Gå till innehållet
Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.
Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.

Bredband

Vårt bredband är ett flexibelt alternativ till fast internet såsom ADSL, fiber och kabel-tv. Det kräver varken förberelse eller installation. Surfa hemma, borta eller påväg. Enkelt att komma igång, lätt att koppla upp!

Våra bredbandsabonnemang

Evighetssymbol som ska symbolisera mobilt bredband med obegränsad surfmängd.

Obegränsat

Obegränsad surf i Sverige till en fast månadskostnad.

 • Passar som fast bredband
 • Surfa och streama
 • Obegränsad surfmängd
 • 4G-router ingår vid köp med 24 mån bindning

Pris: 399 kr/mån

Jordglob som ska symbolisera en fast surfmängd på 50 GB.

50 GB

Passar surfplatta eller när du bara behöver ett SIM-kort med surf.

 • Passar i surfplatta eller som komplement
 • Surfa och streama
 • Går att köpa obundet (bara SIM-kort)

Pris: 249 kr/mån

Jordglob som ska symbolisera en fast surfmängd på 15 GB.

15 GB

Passar surfplatta eller när du bara behöver ett SIM-kort med surf.

 • Passar i surfplatta eller som komplement
 • Surfa och streama
 • Går att köpa obundet (bara SIM-kort)

Pris: 149 kr/mån

Fyra pilar som bildar en fyrkant som ska symbolisera mobilt bredband med flexibel surfmängd.

Flexibel surfmängd

Flexibel surfmängd som anpassar sig efter hur mycket du surfar.

 • Fyra nivåer med fasta prisintervaller
 • Betala bara för din användning enligt fasta prisintervall
 • Upp till obegränsad surf

Pris från: 19 kr/mån

Välj bredband efter behov

Oavsett om du är på jakt efter en fast hemma-lösning med router, wifi och obegränsad surf, eller bara behöver ett tillfälligt abonnemang utan bindningstid har vi något för dig.

Är mobilt bredband verkligen bredband?

Ja, det är det! Vi tycker det i alla fall. Och här är varför: för många år sedan, precis när 3G lanserades i Sverige var tekniken ny. Ny och obeprövad.

Du kanske minns USB-modem, donglar, routrar med antenner och mycket annat som började växa fram vid den tiden? Fibblande med SIM-kort och annat störigt... Inte det minsta trevligt, faktiskt!

Vi spolar fram tio år och vårt mobilnät har utvecklats och förbättrats enormt! Med introduktionen av 4G kunde nu de allra flesta nu surfa både snabbare och mer stabilt.

Frågor och svar om bredband

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet. Fördelen med mobilt bredband är att det kan användas på flera platser - precis som med en mobil. Det spelar alltså ingen roll om du flyttar, eller om du vill använda bredbandet på olika platser. Mobilt bredband är bredband hemma, i båten, i husbilen eller på landstället.

Det beror på helt vart eller hur mycket du vill surfa. Med vårt obegränsade bredband behöver du aldrig oroa dig för att surfen ska ta slut. Om du är på jakt efter ett abonnemang till en surfplatta rekommenderar vi att du väljer ett abonnemang med mindre surf. Alla våra bredbandsabonnemang kan köpas utan bindningstid, då kan du själv testa och hitta det som passar dig bäst.

Hastigheten på våra bredband är inte begränsad: du surfar alltid så snabbt som nätet och din hårdvara tillåter på den platsen du är. Normalhastigheten för 3G är 6 – 20 Mbit/s och för 4G är det 10 – 54 Mbit/s. Det är tillräckligt för att kunna streama och ha videosamtal i hög kvalitet. Angiven normalhastighet är ett beräknat genomsnitt för hela nätverket och inte en garanti om viss hastighet.

Det gör du enklast online, genom att beställa något av våra bredbandsabonnemang i vår webbshop. Där kan du köpa obundet/bara SIM-kort eller välja till en 4G-router med wifi eller en surfplatta.

Din router/surfplatta behöver ha stöd för SIM-kort och stödja följande frekvensband: 3G: 900- och 2100-bandet, 4G: 800-, 2100- och 2600-bandet. Du behöver även ange följande APN: bredband.tre.se.

Man i svart mössa och vit vindjacka håller i en mobil. Det ser ut att vara soluppgång/solnedgång och som att han fotar den.

Sök täckning

Läs mer om vårt nät, hastighet och sök täckning på de platser där du vill använda mobilt bredband.

Närbild på en grå drönare som flyger.

Femte generationens mobilnät

Resan mot 5G har bara börjat! Tryck för att läsa mer om femte generationens mobilnät och hur vi jobbar för att göra det tillgängligt för alla!