknadsföra mina restauranger.

Är du intresserad av våra företagslösningar?

Läs mer här eller boka ett möte med en av våra företagsrådgivare.__

Fler tips & trix

Man i kostym och kavaj och kvinna i jeans och tröja står vid en planeringssvägg och jobbar.

Tre tips från Flattered

Så skapar du en inspirerande onlinebutik för export. VD Gustav Lidén och delägare & säljchef Emma Lythell tipsar hur ett onlinebaserat varumärke ska gå bra för export.

Kvinna i mörka kläder och mörkt hår sittandes i en krämfärgad fåtölj. Fotad mot en lila vägg. Lilla tygprover i bakgrunden.

Tre tips från Melimeli

Medan andra väljer breda säljkanaler, med flertalet återförsäljare, har MeliMeli valt att enbart satsa på sina egna kanaler. Amelia Widell ger tre verktyg för att våga gå sin egen väg.

Rakad man i vit skjorta sittandes vid en bar i en restaurang. Bricka med hamburgare och pommes frites i fokus.

Tre tips från Phil´s Burger

"Att sitta på huvudkontoret och göra antaganden om hur saker ska funka ute i verksamheten funkar inte. Det är på restaurangen det händer!"