Gå till innehållet

Behöver jag en router till mitt mobila bredband?

Mobilt bredband använder mobilnätet för överföring av data, och precis som med fast internet via exempelvis ADSL, fiber eller kabel-tv behöver du något som kan ta emot signalerna. Det kan vara en router, ett modem eller en surfplatta.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Barnfamilj som hoppar och håller varandra i händerna.

Mobilt bredband med router

När du köper mobilt bredband med obegränsad surf i Sverige med 24 månaders bindningstid ingår en 4G-router. Då är routern dessutom förinställd med rätt inställningar, så det enda du behöver göra är att ansluta den till ett strömuttag och sedan ansluta med WiFi.

Att beställa mobilt bredband från oss går snabbt, är fraktfritt och du betalar dessutom ingen start- eller aktiveringsavgift när du handlar på tre.se.

Surplatta, kontantkort eller obundet

Du kan självklart även köpa mobilt bredband utan router, och istället välja en surfplatta, kontantkort eller att köpa ett helt obundet abonnemang.

När du köper mobilt bredband utan bindningstid ingår bara ett SIM-kort. Det SIM-kortet kan du sedan ansluta i ett modem, en router, surfplatta eller varför inte i en övervakningskamera?

Du väljer själv hur du vill göra och vilken lösning som passar dig bäst.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13 vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Precis som förra året fick vi fyra nya modeller att välja mellan. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

En man i solglasögon håller i, och tittar på en svart mobiltelefon.

Säkerhetskopiera mobilen

Har du köpt en ny mobil, eller vill säkerställa att ditt innehåll är i säkra händer? Då är det dags att säkerhetskopiera! Det alltid bra att ha en back up av ditt innehåll sparat någonstans. Oavsett om du har en mobil med Android eller iOS ska det vara enkelt att säkerhetskopiera.