Gå till innehållet

Behöver jag en router till mitt mobila bredband?

Mobilt bredband använder mobilnätet för överföring av data, och precis som med fast internet via exempelvis ADSL, fiber eller kabel-tv behöver du något som kan ta emot signalerna. Det kan vara en router, ett modem eller en surfplatta.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Barnfamilj som hoppar och håller varandra i händerna.

Mobilt bredband med router

När du köper mobilt bredband med obegränsad surf i Sverige med 24 månaders bindningstid ingår en 4G-router. Då är routern dessutom förinställd med rätt inställningar, så det enda du behöver göra är att ansluta den till ett strömuttag och sedan ansluta med WiFi.

Att beställa mobilt bredband från oss går snabbt, är fraktfritt och du betalar dessutom ingen start- eller aktiveringsavgift när du handlar på tre.se.

Surplatta, kontantkort eller obundet

Du kan självklart även köpa mobilt bredband utan router, och istället välja en surfplatta, kontantkort eller att köpa ett helt obundet abonnemang.

När du köper mobilt bredband utan bindningstid ingår bara ett SIM-kort. Det SIM-kortet kan du sedan ansluta i ett modem, en router, surfplatta eller varför inte i en övervakningskamera?

Du väljer själv hur du vill göra och vilken lösning som passar dig bäst.

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.