Till innehållet
Meny

Vanliga frågor och svar.

Vad är skillanden mellan 4G och 5G?

Skillnaden mellan 4G och 5G är framför allt vilken surfhastighet som mobilnäten klarar av. 4G och 5G är olika generationer av mobilnät som har utvecklats i takt med att vårt mobilanvändande har ökat. 5G kommer att vara snabbare än vad 4G är.Går det att köpa 5G-abonnemang hos Tre?

Om du har något av våra 3Surfa-abonnemang och befinner dig inom vårt 5G-nät med en kompatibel mobiltelefon, så kan du redan idag få 5G-uppkoppling utan extra kostnad. Under hösten kommer vi att lansera flera nya abonnemangsformer och erbjudanden.Vilka mobiler har ni/kommer ni att ha som stödjer 5G?

Mobiler som fungerar i 5G-nätet är Galaxy S20 5G, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy Z Fold2 5G, Huawei P40, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi10 och Sony Xperia 1 II. Användare kommer då att se en 5G-symbol uppe i hörnet på sin display och kunna surfa över 5G-nätet. Flera mobiltelefon-leverantörer lanserar 5G-ready mobiler under 2020.Hur vet jag om min Galaxy S20, S20+ eller S20 Ultra är 5G-redy?

Gå till Inställningar > om telefonen. Där finns det något som heter modellnummer (SM-G981 = 5G) (SM-G980=4G).Jag har en iPhone XR och min sambo en Samsung S10, kommer dessa mobiler fungera i 5G-nätet?

Nej, det kommer inte göra det nu och inte längre fram i tiden. 5G är en ny teknik och äldre mobiler kommer inte vara kompatibla med vårt 5G-nät.
Se vilka mobiler som är 5G ready.Jag bor i området med 5G-täckning och har egen 5G-hårdvara, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät om jag har ett abonnemang från Tre?

Nej. Det är begränsat just nu och gäller endast de utvalda mobilerna som nämns här ovan.Har Tre en tidsplan för när 5G kommer lanseras i övriga Stockholm, Göteborg och Malmö?

Ja det har vi. Redan i juni 2020 lanserade vi på Tre 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra delarna av Stockholm. Lanseringarna är nästa fas i utbyggnaden av 5G-nätet som inleddes redan i december förra året i södra Stockholm när Tre var först i Sverige med ett publikt 5G-nät.

Mobiler som är redo för 5G