Gå till innehållet
Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Roaming

Med många av våra mobil- och bredbandsabonnemang kan du ringa och surfa som hemma när du reser inom EU/EES och Storbritannien.

Vad är roaming?

Roaming, eller dataroaming, innebär att du använder ditt abonnemang utanför Sverige och därmed lånar en utländsk operatörs mobilnät.

Så funkar roaming

Med mobilabonnemangen 3Surfa eller 3Flexibel med upp till 20 GB/mån kan du använda hela den inkluderade surfen inom EU/EES och Storbritannien. För mobilabonnemang med obegränsad surf kan 60 GB/månad användas inom EU/EES och Storbritannien.

Roaming på eller av?

För att kunna surfa utomlands behöver du aktivera roaming på din mobil eller surfplatta. I våra mobilguider finns instruktioner för hur du aktiverar roaming för iOS och Android.

Utlandspriser

Reser du utanför EU/EES eller ringer från Sverige kan det tillkomma extra kostnader. Här hittar du priser för respektive land.

Tips! Spana in tilläggstjänsterna 3Världen och 3Global om du ofta reser eller ringer utomlands.

Kvinna dricker kaffe i sängen medan hon surfar på sin dator. Bredvid sig har hon sin mobil

Ring billigare från Sverige

Ringer du ofta till nära och kära utomlands? Lägg till 3Global på ditt mobilabonnemang för bara 29 kr/mån så både ringer och sms:ar du billigare från Sverige till utlandet.

Kvinna sitter i en röd strandklänning på en solstol. Det är eftermiddag och hon tittar på sin surfplatta. Himlen är ljusblå med rosa moln.

Surfa som hemma i 80 länder

Med tjänsten 3Världen kan du surfa i 80 länder till samma pris som inom Sverige. Aktiveras utan extra kostnad vid köp av mobilabonnemanget 3Flexibel med minst 20 GB/mån.

Frågor och svar om roaming

Dataroaming innebär att du surfar med mobilen via en utländsk operatörs nät.

När ditt abonnemangs inkluderade surf tar slut erbjuds du att köpa mer surf via SMS eller på Mitt3.

I 3Danmarks nät (3DK) gäller samma priser som inom Sverige.

Nej, däremot kan externa faktorer som hårdvara, plats eller den utländska operatörens nätkapacitet påverka surfhastigheten.

Med EUs roaming-regler kan du tillfälligt använda ditt abonnemang i ett annat EU/EES-land & i UK utan att betala några extra roamingavgifter. Det gäller samtal, meddelanden och surf. Du betalar alltså samma pris som hemma, även vid roaming.

Detta gäller vid roaming inom EU/EES samt i UK:

Vid permanent roaming har vi rätt att ta ut en kostnad för samtal, meddelanden och surf från den dagen du uppfyller villkoren för permanent roaming och fortsätter använda ditt abonnemang i EU/EES.

Privatkunder

Utgående samtal: 0,29 kr/min Ta emot samtal: 0,09 kr/min SMS: 0,05 kr/st Surf: 1,80 öre/MB

Företagskunder Priserna anges exklusive moms.

Utgående samtal: 0,23 kr/min Ta emot samtal: 0,08 kr/min SMS: 0,04 kr/st Surf: 2,25 öre/MB