Till innehållet
Meny

5G hos Tre.

Vi har byggt ut vårt 5G-nät.

Hej framtiden!

Vi var först ut med att låta konsumenter ta del av 5G-upplevelsen och nu fortsätter vi. I juni 2020 lanserar vi även 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra delarna av Stockholm.

Här kan du surfa i 5G.

Malmö.

5G i Malmö

Lund.

5G i Lund

Uppsala.

5G i Uppsala

Helsingborg.

5G i Helsingborg

Västerås.

5G i Västerås

Stockholm.

5G i Stockholm

Femte generationens mobilnät.

5G-ready mobiler.

Vi har mobiler som är redo för 5G-nätet. Det utökas hela tiden och efter sommaren 2020 kommer vi se ännu fler mobiler som stödjer 5G. Gå in och se vilka mobiler som fungerar redan idag.

5G mobiler idag

Vad är 5G?

Femte generationens mobilnät är i korthet snabbare hastighet, kortare svarstider och bättre bandbredd. Håll i dig, för med 5G går det undan när du surfar.

Jag vill veta mer

3Företag abonnemang.

Alla våra 3Företag abonnemang är redo för vårt nya 5G-nät. Det enda du behöver är en 5G-redo mobil och befinna dig i vårt 5G-nät.

Till våra abonnemang

Kommer jag märka någon skillnad med 5G?

När du t ex ska sätta igång en HD film i 5G-nätet kommer den börja starta snabbare än för din kompis som surfar på 4G-nätet. Man kan kalla det för snabbare reaktionsförmåga. 5G kommer göra så att ditt surfande går snabbare än det gör idag.

Den största förändringen kommer ske inom industrin, sjukvården och andra samhällsbärande funktioner. Här kommer 5G hjälpa till att koppla upp fler apparater med högre hastighet och ökad stabilitet som tidigare inte var möjligt.

Vanliga frågor och svar.

Vad är skillnaden mellan 4G och 5G?
Skillnaden mellan 3G, 4G och 5G är framför allt vilken surfhastighet som mobilnäten klarar av. 3G, 4G och 5G är olika generationer av mobilnät som har utvecklats i takt med att vårt mobilanvändande har ökat. Varje generation av mobilnät utvecklas för att klara en snabbare hastighet än de föregående.

Går det att köpa 5G-abonnemang hos Tre?
Om du vårt abonnemang 3Företag och befinner dig inom vårt 5G-nät med en kompatibel mobil så får man 5G-uppkoppling redan idag, utan extra kostnad. Under hösten kommer vi sedan lansera en rad olika typer av abonnemangsformer och erbjudanden.

Vilka mobiler har ni/kommer ni att ha som stödjer 5G?
Mobiler som kommer att fungera i 5G-nätet i sommar är Huawei P40, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi10 och Sony Xperia 1 II. Användare kommer då att se en 5G-symbol uppe i hörnet på sin display och kunna surfa över 5G-nätet. Flera mobiltelefon-leverantörer lanserar 5G-ready mobiler under 2020.

Samsung Galaxy S20-serien stödjer 5G, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät med dessa modeller?
Nej. För närvarande har du inte åtkomst till 5G-tjänster med Samsung mobiler hos Tre. Det pågår en diskussion med Samsung och vi ser att detta kommer vara möjligt inom en snart framtid.

Jag har en iPhone XR och min kollega har en Samsung S10, kommer dessa mobiler fungera i 5G-nätet?
Nej, det kommer inte göra det nu och inte längre fram i tiden. 5G är en ny teknik och äldre mobiler kommer inte vara kompatibla med vårt 5G nät.
Se vilka mobiler som är 5G-ready.

Jag bor i området med 5G-täckning och har egen 5G-hårdvara, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät om jag har ett abonnemang från Tre?
Nej. Det är begränsat just nu och gäller endast de utvalda mobilerna som nämns här ovan.

Har Tre en tidsplan för när 5G kommer lanseras i övriga Stockholm, Göteborg och Malmö?
Ja det har vi. Redan i juni 2020 lanserar vi på Tre 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra delarna av Stockholm. Lanseringarna är nästa fas i utbyggnaden av 5G-nätet som inleddes redan i december förra året i södra Stockholm när Tre var först i Sverige med ett publikt 5G-nät.