Gå till innehållet

Bajs-emojins skrämmande historia och roliga användningsidéer

Gör dig redo för halloween och dyk in i emojins värld fylld av mystik och myter. Vi avslöjar den hemliga historien bakom den ikoniska bajs-emojin och ger dig tips om hur bäst använder emojis för att skapa de mest spännande och skrämmande rebusarna.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2023-10-30

Halloween

Emojis har blivit sedan en tid blivit en helt naturlig del av vår digitala kommunikation. Ord byts ut mot symboler för att skapa både uttryck och känsla som ord ibland inte kan – eller att tiden är för knapp för att skriva ut det. Men det finns en särskild emoji som sedan sitt intåg blivit föremål för skratt, förvåning och förundran – bajs-emojin 💩. Men vem skapade den, hur lång tid tog det att ta fram den och vem har betalat för den?

Historien bakom Bajs-emojin

Bajs-emojin skapades av den japanska konstnären Shigetaka Kurita år 1999. Han designade den som en del av NTT DoCoMos mobiltelefonplattform för att göra det enklare för användare att uttrycka sina känslor i textmeddelanden. Emojin blev snabbt populär i Japan och spreds sedan över hela världen.

Och trots sin framfart och framgång tog det faktiskt inte så särskilt lång tid att skapa bajs-emojin. Shigetaka Kurita och hans team utvecklade de första 176 emojipictografierna på bara två veckor. Dessa tidiga emojier var enkla, pixelbaserade symboler som nu har utvecklats till de detaljerade och färgstarka emojier vi känner till idag.

Användning av Bajs-emojin under Halloween

Halloween är den tiden på året när bajs-emojin kan få en skrämmande makeover. Många människor inkluderar bajs-emojin i sina Halloween-meddelanden för att skapa en humoristisk och festlig stämning. Men det är inte den enda emoji som förändras under denna tid.

Det är främst runt olika högtider och helger som man kan se förändringar i hur människor använder sig av emojis – inte minst under Halloween med både pumpa-emojin 🎃 och spök-emojin 👻 som varje år blir extremt populära. Sverige är heller inget undantag utan man kan tydligt se stora förändringar i emoji-gamet runt just Halloween – typiskt Trevligt!

Globala Emoji-trender under Halloween

Även runt om i världen kan man se hur Halloween framkallar förändringar i användandet av olika symboler. Till exempel är USA kända för att använda mycket pumpa-emojis 🎃, medan Mexiko använder den berömda Dia de los Muertos-emojin 💀 i allt större utsträckning under perioden.

I Sverige som trots en något mindre koppling till firandet av Halloween kan man tydligt se hur spöke-emojis 👻 syns allt mer för att uttrycka sin Halloween-anda – en del i den globala trenden att välja emojis som speglar det aktuella evenemanget eller högtider.

Skapa Roliga Rebusar med Emojis

Nu när du har en uppfattning om hur emojis används under Halloween, låt oss utforska några roliga sätt att använda dem för att skapa rebusar och skämt i dina meddelanden. Här är fem charmiga exempel:

  1. 🎃👻🕷️🍭 = "Halloween Candy"
  2. 🧛‍♂️🦇🌕 = "Vampyrnatt"
  3. 👻🏰🕯️🔦 = "Spökjakt på slottet"
  4. 🎃🍬🕸️🌙 = "Nattliga godisäventyr"
  5. 🦇🌑🧟‍♂️🕯️ = "Zombie i mörkret"

Skicka till dina vänner för att se om de kan avkoda din rebus!

Vanliga Missuppfattningar om Emojis

1. Alla förstår emojis på samma sätt: Tvärtom kan tolkningen av emojis kan variera brett beroende på kultur och erfarenhet. Det är viktigt att vara medveten om detta när du använder dem i internationell kommunikation.

2. Emojis är bara för tonåringar: Nej, emojis används av människor i alla åldrar.

3. Emojis är oprofessionella: Emojis kan vara professionella om de används på rätt sätt och i rätt sammanhang. De kan lägga till en mänsklig touch i din arbetsrelaterade kommunikation.

Sammanfattningsvis är emojier inte bara små bilder i våra meddelanden; de är en del av vår digitala kultur. Under Halloween tar de på sig en speciell roll, och det är kul att se hur människor runt om i världen använder dem för att uttrycka sin festliga ande. Så låt oss skicka några pumpor 🎃 och spöken 👻 i våra meddelanden och sprida lite Halloween-glädje med hjälp av emojier. TREVLIGT!

Relaterade inlägg

Framtidens nät

Vi har träffat Tres nätchef Maria Jonsson för att prata om framtidens nät. Maria Jonsson berättar om vad 5G – och 6G-nätet kommer ge oss, hur Tre har jobbat med utbyggnaden av mobilnätet och varför det är så spännande med VR och AR.

Tjej med VR-glasögon håller upp handen framför sig.

Tre storsatsar på att bygga ut 5G-nätet

2019 blev Tre den första mobiloperatören i Sverige att introducera ett publikt 5G-nät och inledde därigenom en transformerande fas. Under de senaste åren har 5G-utrullningen tagit ordentlig fart och allt fler svenskar har nu tillgång till kraftfull 5G-uppkoppling. Snabbheten i utvecklingen bereder nu vägen för samhällets digitala omställning och kommer innebära stora förändringar för såväl konsument som för samhället i stort.