Till innehållet
Meny

Vad ska jag tänka på när jag reser utomlands?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som brukar dyka upp när det är dags att resa utomlands. Läs mer om hur du aktiverar din roaming, följ ditt surfande på Mitt3 och se vilken utomlandstjänst som passar dig bäst.

Vanliga frågor och svar.

Hur funkar 3Världen Företag utomlands?

Med 3Världen Företag kan du surfa till samma pris som inom Sverige upp till ditt abonnemangs datakvot (max 100 GB), vid tillfällig vistelse i länder som ingår i 3Världen Företag och EU/EES. Samtal och SMS ingår till svenska och lokala nummer i det 3Världen-land som du befinner dig i (ej betal- och satellitsamtal). Från Sverige ingår även 3000 SMS och 10h internationella samtal/mån till lokala nummer i länder inom 3Världen samt EU/EES. Tillgängl. för Tre Företags nya röstabonnemang fr 35 GB och uppåt. I 3Världen-länder dras musiksurf från din datamängd.
Hur funkar 3Världen Företag utomlands?

Vad kostar det att ringa utomlands?

Varje gång du anländer till ett nytt land får du ett SMS med information om de priser som gäller. Om du vill ha ytterligare prisinformation kan du alltid ringa +46763303030, samtalet är kostnadsfritt från utlandet.

Du betalar vidarekopplingen
När någon ringer till dig från Sverige sker en vidarekoppling till det nät du besöker. Den som ringer dig betalar samma taxa oavsett om du är i Sverige eller utomlands. Det är alltså du som får betala vidarekopplingen till utlandet, på samma sätt som du skulle ha gjort om du vidarekopplat din hemtelefon till utlandet.

Vad kostar det att ringa utomlands?

Vad kostar det att skicka MMS i utlandet?

Att skicka MMS kostar som i Sverige samt en kostnad för den datavolym som använts då du skickade meddelandet. När du tar emot ett MMS betalar du endast för den datavolym som använts. Datakostnaden hittar du för respektive land. Debiteringsintervallet är 1 KB inom EU, EES och Schweiz, övriga länder 50 KB.
Vad kostar det att skicka MMS i utlandet?

Hur fungerar surf i utlandet?

Tjänsten kostnadskontroll data utland hjälper dig att hålla koll på surfkostnaderna när du är i utlandet, oavsett var du är. I ett flertal länder erbjuder vi även förmånliga surfpaket för att du ska kunna surfa tryggt. Debiteringsintervallen för surf är 1 KB eller 50 KB beroende på zon.
Hur fungerar surf i utlandet?

Vilket nät kommer min mobil att välja?

I de flesta länder arbetar vi med flera mobila aktörer. Din mobil försöker om möjligt att automatiskt välja den operatör som erbjuder samtliga tjänster. Du kan i din mobil se i vilket nät du befinner dig. Operatörsnamnen som visas i displayen hittar du under respektive land under Utlandspriser telefoni.
Vilket nät kommer min mobil att välja?

Vilket debiteringsintervall gäller för samtal?

Debitering sker från 1 sekunden och sen enligt följande intervaller:

Samtal till utlandet - 60 sekunder
Mottagna samtal utanför EU/EES - 60 sekunder
Mottagna samtal inom EU/EES - 1 sekund
Ringa samtal utanför EU/EES - 60 sekunder
Ringa samtal inom EU/EES - Minimum 30 sekunder, därefter per sekund

Vilket debiteringsintervall gäller för samtal?

Hur många tecken innehåller ett SMS?

Ett SMS är 160 st tecken och du blir alltså debiterad per 160 tecken. Om ett SMS innehåller t ex 180 tecken räknas det som två SMS och du blir debiterad för två SMS. Tänk på att även Emojis (smileys) räknas som tecken. Skickar du ett SMS bör du därför vara uppmärksam på detta.
Hur många tecken innehåller ett SMS?

Finns LTE/4G i utlandet?

Tre erbjuder LTE/4G i vissa nät i utlandet, det är samma pris för LTE/4G som för 3G/GPRS. Det krävs en 4G-kompatibel produkt för att kunna komma in i 4G/LTE-nätet, de flesta nyare produkter har stöd för LTE/4G.
Finns LTE/4G i utlandet?