Gå till innehållet

Tre tips från Phil's Burger

Här kommer tre värdefulla tips för hur du ska lyckas med ditt företagande. Våga ta risker, lita på din personal och sätt alltid kunden fokus.

Publicerad 2021-05-17

Rakad man i vit skjorta står vid en bardisk inne på en restaurang och äter hamburgare.

1. Våga riska!

Man måste våga, annars händer inget. Många sitter med bra idéer, men det är genomförandet som är det svåra. Lyckas du inte med genomförandet hjälper det inte att du har världens bästa idé. Du måste våga ta risker och våga misslyckas för att i slutändan lyckas.

2. Satsa på kompetent personal!

När man startar upp ett bolag är det svårt att få tag på superkompetent personal, om man inte heter Petter Stordalen. Vi var ett oprövat koncept, då är det svårare att locka till sig kompetens. Men ju mer företaget växer desto högre krav ställs det också på alla medarbetare.

3. Sätt kunden i fokus!

Att sitta på huvudkontoret och göra antaganden om hur saker ska funka ute i verksamheten funkar inte. Det är på restaurangen det händer om man är i restaurangbranschen. Vad gästerna hos oss tycker och tänker är avgörande och varje kundupplevelse är viktig. Allt handlar om mötet mellan oss och våra gäster.

Fler tips & trix

Två kvinnor vid ett bord. En sitter, den andra står. Framför sig har de en pärm med färgprover. I bakgrunden syns ytterligare färgprover och tyger som hänger på en vägg.

Tre tips för ett hållbart entreprenörskap

Handla och ta hand om miljön på samma gång eller bygg ett bolag som gör skillnad. Midnatt ger sina tre bästa tips för ett mer miljövänligt företagande.

Man och kvinna promenerar tillsammans i ett ljust och modernt kontorslandskap. Stora fönster, moderna möbler och mycket ljusinsläpp.

Fem tips för ett hållbart företagande

Belecogrundarna Marie och Sebastian Rudenstam ger sina bästa tips för hållbart företagande. Läs hur det gäller att matcha idé med marknaden och våga be om hjälp.

Pontus Frithiof sitter och jobbar framför sin dator i en lokal med andra personer. En dunkel miljö där han är i fokus och övriga är suddiga.

Fem smarta jobbtips by Pontus

Superentreprenören Pontus Frithiofs delar med sig av sina bästa tips för hur du jobbar smartare. Det gäller att ha en bra strategi och skilja på jobb och privatliv.