Gå till innehållet

Byta till ny iPhone

Vi har samlat våra bästa tips för att det ska vara enkelt när du vill byta till en ny iPhone.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-07

Man i brunt halvlångt hår, grön skjorta och vitblårandig tröja tar en selfie med en vit mobil i ett rostrosa skal.

Inget dåligt har kommit av att säkerhetskopiera innehåll, så vi börjar där!

Säkerhetskopiera din iPhone – så här gör du

En säkerhetskopia gör att allt ditt innehåll som sms, bilder, filmer och appar flyttas med till din nya iPhone. Har du köpt extra utrymme på iCloud kan du med fördel spara din säkerhetskopia där. Du kan också säkerhetskopiera ditt innehåll genom att koppla din gamla iPhone till iTunes på datorn.

Säkerhetskopiera via iCloud

 1. Gå till inställningar
 2. Tryck på ditt namn
 3. Tryck på iCloud-säkerhetskopiera
 4. Tryck på säkerhetskopiera nu (Du måste vara ansluten till WiFi)
 5. Gå till inställningar – ditt namn – iCloud – iCloud lagring- hantera lagring för att kontrollera att säkerhetskopieringen genomfördes. Välj sedan din enhet. Säkerhetskopian bör visas med information om tidpunkt och storlek.

Säkerhetskopiera din mobil till iTunes

 1. Starta iTunes på din dator
 2. Koppla in din mobil med en USB-sladd till datorn
 3. När iTunes dyker upp, tryck på telefonsymbolen på iTunes
 4. Välj ”Säkerhetskopiera nu”.

Nu sparas all din information och du har en exakt kopia av din mobil på datorn.

Hur du byter SIM-kort på din iPhone

Har du fått ett nytt SIM-kort i samband med din nya iPhone? Innan vi fortsätter kan det vara bra att veta hur du byter SIM för just din modell. Det finns en supertydlig guide hos Apple som omfattar alla iPhone-modeller.

Hur du installerar din nya iPhone

Innan du börjar uppgraderingen till din nya mobil, säkerställ att du verkligen en dagsfärsk säkerhetskopia av din nuvarande iPhone. Vi vill ju att allt ska med! Du kan välja mellan tre metoder när du vill installera din nya iPhone:

 • Snabbt med Snabbstart
 • Enkelt med iCloud-säkerhetskopia
 • Hämta med iTunes

Kom igång snabbt med Snabbstart

Med Snabbstart ställer du snabbt in din nya iPhone med information från din gamla. Du återskapar resten av ditt innehåll från en iCloud-säkerhetskopia. Har din gamla mobil iOS 12.4 kan du använda dig av direktöverföring med iPhone-mot-iPhone metoden (även kallad enhet-till-enhet migrering).

Installera enkelt med iCloud-säkerhetskopia

Överför din personliga information och ditt köpta innehåll, som exempelvis appar, till din nya iPhone från iCloud. Slå på din nya iPhone och följ anvisningarna innan du väljer din senaste säkerhetskopia.

Hämta med iTunes

Här behöver du en dator! Slå på din nya iPhone och följ anvisningarna tills du kommer till skärmen Appar och data. Där väljer du Återskapa från Mac eller PC och sedan följer du resten av stegen.

Kom igång med din nya iPhone!

Apple är pionjärer inom enkelhet. Om du har följt instruktionerna ovan och säkerhetskopierat ditt innehåll behåller du sms, bilder, videos och appar som Bank-ID och Apple Pay. Smidigt va? Du är redan igång!

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!